Το νικηφόρο σερί των 10 αγώνων του Ολυμπιακού Βόλου έληξε κόντρα στον Φωκικό, ο Ηρακλής ανέβηκε στη δεύτερη θέση του 2ου ομίλου, ενώ επεισοδιακή ήταν ηεκτός έδρας νίκη του Ηρακλή Ψαχνών επί της Παναχαϊκής στο 90' και η σημαντική εκτός έδρας επικράτηση του Αιγινιακού επί της Νίκη Βόλου.

Τέλος, ο αγώνας της Ζακύνθου με την Αναγέννηση Γιαννιτσών δεν έγινε, καθώς οι φιλοξενούμενοι και οι διαιτητές δεν κατάφεραν, λόγω της κακοκαιρίας, να φτάσουν στο νησί του Ιονίου. Καιρού επιτρέποντος, ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (3/2).

Στον 1ο όμιλο, η νίκη της ημέρας ήρθε από τον Ηρακλή Ψαχνών, που επικράτησε 1-0 της Παναχαϊκής στην Πάτρα και πέρασε στη 2η θέση. Το γκολ ήρθε με πέναλτι του Πατσατζόγλου στο 90', το οποίο κέρδισε ο Κρητικός από τον Κωστόπουλο. Οι γηπεδούχοι αμφισβήτησαν έντονα την παράβαση, μετά το γκολ υπήρξε δίλεπτη διακοπή εξαιτίας αψιμαχίας μεταξύ των παικτών και η αναμέτρηση έληξε με ένταση.

Στην Αμφισσα, ο Φωκικός προηγήθηκε δύο φορές, ο Ολυμπιακός Βόλου «απάντησε» ισάριθμες και το τελικό 2-2 σήμανε το τέλος του σερί των 10 νικών που είχαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έχουν μεγάλο προβάδισμα στην κορυφή. Σε ρυθμόυς πλέι οφ παρέμεινε και η Επισκοπή, η οποία συνέτριψε 5-1 την Γλυφάδα, ενώ στο Μενίδι, ο Αχαρναϊκός νίκησε 3-0 τον Βύζαντα Μεγάρων.

Στις 18:00 παίζουν Καλλιθέα - Παναιγιάλειος, ενώ η αγωνιστική ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (3/2) με την αναμέτρηση Χανιά - Πανηλειακός.

Κερδισμένοι Ηρακλής και Αιγινιακός

Στο 2ο όμιλο, ο Ηρακλής ήταν ο κερδισμένος και σε αυτό συνέβαλε και ο Αιγινιακός που έκανε σπουδαία εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Νίκης Βόλου. Ετσι, η ομάδα της Πιερίας ανέβηκε στην 4η θέση (31 βαθμούς), οι Βολιώτες έμειναν στους 35 β. και υποχώρησαν τρίτοι, καθώς δεύτερος ανέβηκε ο Ηρακλής μετά το 3-1 επί του Βατανιακού στο «Καυτανζόγλειο».

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Απόλλων 1926 επί της Δόξας Δράμας με 1-0, για να μπει και πάλι σε τροχιά πλέι οφ, ενώ σε ματς «ο θάνατός σου η ζωή μου» για την ουρά, η Καβάλα επιβλήθηκε 2-0 του Πιερικού.

Το ματς στη Ζάκυνθο, όπως προείπαμε, δεν έγινε ποτέ, καθώς η Αναγέννηση Γιαννιτσών και οι διαιτητές δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο νησί. Λογικά θα διεξαχθεί τη Δευτέρα (3/2), μαζί με τους αγώνες Τύρναβος - Κέρκυρα και Εθνικός Γαζώρου - Αναγέννηση Καρδίτσας.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Παρασκευή 31/1

Φωστήρας - Αστέρας Μαγούλας 3-0 (4', 82' πεν. Σεχολάρι, 61' Λύρας)

Κυριακή 2/2

Παναχαϊκή - Ηρακλής Ψαχνών 0-1

Αχαρναϊκός - Βύζας Μεγάρων 3-0

Φωκικός - Ολυμπιακός Βόλου 2-2

Επισκοπή - Γλυφάδα 5-1

Καλλιθέα - Παναιγιάλειος 18:00

Δευτέρα 3/2

Χανιά - Πανηλειακός 14:00

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Κυριακή 2/2

Καβάλα - Πιερικός 2-0

Δόξα Δράμας - Απόλλων 1926 0-1

Ζάκυνθος - Αναγέννηση Γιαννιτσών αναβλ.

Νίκη Βόλου - Αιγινιακός 0-1

Ηρακλής - Βατανιακός 3-1

Δευτέρα 3/2

Ζάκυνθος - Αναγέννηση Γιαννιτσών 15:00

Τύρναβος - Κέρκυρα 16:00

Εθνικός Γαζώρου - Αναγέννηση Καρδίτσας 18:00