Facebook Pixel Π. Στέλλας για Στοχ: Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα...
| 2014-02-04 15:44:00

Π. Στέλλας για Στοχ: Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα...

Π. Στέλλας για Στοχ: Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα...

Ο Περικλής Στέλλας γράφει για την αρνητική συμπεριφορά του Μίροσλαβ Στοχ και αναρωτιέται γιατί δεν ερεύνησαν ή αδιαφόρησαν για το παρελθόν του ο Στέφενς και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ;

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός ερευνητής για να δεις και να καταγράψεις τη διαδρομή και τις ιδιαιτερότητες ενός αθλητή σε οποιοδήποτε άθλημα. Το καλοκαίρι, όταν ανακοινώθηκε η απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ με τη μορφή δανεισμού από τη Φενέρμπαχτσε, σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στον κόσμο και αυτόματα δημιούργησε υψηλή προοπτική σε αγωνιστικό επίπεδο για τον ΠΑΟΚ.

Οπως ειπώθηκε από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο Σλοβάκος ήταν καθαρά προσωπική επιλογή του Χούουμπ Στέφενς.

Οι πάντες στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο γνώριζαν ότι η Φενέρμπαχτσε αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα με τον ποδοσφαιριστή λόγω της άσχημης εξωγηπεδικής ζωής του που είχε σαν αποτέλεσμα την κάθετη αγωνιστική του πτώση. Και δεν ήταν κάτι άγνωστο ότι πολλές φωτογραφίες των παπαράτσι τον εξέθεταν αφού τον συνελάμβαναν σε νυχτερινές εξόδους. Η αλήθεια είναι ότι η διοίκηση της τούρκικης ομάδας είχε σκύψει με επιμέλεια στον ποδοσφαιριστή προσπαθώντας να τον συνεφέρει μιας και εκτός όλων των άλλων είχε πολύ υψηλό συμβόλαιο.

Οι προσπάθειές της όμως έπεσαν στο κενό και οδηγήθηκε αναγκαστικά στην απόφαση διαφυγής. Να γλιτώσει όσα περισσότερα μπορούσε σε οικονομική ζημιά. Και ως από μηχανής θεός-ευεργέτης βρέθηκε ο ΠΑΟΚ. Και ο Ιβάν Σαββίδης (δεν έχει καμία ευθύνη απολύτως), αποδεχόμενος την εισήγηση των συνεργατών του και του ίδιου του Στέφενς, έβαλε το χέρι στην τσέπη και έσκασε το ποσό του 1.000.000 ευρώ παρακαλώ για να έρθει ο Σλοβάκος στον ΠΑΟΚ. Τυπικά αλλά και ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ πλήρωσε αντί για τη Φενέρ το πανάκριβο συμβόλαιο του Σλοβάκου. Το πιο απλό που λέει ο σοφός ελληνικός λαός είναι: «Καλά, δεν ήξερες, δεν ρώταγες;».

Διότι από το ξεκίνημα της καριέρας του ο Στοχ ήταν άστατος και κλώτσαγε τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονταν στον δρόμο του. Και κυρίως την Τσέλσι που τον εμπιστεύθηκε και επένδυσε επάνω του. Εξαιρετικός παίκτης, μεγάλο ταλέντο, αλλά...

Ο ΠΑΟΚ και κυρίως ο Στέφενς που εισηγήθηκε την απόκτησή του θα έπρεπε να έχει κάνει έρευνα αγοράς, εάν δεν γνώριζε τη διαδρομή του ποδοσφαιριστή. Και για τον Στέφενς αλλά και για το μεταγραφικό επιτελείο του ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ εύκολο να ερευνήσουν και να μάθουν. Με ένα τηλεφώνημα και μόνο. Δυστυχώς το μεγάλο αυτό ταλέντο φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως έχει τάσεις αυτοκαταστροφής. Διότι και στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη πολλές φορές νυχτερινές ώρες και η απόδοσή του είναι από μέτρια έως κακή. Πάμε τώρα στο επίσης σοβαρό θέμα της συμπεριφοράς του...

ΓΙΑ ΤΑ... ΠΡΟΒΑΤΑ

Προσωπικά είχα ασκήσει πολύ σκληρή κριτική και στον παίκτη και στη διοίκηση του ΠΑΟΚ την επομένη κιόλας μέρα που είχε ανακοινωθεί η απόκτησή του και ο αθλητής βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη. Και ο λόγος ήταν απλός. Διότι το ίδιο βράδυ σαν παίκτης του ΠΑΟΚ και ενώ είχε υπογράψει επίσημα συμβόλαιο με τον «δικέφαλο» έγραψε μήνυμα στο twitter που απευθυνόταν κυρίως στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε και στο οποίο έλεγε πως απλά ο ΠΑΟΚ είναι μία σύντομη παρένθεση και πως πολύ σύντομα θα επιστρέψω κοντά σε εσάς και στην αγαπημένη μου Κωνσταντινούπολη.

Μα, μόνο και μόνο με αυτό το μήνυμα που έστειλε αυτός ο άνθρωπος ακυρώνεις το συμβόλαιο την ίδια στιγμή και τον στέλνεις με την επόμενη πτήση της Turkish Airlines (διότι έχει πτήσεις απευθείας Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη) πίσω στη Φενέρ και στην Κωνσταντινούπολη.

ΓΙΑ ΤON... ΛΥΚΟ

Και φτάνουμε στη συμπεριφορά του Σλοβάκου προς τον προπονητή του στο παιχνίδι με τον Πλατανιά. Είναι αδιανόητο για έναν επαγγελματία αθλητή, ανεξάρτητα από το εάν έχει ή δεν έχει δίκιο, να γυρίζει στον πάγκο και να λέει... ελληνιστί «άντε γαμ....». Από τη στιγμή που συνέβη μέχρι και χθες το απόγευμα η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήταν απούσα. Ναι μεν αφορά τον προπονητή που είναι το αφεντικό της ομάδας και των αποδυτηρίων, μπορεί να αφορά τον προπονητή σε προσωπικό επίπεδο μια και σε εκείνον στράφηκε ο Στοχ, αλλά, διάολε, αφορά τη γενική εικόνα του ΠΑΟΚ.

Η τηλεοπτική κάμερα που είναι πάντοτε αδιάψευστος μάρτυρας εξέθεσε τον ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα. Οφειλε η διοίκηση του ΠΑΟΚ αμέσως κιόλας μετά τη λήξη του αγώνα να καλέσει σε απολογία τον Σλοβάκο. Και έχω την αίσθηση ότι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ που αμείβεται γι' αυτό θα πρέπει να ενοχλήθηκε πολύ. Εκτός κι αν το θεώρησε φυσικό το «fuck off» του Σλοβάκου.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags