Είτε γιατί είναι εκείνοι που έζησαν το highlight της ζωής τους, υπηρετώντας το ποδόσφαιρο του “κλεφτοπολέμου” υπό τις οδηγίες Ρεχάγκελ και δεν μπορούν να αντιληφθούν άλλο ποδόσφαιρο, ούτε σήμερα ως διοικητικοί παράγοντες και στελέχη. Είτε επειδή πρόκειται για κομήτες που ο μόνος τρόπος να παραταθεί η αναποτελεσματική αλλά πλουσιοπάροχη συνεργασία τους με την ΠΑΕ, κρίνουν πως περνάει μέσα από ένα προπονητή που θα έχει το γενικό πρόσταγμα.

Είτε πρόκειται για τους ρεπόρτερ που μαγεύτηκαν από τις... φιλοσοφικές ρητορίες περί ποδοσφαίρου του Πορτογάλου, που τους μάντρωνε στα ξενοδοχεία και τις προετοιμασίες και τους πιπίλιζε τα μυαλά (και τώρα πιπιλίζουν τα δικά μας...). Είτε είναι εκείνοι που έχουν συνδέσει την καριέρα τους με τις διακρίσεις της Εθνικής του σήμερα και επενδύουν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και τον ομοσπονδιακό, ως την μεγάλη ευκαιρία για να προσθέσουν το πετράδι στο στέμμα της ποδοσφαιρικής διαδρομής τους. Φαίνεται πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Σάντος λοιπόν, που δεν ανανεώνει την συνεργασία του με την ΕΠΟ...

Το πιάσαμε λοιπόν το υπονοούμενο. Στο βάθος... Σάντος. Ξεχνώντας ότι την πρώτη χρονιά του στον ΠΑΟΚ η ομάδα κατρακύλησε στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Βλέπετε ο ΠΑΟΚ είχε τότε “σαρδέλες” κι όχι αστακούς... Μάλλον γι αυτό την απέκλεισε στο κύπελλο Ελλάδας ο... πανίσχυρος Θρασύβουλος, που είχε... καραβίδες. Ξεχνώντας ότι στην δεύτερη σεζόν του στον ΠΑΟΚ, μετά από πλουσιότατες μεταγραφές και παρά την δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια, η ομάδα τερμάτισε τελικώς τέταρτη στα play off, δίχως να πάρει ένα, έστω, ντέρμπι. Ξεχνώντας ότι στην τρίτη σεζόν, που υποτίθεται του στέρησε το πρωτάθλημα ο... Σπάθας (παραμύθια για μικρά παιδιά), ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί από την Ευρώπη από τον Αύγουστο, από κάποια Χέρεφεεν (με σήμα την καρδούλα...) Ξεχνώντας ότι η ομάδα δημιουργούσε πονοκέφαλο σε όποιον την παρακολουθούσε να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, παρά την ταυτότητα και το μέταλλο, που αναμφισβήτητα είχε σφυρηλατηθεί.

Θυμούνται όσα θέλουν και ξεχνούν όσα δεν συμφέρουν. Αρνούμενοι να εφαρμόσουν τα μόνα απολύτως δεδομένα συμπεράσματα της εποχής Σάντος:

Ο προπονητής που στηρίζεται και περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, μπορεί με υπομονή σε βάθος χρόνου να φέρει αποτελέσματα.
Ομάδα που προχωρά με σύμπνοια, ομόνοια και σχέδιο, φθάνει στον στόχο της, χωρίς να πελαγοδρομεί και να ξοδεύεται άσκοπα.

Το πιάσαμε λοιπόν το υπονοούμενο. Στο βάθος... Σάντος. Βλέπετε, αν αυτά τα δυό παραπάνω συμπεράσματα – προϋποθέσεις, προσφέρονταν στον Στέφενς για να δουλέψει και να πετύχει, πιθανότατα θα υπήρχε ο κίνδυνος ο ρόλος κάποιων να καταστεί περιττός. 

Πηγή: fatgames.gr