Ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Αλαν Κέρμπισλι βρίσκεται στην ομάδα ως τεχνικός διευθυντής εδώ και δύο μήνες. Θα έμοιαζε η πιο φυσιολογική λύση αφού στο παρελθόν βρέθηκε με την Τσάρλτον και τη Γουέστ Χαμ αρκετές φορές σε ανάλογη θέση και πάντα κατάφερνε με τον ένα τρόπο ή τον άλλο να τις κρατήσει στην κατηγορία!

Αντίθετα η διοίκηση των «κότατζερς» προχώρησε σε μία ακατανόητη επιλογή με την πρόσληψη ενός ανθρώπου χωρίς εμπειρία εκτός Γερμανίας. Μάλιστα προσέλαβε έναν που έχει τη φήμη πολύ δύσκολου ανθρώπου για να συνεργαστείς μαζί του, αφού ο Μάγκατ δεν έχει αρκετούς φίλους στις ομάδες που δούλεψε! Σαφέστατα έχει περγαμηνές έχοντας κατακτήσει τίτλους με τη Μπάγερν και τη Βόλφσμπουργκ με την οποία το πρωτάθλημα που πήρε το 2009 ήταν πραγματικά εντυπωσιακό, όπως και στη Στουτγκάρδη άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με την ομάδα που δημιούργησε πριν μία δεκαετία άσχετο αν δεν πήρε κάποιον τίτλο πέραν του αδιάφορου Ιντερτότο. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να πάει να δουλέψει στην Πρεμιερ Λιγκ σε μία ομάδα με μόλις 20 πόντους ύστερα από 26 ματς μοιάζει αυτοκτονία! Η Φούλαμ χρειάζεται τουλάχιστον 16 με 18 βαθμούς ακόμη για να έχει ελπίδες και τα ματς λιγοστεύουν αφού απομένουν μόλις δώδεκα!

 Ο Ρενέ Μόλενστιν βίωσε μέσα στην ίδια σεζόν δύο φορές την παράνοια του μοντέρνου ποδοσφαίρου με απολύσεις ύστερα από 16 μόνο μέρες στην Ανζί και 74 στο Λονδίνο στον πάγκο μίας ομάδας που είχε πάρα πολλές αγωνιστικές αδυναμίες.

Όμως ο Ολλανδός τεχνικός ήξερε που έμπλεκε όταν ουσιαστικά έσκαβε το λάκκο του συμπατριώτη του Μάρτιν Γιολ αναλαμβάνοντας βοηθός του. Όταν τελικά πήρε τα ηνία στα χέρια του, η πικρή αλήθεια είναι πως στάθηκε άτυχος σε κάποια ματς που η απόδοση ήταν καλή, αλλά δεν συνοδεύτηκε από αποτελέσματα! Επίσης οι μεταγραφές που έκανε η ομάδα του τον Γενάρη είναι καλές και ήδη κάποιες άρχισαν να αποδίδουν και να αλλάζουν την μαλθακή εικόνα των προηγούμενων μηνών. Ο Χόλτμπι, ο Χάιτινχα και ο Τάνικλιφ ήδη βοηθούν και η παρουσία του Μήτρογλου μπροστά θα έδινε και τα γκολ που έχουν λείψει από την ομάδα μέσα στη χρονιά.

Η εικόνα στα δύο τελευταία ματς με Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ έδειχνε ενθαρρυντική τουλάχιστον όσον αφορά την διάθεση και τη προσπάθεια μέσα στο γήπεδο από όλους τους παίκτες. Για τον Ελληνα φορ πάντως, που κόστισε όσο κανείς άλλος στο παρελθόν για την ομάδα του Λονδίνου, η πρόσληψη του Μάγκατ ίσως είναι ευεργετική μιας και θα μιλάνε μεταξύ τους γερμανικά και η παρουσία του θα είναι ένα συν για τον καινούργιο προπονητή.

Όμως για την ομάδα η άποψη μου είναι πως η επιλογή του Μάγκατ είναι πραγματική ζαριά και δεν πιστεύω πως θα της βγει σε καλό. Αν και θα χαρώ πάρα πολύ να διαψευστώ, η εκτίμηση μου είναι πως απόψε μάθαμε τη μία από τις τρεις ομάδες που θα υποβιβαστούν!

Πηγή: england365.gr