Για ακόμα μια εβδομάδα γυρνάμε ολόκληρο τον πλανήτη και σας παρουσιάζουμε τις πέντε ομορφότερες και πιο “ιδιαίτερες” κερκίδες. Μαρόκο, Δανία, Ελλάδα, Γερμανία και μια χώρα “έκπληξη” στην πρώτη θέση συνθέτουν τις επιλογές μας αυτή τη φορά. Πάμε να τις δούμε...

Ξεκινάμε για την 5η θέση με δύο αγώνες για το παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων που διεξήχθησαν στο Μαρόκο μέσα σε διάστημα τριών ημερών, Raja - Auckland FC και Raja – CF Monterrey. Οι αγώνες έγιναν μεν στο Μαρόκο, αλλά σε απόσταση 400χλμ απο την Καζαμπλάνκα που είναι η έδρα των “γηπεδούχων” και συγκεκριμένα στο Αγκαντίρ. Όπως θα δείτε όμως η παρουσία των φίλων της Raja ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού πρόλαβαν και παρουσίασαν μόλις μέσα σε 3 μέρες 3 κορεό!

Η 4η θέση έρχεται απο τη Δανία, Κοπενχάγη κόντρα στη Ρεάλ για το τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Champions League. Οι γηπεδούχοι μπορεί να είχαν ήδη αποκλειστεί απ΄τη συνέχεια της διοργάνωσης, και να είχαν λιγοστές ελπίδες για την 3η θέση που οδηγει στο Europa League, όμως η “δουλειά” του πραγματικού οπαδού είναι να στηρίζει την ομάδα ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Έτσι και οι Δανοί ετοίμασαν το εντυπωσιακό κορεό που βλέπετε στο βίντεο!

Στην 3η θέση άλλο ένα παράδειγμα οπαδικής πίστης και αφοσίωσης, από την Ελλάδα και τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Οι πράσινοι που πραγματοποιούν μια πολύ μέτρια χρονιά, έχασαν και αυτό το παιχνίδι, όμως οι οπαδοί συνέχισαν να τραγουδούν για την αγαπημένη τους ομάδα για περίπου μία ώρα μετά τη λήξη του αγώνα, αναγκάζοντας τους παίχτες να ξαναβγουν απ΄τα αποδυτήρια και να τους “υποκλιθούν”!

Στη 2η θέση βρίσκεται η εντυπωσιακή για ακόμα μια φορα παρουσία των φίλων της Αιντραχτ Φρανκφούρτης στον αγώνα κόντρα στο ΑΠΟΕΛ για το Europa League. Με την πρόκριση στην επόμενη φάση εξασφαλισμένη, η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και οι Γερμανοί σχημάτισαν άλλο ένα μεγαλοπρεπές κορεό για να υποδεχτούν την ομάδα τους, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα, το πέταλο των οργανωμένων ήταν έτοιμο να ...εκτοξευτεί!

Και τέλος, στην 1η θέση η ομάδα “έκπληξη” όπως είπαμε, Universitario de Deportes, από το Περού! Βέβαια, δεν πρόκειται για κάποια τυχαία ομάδα, αλλά ίσως μια απ’τις ιστορικότερες στη χώρα της και σε ολόκληρη τη Ν.Αμερική! Ο αγώνας κόντρα στην Real Carcilaso θα έκρινε τον πρωταθλητή και οι γηπεδούχοι θέλαν μόνο νίκη για στείλουν τη σειρά σε αγώνα μπαράζ. Όπως θα δείτε στο βίντεο, το στάδιο Monumental κατακλύστηκε απο 80.000 φιλάθλους, που δημιούργησαν εκκωφαντική ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο που τελικά ηττήθηκε με 3-0. Στην έναρξη του αγώνα σηκώθηκε στο πέταλο μία τεράστια σημαία που απεικόνιζε το μοναδικό είδωλο των οπαδών της “U”, τον εμβληματικό αρχηγό Teodoro Fernández Meyzán (Lolo) που λατρεύεται σαν θεός ακόμα και 17 χρόνια μετά τον θάνατο του!

Όσοι έχετε την οπαδική τρέλα μέσα σας και δεν το έχετε κάνει ακόμα, μπορείτε να μας ακολουθήσετε στο Facebook και να γίνετε συνδρομητές στο κανάλι μας στο Youtube για να ενημερώνεστε πρώτοι για ό,τι γίνεται στον μαγικό κόσμο των “Ultras World”!

Πηγή: gazzetta.gr