Facebook Pixel O Κώστας Βαϊμάκης σχολιάζει την ανανέωση συμβολαίου του Λαγού!
| 2014-01-25 10:20:00

O Κώστας Βαϊμάκης σχολιάζει την ανανέωση συμβολαίου του Λαγού!

O Κώστας Βαϊμάκης σχολιάζει την ανανέωση συμβολαίου του Λαγού!

Στην υπόθεση του Λαγού ο Παναθηναϊκός έχει ευκαιρία να κερδίσει... Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης. 

H ιστορία με τον Τάσο Λαγό, δεν έχει απαραίτητα ως ντόμινο το αν θα αποκτηθεί ο Ολσεν ως δανεικός από την Ιντερ, αλλά το πως θα χειριστεί, αγωνιστικά και επικοινωνιακά ο Παναθηναϊκός το θέμα, τόσο στην περίπτωση που ανανεώσει ο Λαγός, όσο και σʼ αυτήν που δεν ανανεώσει τελικά. Ξεκινάμε από το πρώτο σενάριο: ο Λαγός ανανεώνει και ο Παναθηναϊκός προχωρά στη σεζόν χωρίς απώλειες παικτών, αλλά και χωρίς την ανάγκη χειμερινής ενίσχυσης. Επιπλέον κρατάει έναν παίκτη από τα σπλάχνα της ομάδας, στον οποίον δεν τάζει βασιλικό συμβόλαιο αλλά «υπόσχεται» χρόνο συμμετοχής και την ευκαιρία να παίξει -πιθανότατα- στην Ευρώπη του χρόνου, να φτάσει στην Εθνική Ανδρών και να διεκδικήσει μελλοντικά μια μεταγραφή σε καλύτερο πρωτάθλημα και με περισσότερα χρήματα. Ταυτόχρονα δείχνει στους παίκτες των Ακαδημιών ότι στην ομάδα που επέλεξαν και τους επέλεξε υπάρχουν προοπτικές για όσους το αξίζουν να φτάσουν ψηλά νωρίς.

Σενάριο δεύτερο: ο Λαγός ενημερώνει πως το καλοκαίρι αποχωρεί. Τι κάνει εδώ ο Παναθηναϊκός; Τον βάζει στο ψυγείο, όπως έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν -όχι μόνο στον Παναθηναϊκό- ψάχνοντας τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου για έναν παίκτη που θα καλύψει το κενό του; Τον βάζει στο ψυγείο, καλύπτοντας εκ των έσω το κενό; Ή δίνει μια κλοτσιά στα παλιά και δείχνει ότι άλλαξε επίπεδο σαν νοοτροπία, υπολογίζοντάς τον κανονικά, όπως συμβαίνει σε πολιτισμένες ποδοσφαιρικά χώρες;

Χωρίς να μου πέφτει λόγος, αν μπορούσα να διαλέξω, θα διάλεγα το τελευταίο στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Λαγός. Θα ήθελα να δείξει η διοίκηση, που ευαγγελίζεται σε πολλά θέματα το νέο, χωρίς αγκυλώσεις και παθογένειες του παρελθόντος, ότι μπορεί να λειτουργήσει στα πρότυπα ομάδων του εξωτερικού. Εκεί όπου ο παίκτης ανακοινώνει τον Γενάρη ότι το καλοκαίρι αποχωρεί, παίζει κανονικά έως το καλοκαίρι χωρίς κανέναν να τον βρίζει από την εξέδρα και να τον αποκαλεί «αχάριστο» και «κωλοπαιδαρά». Ναι, υπάρχουν εξαιρέσεις ακόμα και στο εξωτερικό για διάφορους λόγους. Ναι, πάντα θα βρεθούν κάποιοι στην εξέδρα που θα κράξουν. Μόνο που στις περιπτώσεις αυτές, η διοίκηση μπορεί να δώσει τη «γραμμή».

Ποια είναι η «γραμμή»; Μια ανακοίνωση που να ενημερώνει για τις διαπραγματεύσεις με τον παίκτη και την τελική του απόφαση, αλλά να καταλήγει με κάτι του τύπου «υπολογίζεται κανονικά μέχρι το τέλος του συμβολαίου του». Κι αυτό να γίνει πράξη από τον προπονητή. Δείγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμού είναι αυτό. Μηνύματα ηχηρά που θα δείχνουν ότι κανείς δεν «τιμωρείται» επειδή έκανε μια επαγγελματική επιλογή και θα φύγει σαν κάποιος που πήρε και πρόσφερε κι όχι σαν «κλέφτης».

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags