Facebook Pixel Με τεσσάρα στους «4»!
| 2014-01-29 20:53:00

Με τεσσάρα στους «4»!

Με τεσσάρα στους «4»!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 4-0 τον Ολυμπιακό Βόλου στη Λεωφόρο και… ούτε με θαύμα δεν χάνει την πρόκριση για τα ημιτελικά! Ατζαγκούν, Μπαϊράμι, Μπεργκ και Καρέλης τα γκολ. Αγωνία για Πράνιτς.

Πρώτο ματς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να κάνει βρίσκεται με το ένα πόδι στα ημιτελικά όπου εκεί θα περιμένει ο νικητής του ζευγαριού ΟΦΗ-Πανιώνιος.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε από την αρχή δυνατά στο ματς, με τον Γιάννη Αναστασίου να κάνει αρκετές αλλαγές αλλά να αφήνει τους 11αδατους Μπεργκ, Ζέκα, Λαγό, Τριανταφυλλόπουλο και Κουτρουμπή. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και όσες προσπάθειες έκαναν για να βρεθούν απέναντι από τον Κοτσόλη ήταν χωρίς επιτυχία.

Τα λεπτά κυλούσαν για το ημίχρονο και το Τριφύλλι πίεζε όλο και περισσότερο, ενώ στα τελευταία 10λεπτά έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ με τους Ντίνα και Σπυρόπουλο.

 

«Κουκούλωσε» το πέναλτι                                                       

Ωστόσο ο Κουκουλάκης έγινε πρωταγωνιστής ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν και σε κόρνερ του Παναθηναϊκού ο Μπεργκ ανατράπηκε με τον Ρόκα να τραβάει τη φανέλα του Σουηδού και τον ρέφερι να μη δείχνει την άσπρη βούλα. Γκρίνια από παίκτες και εξέδρα για τον Κουκουλάκη και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το μηδέν.

Μπήκε και το καθάρισε

Το Τριφύλλι άξιζε ένα γκολ από το πρώτο ημίχρονο, αλλά το κατάφερε στην επανάληψη καθαρίζοντας νωρίς το ματς. Στο 48΄ ο Ατζαγκούν εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Γεωργίου από την κεφαλιά του Κουτρουμπή και τον Νιγηριανό να ανοίγει εύκολα το σκορ με κοντινό πλασέ.

Έχοντας το γκολ και την ψυχολογία ο Παναθηναϊκός πίεζε για να διευρύνει το σκορ ενόψει και της ρεβάνς στο Βόλο. Στο 58΄ ο Ζέκα έκανε τρομερή προσπάθεια με κλέψιμο στο κέντρο και κούρσα αδειάζοντας δύο παίκτες με ντρίμπλα, έβγαλε την σέντρα για τον Ατζαγκούν ο οποίος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχει η μπάλα στρώθηκε στον Μπαϊράμι, με τον Σουηδό εξτρέμ να βάζει το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό κάνοντας το 2-0.

Κλείδωσε και πρόκριση, αλλά έχασε Πράνιτς

Στο 74΄ ο Λαγός βγάζει εξαιρετική σέντρα στον Μπεργκ με τον Σουηδό να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά κλειδώνοντας την πρόκριση, ενώ και στο 81΄ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία  με τον Καρέλη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι.

Το κακό για τον Παναθηναϊκό όμως ήρθε δύο λεπτά πριν την φάση του Καρέλη, καθώς ο Πράνιτς που είχε περάσει ως αλλαγή τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς, με τους «πράσινους» να μην έχουν άλλη αλλαγή και να παίζουν τα τελευταία 10λεπτά με παίκτη λιγότερο.

Γκολ και με 10!

Μπορεί ο Παναθηναϊκός με τον τραυματισμό του Πράνιτς (τράβηγμα στον αριστερό δικέφαλο) να έπαιζε με δέκα παίκτες, αλλά κατάφερε να σημειώσει και τέταρτο γκολ και να βλέπει πλέον τα ημιτελικά! Ο Καρέλης βρέθηκε για δεύτερη φορά απέναντι από τον Γεωργίου και σκόραρε με ωραίο πλασέ για το… κερασάκι στη τούρτα και το 4-0.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags