H διοίκηση του ΠΑΟΚ ήταν πρωταγωνίστρια σε ένα ακόμη επεισόδιο αυτού του σίριαλ με τον τόσο λανθασμένο χειρισμό της στην υπόθεση που φέρει το ονοματεπώνυμο Πάμπλο Γκαρσία. Το μόνο σωστό που έκανε τούτη τη φορά, σε αντίθεση με την προηγούμενη, είναι που στήριξε μέχρι εδώ την επιλογή του προπονητή της, δίχως να τον αφήσει μόνο και εκτεθειμένο, όπως είχε κάνει με τον προκάτοχό του. Κατά τα άλλα, το λάθος συνεχίζεται, και διορθώνεται με νέα λάθη. Και το νέο λάθος εκτός των άλλων φθείρει και τον προπονητή.

Ο στόχος της διοίκησης του ΠΑΟΚ στην υπόθεση αυτή είναι ο προφανής: να γλιτώσει το όποιο «πολιτικό κόστος» κρύβει η επιλογή του αντίο σε έναν Πάμπλο Γκαρσία που δεν θέλει ακόμη να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ή για την ακρίβεια δεν θέλει να του σταματήσουν το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ επέλεξε μόνος του να κρατήσει αυτό το θέμα ανοιχτό και μάλιστα να το μεγαλώσει όσο δεν παίρνει, στρέφοντας την προσοχή της κοινωνίας των οπαδών του πάνω σε αυτό. Μια υπόθεση που θα έπρεπε να έχει κλείσει καιρό έμεινε ορθάνοιχτη μόνο και μόνο επειδή η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν έχει την τόλμη να αποφασίζει μόνη με μόνο γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και όχι την άποψη μιας -μεγάλης ή μικρής- μερίδας οπαδών.

Αντί να ασχολείται με τα σοβαρά αγωνιστικά ζητήματά του, ο ΠΑΟΚ χάνει χρόνο κι ενέργεια ασχολούμενος με έναν ποδοσφαιριστή που δεν υπολογίζει ο προπονητής. Και μάλιστα με πράξεις που στέλνουν μηνύματα που θα βάλουν τη διοίκησή του σε μεγαλύτερες περιπέτειες στο μέλλον. Διότι αυτή η επιλογή, το «πάει για 6 μήνες στην Ξάνθη και μετά θα 'ρθει πίσω» μήνυμα είναι το χειρότερο που μπορούσε να πει, για έναν παίκτη που είναι 36 ετών κι έφτανε σε λήξη συμβολαίου και δεν υπολογίζεται από τον σημερινό προπονητή. Οι οπαδοί παίρνουν θάρρος ότι κάνουν κουμάντο, ο προπονητής μένει εκτεθειμένος με το «σε 6 μήνες μπορεί να μην είναι εδώ» μήνυμα, και η εσωστρέφεια παρατείνεται. Αυτή η υπόθεση θα πρέπει να διδάσκεται στο μέλλον ως ένα παράδειγμα προς αποφυγή στο πανεπιστήμιο της διοίκησης ποδοσφαίρου. Και ο ΠΑΟΚ θα την ξαναβρεί μπροστά του.

Πηγή: SportDay