Την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της Deadline Day (τελευταίας μέρας των μεταγραφών) που στην Αγγλία σύμφωνα με έρευνες είναι η μέρα που το μεγαλύτερο μέρος του ανδρικού πληθυσμού της χώρας ασχολείται με τις αθλητικές ειδήσεις, ο Κώστας Μήτρογλου ήταν το Νο1 όνομα της επικαιρότητας.

Ποτέ στο παρελθόν όνομα Ελληνα ποδοσφαιριστή δεν έκανε τόσο ντόρο. Από το πρωί με τη σφήνα της Γουέστ Χαμ μέχρι το απόγευμα όταν και ανακοινώθηκε από τη Φούλαμ ως η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της, ο Μήτρογλου ήταν το Νο1 πρόσωπο της επικαιρότητας για τους Αγγλους φιλάθλους.

Μέχρι κι ο Ρίο Φέρντιναντ ασχολήθηκε με τη μεταγραφή του Μήτρογλου. Ο Αγγλος στόπερ της Μάντσεστερ ευχαρίστησε τον προπονητή της Φούλαμ που τον πήρε στο Λονδίνο και δεν θα τον βρει η ομάδα του στον δρόμο της στα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ολυμπιακό.

Ο Μήτρογλου ήταν η πιο δαπανηρή μεταγραφή της τελευταίας ημέρας στην Αγγλία κι η τρίτη ακριβότερη στη μεταγραφική περίοδο συνολικά, πίσω από τον Μάτα που πήγε από την Τσέλσι στη Μάντσεστερ με 45 εκατ. ευρώ και του Μάτιτς που πήγε από την Μπενφίκα στην Τσέλσι με 25 εκατ. ευρώ.

Ολο αυτό που συνέβη χθες σε όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο αφού η χάρη του Μήτρογλου όπως ήταν φυσικό έφτασε παντού είναι ένα δείγμα τι του μπορεί να συμβεί όταν σε έναν πραγματικά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή δώσουμε την ευκαιρία να παίξει σε τοπ επίπεδο. Και το γράφω αυτό, διότι στο τσακ φτάσαμε να το χάσουμε το ταλέντο του Μήτρογλου. Ακόμη θυμάμαι σχόλια στα αυτιά μου πριν από δύο χρόνια του τύπου «κακώς δεν τον έδωσε ο Ολυμπιακός με 2 εκατ. ευρώ στο ΑΠΟΕΛ» ή το περασμένο καλοκαίρι «έδιναν οι Ρώσοι 4 εκατ. ευρώ για τον Μήτρογλου και η Σασουόλο 5 εκατ. ευρώ και αρνήθηκε ο Ολυμπιακός; Είτε είναι ψέματα, είτε στον Ολυμπιακό είναι τρελοί».

Κι όμως έξι μήνες σε top επίπεδο, το χατ τρικ στο Τσάμπιονς Λιγκ, η πρόκριση στο Μουντιάλ με τα δικά του γκολ έφτασαν για να γίνει ο Μήτρογλου πρώτο θέμα στο αγγλικό μεταγραφικό παζάρι, το δημοφιλέστερο και πιο δαπανηρό στον πλανήτη.

Πηγή: SportDay