Όταν μιλάμε για τη μετακίνηση του Κώστα Μήτρογλου, αυτό που κάποιος ρωτάει είναι γιατί τον δίνει τώρα ο Ολυμπιακός. Η απάντηση απλή: επειδή με αυτά τα χρήματα, δεν θα έβρισκε εύκολα άλλη πρόταση κι ο ίδιος ήθελε να πάει στην Πρέμιερ Λιγκ, με ξεκάθαρο πρόσθετο κίνητρο πως το συμβόλαιο που πρόσφεραν οι Αγγλοι είναι μυθικό.

Μια άλλη ερώτηση είναι αν ο παίκτης ταιριάζει στην ομάδα που πάει κι αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί εύκολα. Η Φούλαμ δεν είναι ομάδα πρώτης ταχύτητας ούτε παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας κι ο Μήτρογλου σίγουρα δεν θα έχει σε κάθε ματς τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν στον Ολυμπιακό. Ομως ας αναλογιστούμε πως το όνομά του, εκτός των γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μήτρογλου το εκτόξευσε με τα τέρματα εναντίον των Ρουμάνων με την Εθνική μας ομάδα στα μπαράζ άρα ακόμη και σε μία ομάδα που δεν «πνίγει» τον αντίπαλο με πίεση και παιχνίδι κατοχής, ο «Μητρογκόλ» αρπάζει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά!

Κάποιοι ξεχνάνε εύκολα πως ο Μήτρογλου παρά το ήρεμο παρουσιαστικό του, είναι ένα παιδί με έντονη προσωπικότητα και με χαρακτήρα ατσαλωμένο από το αγροτικό που έκανε στον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο. Στη Νέα Σμύρνη βοήθησε τα μέγιστα να σωθεί η ομάδα, αν και δεν υπήρχε παιχνίδι πρωτοβουλίας. Στο Περιστέρι, έμαθε να κάνει κι άλλα πράγματα στο γήπεδο, αντί να περιμένει την μπάλα στην περιοχή. Ο Βαλβέρδε δεν τον πίστευε και κάποιος στη θέση του ίσως να τα είχε παρατήσει. Αυτός πάλεψε να αποδείξει πως δικαιούνταν μία ευκαιρία ακόμη στο Νέο Φάληρο. Προς καλή τύχη του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ από την πρώτη μέρα τον πίστεψε πολύ. Τόσο που να ζητήσει να φύγει ο Τζεμπούρ προκειμένου να παίζει ο Μήτρογλου περισσότερο και για την επιμονή του δικαιώθηκε. Ο Μήτρογλου φέρνει τα περισσότερα χρήματα που κόστισε ποτέ Ελληνας παίκτης, ακριβώς γιατί δεν αντέδρασε «ελληνικά» όταν όλα του είχαν στραβώσει συνεπώς οφείλουμε να του δώσουμε συγχαρητήρια και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία εκεί που πάει.

Όσο για την πιο δύσκολη ερώτηση, που ακολουθεί πάντα μία μεταγραφή, I?μου έγινε χτες από το αγγλικό ραδιόφωνο TALKSPORT, όταν μου ζήτησαν να σχολιάσω εάν τα χρήματα της Φούλαμ θα πιάσουν τόπο. Είπα πως το πιο ακριβό πράγμα στο ποδόσφαιρο παραμένει το γκολ και αυτό πληρώνει μία ομάδα. Ειδικά αν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο για να μείνει στην κατηγορία. Εφόσον λοιπόν ο Μήτρογλου πετύχει πέντε ή έξι γκολ σε αυτά τα 14 ματς (κάτι πιθανό με δεδομένο πως οι αμυντικοί δεν τον ξέρουν) μέχρι το τέλος της σεζόν και οι «κότατζερς» σωθούν, τότε τα 25 εκατομμύρια, που θα τους κοστίσει συνολικά, θα τα έχουν ήδη αποσβέσει. Η ζημιά του να υποβιβαστούν ύστερα από 13 σερί σεζόν στην Πρεμιερ Λιγκ αντιπροσωπεύει ένα ποσό ούτε λίγο ούτε πολύ κοντά στα 75 εκατομμύρια άρα και οι πιο σύνθετες ερωτήσεις, τελικά, έχουν πάρα πολύ απλές απαντήσεις!

Πηγή: SportFM.gr