Αναλυτικά:


Για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ:

«Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε και πετύχαμε το στόχο μας, δηλαδή να πάμε στο Μουντιάλ, δίνοντας μεγάλη χαρά στον Ελληνικό λαό που περνάει δύσκολα. Σίγουρα είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτό το βραβείο αλλά το σημαντικό είναι ότι δώσαμε χαρά στον Ελληνικό λαό», δήλωσε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος.

Για τον όμιλο του Μουντιάλ:
«Θα πάμε στο Μουντιάλ με στόχο το καλύτερο δυνατό και όχι μόνο για τη συμμετοχή. Θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται με μεγάλο πάθος που είναι το χαρακτηριστικό της ομάδας. Είναι αρκετά ανοικτός όμιλος, όλες οι ομάδες έχουν πιθανότητες για πρόκριση. Αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει με αυτοπεποίθηση αυτό πως θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση. Μακάρι να είναι σημαδιακό το γεγονός πως το 2014 όπως λένε θα είναι έτος ανάκαμψης για την Ελλάδα που θα αρχίσει να ξεπερνά την οικονομική κρίση, έτσι κι εμείς να τα πάμε καλά στο Μουντιάλ».
Για την προσωπική του βράβευση:
«Η ομάδα είναι το σημαντικότερο. Ο προπονητής έχει έναν ξεχωριστό ρόλο αλλά εάν οι ποδοσφαιριστές δεν πηγαίνουν καλά στη δουλειά τους δεν θα πήγαινα κι εγώ. Παρόλο που είναι ατομικό το βραβείο, αυτή η διάκριση ανήκει στους παίκτες».