Ο Ολυμπιακός Βόλου το ήθελε περισσότερο, το κυνήγησε περισσότερο και τελικά πήρε τη νίκη γοήτρου με 1-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό που παρουσιάστηκε με αρκετές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα και πήρε την πρόκριση με το 4-0 του πρώτου αγώνα στην Λεωφόρο.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα στο 72' με ωραίο σουτ του Καπετάνου (σε φάση που ξεκίνησε από οφσάιντ) και παρά τις προσπάθειες των «πρασίνων» στα τελευταία λεπτά το σκορ δεν άλλαξε. Ο Γιάννης Αναστασίου πάντως, περισσότερο προβληματίζεται για τον τραυματισμό του Ρισβάνη (γύρισε το πόδι του και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο), παρά για την εμφάνιση και την ήττα...

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος και περιμένει τον αντίπαλό του, τον οποίο θα μάθει την Πέμπτη από το ματς του Πανιώνιου με τον ΟΦΗ (2-0 το πρώτο ματς υπέρ των Κρητικών.

 

Χτύπησε ο Ρισβάνης

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Βόλου να μπαίνει πιο δυνατά και να δείχνει ξεκάθαρα από τα πρώτα λεπτά πως θέλει περισσότερο το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν στο 10' και στο 19' με σουτ των Δεινόπαπα και Κριστομπάλ, ωστόσο και τις δύο φορές ο Κοτσόλης αντέδρασε σωστά και απέκρουσε. Μετά το 20λεπτο πάντως ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε, ισορρόπησε το ματς και περιόρισε τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Μάλιστα και οι «πράσινοι» απείλησαν με κάποια σουτ, όχι όμως κάτι ιδιαίτερο. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν στο 45' ο Κοτσόλης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Ντινόπουλου.

Το πιο σημαντικό όμως από το πρώτο μέρος, ήταν ο τραυματισμός του Ρσιβάνη, ο οποίος στο 30' στραβοπάτησε και λόγω διαστρέμματος στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε.


Βροχή και... γκολ
 

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιάννη Αναστασίου να περνάει στο ματς τους Αμπεντ και Κουτρουμπή και τον Παναθηναϊκό να πιέζει για το γκολ. Οι «πράσινοι» έχασαν δύο καλές στιγμές με τους Καρέλη και Σπυρόπουλου, ωστόσο μετά το 60' ο Βόλος ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα, ενώ σε εκείνο το σημείο ζήτησαν (δικαίως) πέναλτι για μαρκάρισμα του Κουτρουμπή πάνω στον Πινδώνη. Οι γηπεδούχοι άρχισαν σιγά – σιγά να κερδίζουν χώρους και στο 72' πέτυχαν και το γκολ, με ωραίο σουτ του Καπετάνου μετά από ιδανική αντεπίθεση, η οποία όμως ξεκίνησε από οφσάιντ. Στην συνέχεια οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν, ωστόσο το 1-0 δεν άλλαξε. Έτσι λοιπόν, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη της τιμής και ο Παναθηναϊκός την πρόκριση...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γεωργίου, Γιαλούσης, Καρράς (63’ Ζέρης), Κόμνος, Αρβανίτης, Μελίσσης, Ρόκκας (58’ Πινδώνης), Κριστόμπαλ, Καρίλ (58’ Καπετάνος), Δεινόπαπας, Ντινόπουλος.

Στον πάγκο: Γκίτκος, Κωστούλας, Νικολιάς, Μπρέσκα.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Χουχούμης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης (46’ Αμπέντ), Μαρινάκης, Δώνης, Καρέλης, Ρισβάνης (46’ Κουτρουμπής), Ντίνας (73’ Αναστασόπουλος), Πράνιτς.

Στον πάγκο: Ταμπάκης, Λαγός, Ατζαγκούν, Μπαλμπόα.