Facebook Pixel Αστέρας; Τέσσερα κι εσύ! Ο επόμενος...
| 2014-01-08 22:49:00

Αστέρας; Τέσσερα κι εσύ! Ο επόμενος...

Αστέρας; Τέσσερα κι εσύ! Ο επόμενος...

Πάλι τεσσάρα ο Ολυμπιακός! Νίκησε 4-0 τον Αστέρα στο "Καραϊσκάκη" με Τσόρι, Κάμπελ, Μπονγκ, Ολαϊτάν και καπάρωσε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Ρεβάνς 22/1 στην Τρίπολη. Ντεμπούτο Πελέ. Με 10 από το ημίχρονο Αστέρας.

Mε αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ στο πρώτο ματς της φάση των «16» του κυπέλλου κόντρα στον Αστέρα, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο πήραν τη νίκη αλλά βρίσκονται με το ένα πόδι στον επόμενο γύρο.

Με τους Βάις και Τσόρι να δείχνουν αρκετή όρεξη, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά στο ματς και έψαχνε το γρήγορο γκολ τη στιγμή που Αστέρας προσπαθούσε να βρει διαδρόμους και να χτυπήσει στη κόντρα με τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς.

Στα πέναλτι

Τα πράγματα για τον Ολυμπιακό τα έκανε πιο εύκολα ο Τσαμπούρης όταν στο 17΄ έσπρωξε τον Βάις μέσα στη περιοχή και ο Μάνταλος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Τσόρι ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 στο 17΄. Πάντως ο Αστέρας στην επόμενη φάση μετά το γκολ του Ολυμπιακού απείλησε και μάλιστα ζήτησε πέναλτι σε τράβηγμα του Παπάζογλου στον Μπαράλες, όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνιδί.

Καλύτερος με γκολ και κόκκινη!

Η ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων» στον αγωνιστικό χώρο φαινόταν όσο περνούσε ο χρόνος, ο Αστέρας δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και ούτε να βγει με αξιώσεις απέναντι από τον Μέγιερι. Η μοναδική καλή ευκαιρία των Αρκάδων χάθηκε στο 34΄ με την κεφαλιά του Ουσέρο να σταματάει στο σώμα του Χολέμπας και στη συνέχεια της φάσης ο Ολυμπιακός σημείωσε το δεύτερο γκολ.

Ο Ερνάντες έκανε παιδικό λάθος και δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα από τη μπαλιά του Χολέμπας, με τον Κάμπελ να βρίσκεται μόνος του απέναντι από την κενή εστία για το 2-0. Τα... καλά για τον Ολυμπιακό όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο ο Μπαράλες είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφηνε την ομάδα του με 10 παίκτες για τα επόμενα 45λεπτά.

Πάρτι, γκάφα, Πελέ και πρόκριση

Με το 2-0 από το ημίχρονο και τον παίκτη περισσότερο ο Ολυμπιακός είχε εύκολο έργο στην επανάληψη για να καθαρίσει το ματς και την πρόκριση και έτσι έγινε! Στο 56΄ ο Μπονγκ, που είχε περάσει στο ματς αντί του Σιόβα ως αναγκαστική αλλαγή, έκανε το 3-0 μετά την ωραία συνεργασία των Βάις-Μανιάτη, ενώ το τέταρτο γκολ ήρθε με άλλη μία... χορηγία του Ερνάντες.

Ο Παπάζογλου στο 60΄ κάνει τη σέντρα και ο Ερνάντες είπε να μη χαλάσει το... σερί του και με ερασιτεχνικό λάθος, αντί να μπλοκάρει έδωσε την μπάλα στον Ολαϊτάν ο οποίος πλάσαρε για το 4-0! Στο ματς πάντως πέρασε και ο Πελέ στο 69'  αντί του Τσόρι, για να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα των Πειραιωτών.

Περιμένει αντίπαλο

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να έριξαν στροφές, αλλά δεν σταμάτησαν να δημιουργούν ευκαιρίες. Το πέμπτο γκολ δεν ήρθε, αλλά και με το 4-0 η πρόκριση είχε ήδη κριθεί και η ρεβάνς στις 22 του μήνα στη Τρίπολη μοιάζει με τυπική διαδικασία και η ομάδα του Μίτσελ περιμένει τον αντίπαλό της στους «8» που μάλλον θα είναι ο Ατρόμητος, καθώς οι Περιστεριώτες έχουν το απόλυτο προβάδισμα έναντι του Παναιτωλικού.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags