Facebook Pixel Το «διαμάντι» του… πάγκου!
| 2014-02-16 16:00:00

Το «διαμάντι» του… πάγκου!

Το «διαμάντι» του… πάγκου!

Επί Σαβιόλα στον Ολυμπιακό αναδείχθηκαν πρώτα ο Μήτρογλου και τώρα ο Ολαϊτάν!

Μετράμε πλέον αντίστροφα για την αυλαία της σεζόν παρά το γεγονός ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετά και σημαντικά παιχνίδια, στα οποία μπορεί και να προκύψει «αλλαγή δεδομένων». Ωστόσο το δείγμα των προηγούμενων αγώνων κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητικό για να μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα.

 

Κι αυτό που είχαμε επισημάνει από τις αρχές της διαδρομής έχει γίνει πλέον πραγματικότητα στον Ολυμπιακό, αφού το υψηλότερο συμβόλαιο του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκεται τις περισσότερες φορές στον… πάγκο!

 

Ο Χαβιέρ Σαβιόλα ήρθε το καλοκαίρι ως «μεταγραφή αεροδρομίου» (αν και με την ακριβή βενζίνη και τα διόδια είναι πλέον δύσκολη και αυτή η διαδρομή), ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει γίνει το «σημείο αναφοράς» στον Ολυμπιακό, στη χρονιά μάλιστα που ο Μήτρογλου δόθηκε με μεταγραφή στη Φούλαμ αντί 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το επόμενο ταλέντο που μπαίνει στην πρώτη γραμμή της ερυθρόλευκης ενδεκάδας δεν είναι άλλος από τον Μάικλ Ολαϊτάν.

 

Από την πρώτη στιγμή, όταν ο Μήτρογλου τραυματίστηκε στο Παρίσι, ο Μίτσελ μας έδειξε ξεκάθαρα την επιλογή του δίνοντας το χρίσμα στον 20χρονο Νιγηριανό, για τον οποίο υπάρχει η εκτίμηση στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο ότι μπορεί να διαγράψει πορεία ανώτερη και από αυτή του Μήτρογλου και για τον λόγο αυτό προβλέπεται σύντομα η σύναψη νέου συμβολαίου συνεργασίας του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

 

Κι ο Σαβιόλα; Μπορεί να μη φαίνεται αλλά έχει παίξει περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους (και από Μήτρογλου και από Ολαϊτάν), έχει πετύχει 11 τέρματα, ενώ δήλωσε εντυπωσιακό «παρών» όταν ο Ολυμπιακός τον χρειάστηκε πραγματικά στο τελευταίο ματς του ομίλου με την Αντερλεχτ, τότε που πέτυχε δύο γκολ και «σφράγισε» την πρόκριση στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Κατά τα άλλα όμως, ο Μίτσελ είναι φανερό ότι δεν έχει προγραμματίσει πάνω του το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αφού στην αρχή προτίμησε τον Μήτρογλου και τώρα συνεχίζει με τον Ολαϊτάν, ενώ τον Σαβιόλα τον διατηρεί στο κόλπο για την «περιφέρεια» της επίθεσης, μοιράζοντάς του τον χρόνο συμμετοχής με τον Τσόρι Ντομίνγκες.

 

Σε αυτό το κομμάτι ο Ισπανός τεχνικός εκμεταλλεύεται και τον «ήπιο» χαρακτήρα του Αργεντινού καθώς άλλος στη θέση του μπορεί και να είχε διαφορετική αντίδραση αν δεν έπαιζε καθόλου στη Βέροια ή έμενε στον πάγκο για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και οι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν γνωρίσει τέτοιου τύπου συμπεριφορές από τους σταρ που έπαιζαν στην ομάδα τους στο πρόσφατο παρελθόν.

 

Κι επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, ίσως και να μην είναι τυχαίο ότι κοντά στον Σαβιόλα αναδεικνύονται συνέχεια παίκτες. Αλλά από την άλλη, να έχεις τέτοιον ποδοσφαιριστή στην ομάδα σου ο οποίος σου κοστίζει τόσα λεφτά για να περιορίζεται σε αυτόν τον ρόλο; Γεγονός είναι πάντως ότι ο Σαβιόλα δεν έχει άλλη εμφάνιση -πλην αυτής με τους Βέλγους- που να κατέπληξε τα πλήθη ώστε να αποκτούσε το δικαίωμα να πάρει τη φανέλα σπίτι του! Αυτό κι αν είναι «πάτημα» για τον Μίτσελ!

 

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags