Περισσότερο από την ίδια τη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τον Μπίμπρας Νάτχο συζητήθηκε η διάρκειά της. Με δεδομένο ότι η ΠΑΕ άφηνε να διαρρεύσει πώς θέλει να χτίσει την ομάδα πάνω του, προκύπτει ότι υποχρεώθηκε σε συνεργασία 6 μηνών.

 

Η αλήθεια είναι πως ο στόχος των ανθρώπων της ΠΑΕ ήταν να κάνουν στον Ισραηλινό σούπερ σταρ ένα συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ή 2,5 χρόνων. Ομως ο 26χρονος μέσος ήταν κάθετα αρνητικός και δεν θα έμπαινε στο αεροπλάνο για τη Θεσσαλονίκη, αν δεν είχε τη διαβεβαίωση πως ο ΠΑΟΚ είναι θετικός να συνεργαστεί μαζί του για τους επόμενους λίγους μήνες.

 

Στις συζητήσεις που έκανε με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ (η προσωπική σχέση του με τους εκπροσώπους του Ισραηλινού ήταν η αρχή για να γίνει η προσέγγιση) και τον Ζήση Βρύζα, τα δύο στελέχη του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να τον πείσουν να βάλει υπογραφή σε συμβόλαιο 1,5 έτους.

 

Η απάντηση: «Αφήστε με να ζήσω την πόλη, να δω πώς είναι τα πράγματα στην ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο και βλέπουμε» τους απάντησε.

 

Η ΠΑΕ στην επίσημη ανακοίνωσή της για τη συμφωνία με τον Νάτχο ερμήνευσε ως εξής την κατάληξη της υπόθεσης: «Ο ΠΑΟΚ, βάσει όρου στη συμφωνία, έχει τον πρώτο λόγο για τη διατήρηση του Νάτχο στο δυναμικό του και μετά το καλοκαίρι».

 

Με απλά λόγια ο Σαββίδης και οι συνεργάτες του ελπίζουν πως η πορεία της ομάδας, το αγκάλιασμα του κόσμου και οι αποδείξεις που θα πάρει τόσο με το αγωνιστικό πλάνο όσο και με τους παίκτες που θα τον πλαισιώσουν θα τον πείσουν ότι η πρόθεση όλων είναι να χτίσουν γύρω του την ομάδα. Ετσι θα τον πείσουν να δει το καλοκαίρι με άλλο μάτι την προοπτική να συνεχίσει.

 

Πάντως είναι λογικό και ο Νάτχο να θέλει το καλοκαίρι να είναι ελεύθερος να επιλέξει, καθώς πριν από λίγες μέρες είχε σοβαρή διαπραγμάτευση με τη Μίλαν και τη Γαλατασαράι.

 

Ακόμη και το… μίνι συμβόλαιο του Νάτχο με τον ΠΑΟΚ όμως δείχνει πως ο Σαββίδης θέλει να ενισχύσει την ομάδα του στην προσπάθεια να πετύχει τους δύο βασικούς στόχους της: να κατακτήσει το Κύπελλο και να διασφαλίσει την πρωτιά στα πλέι οφ.

 

Γι’ αυτό και επέλεξε να δώσει το πιο ακριβό συμβόλαιο της ομάδας στον Ισραηλινό (δεν έχουν διαρρεύσει ακριβή νούμερα), παρότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Europa League, αφού αγωνίστηκε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης με τη Ρουμπίν Καζάν. Το είπε άλλωστε και ο ατζέντης του, Λεονίντ Ιστράτι, σε χθεσινές δηλώσεις του: «Ο Νάτχο θέλει να πάρει το πρωτάθλημα, αν γίνεται, καθώς και το Κύπελλο. Γι’ αυτό ήρθε στον ΠΑΟΚ. Ο κόσμος πρέπει να μένει στο γεγονός πως επέλεξε τον ΠΑΟΚ από άλλες ομάδες και όχι τι θα γίνει έξι μήνες μετά. Υπάρχουν πιθανότητες να συνεχίσει και μετά το καλοκαίρι».

 

Ο Κιρκάσιος, μουσουλμάνος στο θρήσκευμα που μεγάλωσε στο χωριό Κφαρ Καμά του Ισραήλ, πήρε τη φανέλα με το νούμερο 66, που παραπέμπει στον πατέρα του και την ξαδέρφη του Νίλι, διάσημη αθλήτρια του μπάσκετ η οποία αγωνιζόταν με αυτόν τον αριθμό στην πλάτη και λίγο καιρό πριν έχασε τη ζωή της σε αυτοκινητικό δυστύχημα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών