Στα δύο προηγούμενα άρθρα της στήλης στο Sportdog εξετάσαμε τους παίκτες που έχουν αποκτήσει οι ελληνικές ομάδες στην -φτωχή κατά τα άλλα-μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στο τρίτο μέρος θα δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε. Ο Μάρτενς στον ΠΑΟΚ που πήρε μεταγραφή αφού έμεινε ελεύθερος απ' την Άλκμαρ (έχοντας όμως προβλήματα τραυματισμών) και ο Νικολά Μαρτίνεζ του Παναιτωλικού είναι ότι ξεχωρίσαμε.

Ατρόμητος

Παντελής Θεολόγου
Θέση: Κεντρικός αμυντικός/Αριστερός μπακ/Αμυντικός μέσος
Ημ. Γέννησης: 7/5/1991
Current Ability: 65
Potential Ability: 90

Παίκτης που σύμφωνα με το Football Manager δεν προορίζεται σε καμία περίπτωση για την βασική ενδεκάδα του Ατρομήτου.

Άρης

Τάσος Μπακασέτας
Θέση: Επιθετικός
Ημ. Γέννησης: 18/6/1993
Current Ability: 95
Potential Ability: 125

Αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Αστέρα Τρίπολης.

Απόλλων Σμύρνης

Darren Ambrose
Θέση: Κεντρικός μέσος/Επιτελικός μέσος
Ημ. Γέννησης: 29/2/1984
Current Ability: 110
Potential Ability: 128

Ψάχνει παντού ο Απόλλωνας και καλά κάνει καθώς αυτή τη φορά απέκτησε έναν ακόμη παίκτη από Αγγλία και συγκεκριμένα από την Μπέρμινχαμ. Ο Άμπροουζ δεν προορίζεται για μεγάλες ομάδες όμως πιστεύω θα μπορούσε να ενισχύσει την ομάδα της Ριζούπολης. Στα 30 του έχει Passing 14, Technique 13 και Creativity 13. Τα μακρινά σουτ του στο 16 και οι εκτελέσεις φάουλ στο 15 "βγάζουν μάτι". Κατά τα άλλα είναι πολύ αργός, με Acceleration και Pace στο 11.

Καλλονή

Νίκος Καλτσάς
Θέση: Αμυντικός μέσος/Κεντρικός χαφ
Ημ. Γέννησης: 18/6/1989
Current Ability: 90
Potential Ability: 105

Παίκτης κάτω του μετρίου χωρίς κάτι το ιδιαίτερο στα στατιστικά του. Έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο.

ΟΦΗ

Mirnes Sisic
Θέση: Επιτελικός μέσος/Αριστερός εξτρέμ/Δεξιός εξτρέμ
Ημ. Γέννησης: 8/8/1981
Current Ability: 115
Potential Ability: 125

Επέστρεψε στην ομάδα της Κρήτης κι είναι γνωστός σε όλους μας καθώς έχει περάσει πάνω από μία δεκαετία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παναιτωλικός

Nicolas Martinez
Θέση: Επιτελικός μέσος
Ημ. Γέννησης: 15/9/1987
Current Ability: 119
Potential Ability: 139

Μια πολύ δυνατή κίνηση από τον Παναιτωλικό. Σύμφωνα με το Football Manager ο παίκτης για τα δεδομένα του Παναιτωλικού μπορεί να διακριθεί, ενώ έχει και προοπτικές εξέλιξης. Διαθέτει Passing 13, πολύ καλή τεχνική κατάρτιση (Technique 15), είναι καλός στο να δημιουργεί ευκαιρίες (Creativity 14) και να κάνει κινήσεις χωρίς την μπάλα (Off The Ball 14), ενώ από πλευράς φυσικής κατάστασης έχει Acceleration και Pace στο 14 και δεν είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι (Jumping Reach 5). Τέλος, διαθέτει First touch (κοντρόλ) στο 14 ενώ το highlight του είναι το Dribbling στο 16 κάτι που θα θέλαμε να δούμε αν ισχύει στην πράξη.

ΠΑΟΚ

Maarten Martens

Θέση: Κεντρικός χαφ/Επιτελικός μέσος/Αριστερός μέσος
Ημ. Γέννησης: 2/7/1984
Current Ability: 133
Potential Ability: 138

Το όνομά του θα μπορούσε να θυμίζει αντίστοιχο Κύπριο ποδοσφαιριστή. Όπως και να 'χει, πρόκειται για άλλη μια αξιόλογη μεταγραφή καθώς ο Βέλγος έμεινε ελεύθερος από την Άαλκμαρ, συνεπώς δεν κόστισε κάτι στον δικέφαλο του Βορά. O παίκτης έχει 9 συμμετοχές στην Εθνική Βελγίου, μεγάλη εμπειρία και τεχνική κατάρτιση κι αποτελεί μια έτοιμη λύση.

Η τεχνική του στο 17 και το Versatility (ικανότητα να αγωνίζεται σε πολλές θέσεις) στο 18 ξεχωρίζουν. Είναι ο ιδανικός εκτελεστής στημένων καθώς έχει Penalty Taking 17, Free Kicks 15 και Crossing 16. Στα κόρνερ μας τα χαλάει λίγο με μόλις ένα 10άρι.

Στο Passing πιάνει ένα ικανοποιητικό 15, αλλά για μέσος έχει καλό σουτ, με Finishing 14 και Long Shots 13. Δημιουργεί συχνά ευκαιρίες με Creativity και Decisions στο 15, ενώ είναι πολύ καλός στο να κάνει κίνηση χωρίς μπάλα έχοντας Off The Ball 15.

Μας τα χαλάει στη φυσική κατάσταση. Έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς (Injury Proneness 18) και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτός που θα τρέξει στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας Acceleration 13 και Pace 12. Επίσης τα Stamina 9 και Strength 10 με προβληματίζουν για το κατά πόσο θα μπορεί να βγάλει ένα 90λεπτο.

Συμπερασμάτων συνέχεια
Στο μεταγραφικό παζάρι παρακολουθούμε για άλλη μία εβδομάδα τους "μικρούς" της Superleague να ενισχύονται ώστε να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Ο Απόλλων Σμύρνης, ο Άρης και η Καλλονή έχουν κάνει πολλές μεταγραφές και μένει να δούμε τι συνοχή θα έχουν οι παίκτες αυτοί στο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να ενισχύεται στο δύσκολο κυνήγι της κούρσας του τίτλου κι ο Παναθηναϊκός ελέω των χρεών του μένει στάσιμος. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.