Facebook Pixel M. Tσόχος: H επιστροφή του «Παπ»...
| 2014-02-06 11:40:00

M. Tσόχος: H επιστροφή του «Παπ»...

M. Tσόχος: H επιστροφή του «Παπ»...

Ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 2013 ήταν ένας «τελειωμένος» το 2012!..

Δεν ξέρω αν θα ψήφιζα ως καλύτερο Έλληνα ποδοσφαιριστή για το 2013 τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Δεν έχει όμως και καμία σημασία όταν αυτοί που τον έχουν ψηφίσει ως τέτοιο είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Σπανίως κάνουν λάθος οι ίδιοι οι παίκτες, σπανίως δεν καταλαβαίνουν και δεν εκτιμούν τι έχει συμβεί.

 

Δεν ψηφίζουν με τη λογική των media που θα είχαν αναδείξει καλύτερο παίκτη τον Μήτρογλου και όχι τον Παπαδόπουλο, καλύτερο τεχνικό τον Μίτσελ και όχι τον Χριστόπουλο κ.ο.κ.

 

Οι ίδιοι που ξέρουν όμως τη… δουλειά, είναι αυτοί που ξέρουν και να ξεχωρίζουν και να κρίνουν. Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει κάνει το πιο εντυπωσιακό come back Έλληνα ποδοσφαιριστή που μπορώ να θυμηθώ. Από τη δόξα του ΠΑΟ, στο εξωτερικό, σιγά σιγά τον χάσαμε, μετά τον απαξιώσαμε, μετά όταν επέστρεψε για ένα εξάμηνο στον Λεβαδειακό, σχεδόν τον «χλεύασαμε» και μετά… Μετά κράτησε στην κατηγορία μόνος του τον Πανθρακικό και φέτος ανεβάζει επίπεδο τον Ατρόμητο. Κλήθηκε ξανά στην Εθνική και μόνο απίθανο δεν τον βρίσκω να βρει θέση ακόμη και στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν συμβαίνει κάθε μέρα κάτι τέτοιο. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι (ίσως βέβαια και να μου διαφεύγει) άλλου τέτοιου είδους επιστροφή.

 

Ο Παπαδόπουλος λοιπόν ψηφίστηκε από τους ποδοσφαιριστές ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για το 2013, διάκριση που δεν είχε πάρει ούτε στα πρώτα καλά του χρόνια. Αυτή η βράβευση είναι νομίζω μία δικαίωση όχι για τον ίδιο, αλλά γενικά για κάθε ποδοσφαιριστή που προσπαθεί να επιστρέψει στην επιφάνεια, εκεί που μπορεί να υπήρξε κάποτε και μετά να χάθηκε. Διότι στο ποδόσφαιρο τις περισσότερες φορές και σε αντίθεση με ότι πιστεύει ο κόσμος ο δρόμος για τον ικανό ποδοσφαιριστή δεν είναι εύκολος.

 

Το τι τράβηξε και τι άκουσε και τι υπέμεινε όλα αυτά τα χρόνια ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, το ξέρει μόνο ο ίδιος. Όλοι οι υπόλοιποι το φανταζόμαστε. Όταν λοιπόν μετά από τέτοια διαδρομή φτάνει το 2013 να φωτογραφίζεται με το βραβείο του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή της χρονιάς δεν δικαιώνεται μόνο αυτός, αλλά όλοι όσοι έχουν βιώσει ανάλογες απογοητεύσεις και δυσκολίες και προσπαθούν να επιστρέψουν.

Και δεν είναι λίγοι…

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags