Facebook Pixel Βραβεία BAFTA 2014
| 2014-02-20 20:25:00

Βραβεία BAFTA 2014

Βραβεία BAFTA 2014

Τα υποψήφια sports games και οι ελπίδες για τα ποδοσφαιράκια...

Κάθε χρόνο η παγκόσμια gaming σκηνή διακρίνεται μέσω δύο διαγωνισμών. Πρόκειται για τα VGX Awards του Δεκεμβρίου (παλαιότερα γνωστά ως VGA Awards) της αμερικανικής τηλεόρασης Spike TV και τα βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας.

Στα VGX Awards που τον Δεκέμβριο απέκτησαν την νέα τους ονομασία, τηλεθεατές και κριτική επιτροπή κλήθηκαν να ψηφίσουν μέσω του Spike.tv. Στην τελική κατάταξη, game of the Year ανακοινώθηκε το Grand Theft Auto 5 και στα υπόλοιπα αποτελέσματα την πρώτη θέση πήρε το NBA 2K14 που αντιμετώπισε μόλις τρεις αντιπάλους, τα FIFA 14, MLB 13: The Show και NHL 14! Τα δύο τελευταία και κυρίως το τελικό αποτέλεσμα δείχνουν και τον καθαρά αμερικάνικο προσανατολισμό των βραβείων! Δεν νοείται σε καμία των περιπτώσεων το NBA 2K, ειδικά στις τελευταίες εκδόσεις του, να θεωρηθεί καλύτερο από το FIFA, είτε το κρίνουμε με βάση την θεματολογία του (το ποδόσφαιρο παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για κάποιους άρα και περισσότερες πωλήσεις), είτε με αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με την δουλειά που έγινε απ' τους προγραμματιστές στο gameplay, τον τεχνικό τομέα, τα modes κτλ.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι δύο χρονιές πριν στα VGA Awards το Portal 2 είχε πάρει έξι βραβεία (λόγω Valve), περισσότερα ακόμα κι από το Skyrim, ακόμα και σε κατηγορίες όπως το..."Best multiplayer game"! Το αποτέλεσμα κάθε ψηφοφορίας δεν δικαιώνει το κοινό που έχει κάθε λόγο να διαμαρτύρεται στα σχόλια του Spike.tv, αφού θεωρητικά το αποτέλεσμα προκύπτει από την κρητική επιτροπή (περιλαμβάνει συντάκτες από game sites) κι ένα μικρό ποσοστών ψήφων του κοινού. Με απλά λόγια, αν θέλει το Spike.tv μπορεί να κλέψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα, πόσο μάλλον όταν το voting δεν είναι φανερό.

Τα φετινά βραβεία BAFTA 2014
Στα British Academy Awards απ' την άλλη, έχουμε μια λίστα με επιλογές πιο κοντά στην ευρωπαϊκή νοοτροπία. Eνώ η Αγγλία ουσιαστικά γέννησε το ποδόσφαιρο, εντούτοις δεν υπάρχει κατηγορία "Best Sports game" αλλά "Best Sports/Simulation game" όπου εισάγονται μέσα και τα racing.

Οι υποψηφιότητες στην κατηγορία του καλύτερου Sports/Simulation έχουν ως εξής:
NBA 2K14
F1 2013
Forza Motorsport 5
Football Manager 2014
FIFA 14
GRID 2
Απ' τη λίστα λείπει το Pro Evolution Soccer 2014, ενώ το Football Manager 2014 της Sega μπαίνει στις υποψηφιότητες για 15η χρονιά. Η εταιρεία ανάπτυξης Sports Interactive είχε κερδίσει δύο βραβεία BAFTA, για το Football Manager 2005 και την αντίστοιχη έκδοση του 2007.

Θεωρώ ότι θα ήταν παράδοξο αν δεν κέρδιζε το FIFA 14 το φετινό βραβείο και συγκεκριμένα για την έκδοση σε PlayStation 4 και Xbox One. Η δουλειά της EA Sports με την Ignite Engine είναι εκπληκτική τόσο στον τομέα των γραφικών, όσο και στο ρεαλισμό του gameplay, ενώ καμία άλλη υποψηφιότητα δεν μπορεί να φτάσει την EA στον τομέα του replayability. Τα modes και ειδικά τα online είναι αδιάψευστος μάρτυρας. Το Football Manager 2014 παρότι αξιόλογο δεν βελτιώθηκε στους τομείς που θα έπρεπε και που έχω αναφέρει πολλάκις (γραφικά, επιλογή από skins, μεταγραφικό σύστημα κ.ο.κ.), το F1 2013 είναι δυνατό αλλά όχι αρκετό, ενώ όσο για το Forza 5 στο Xbox One, έχω παίξει ολόκληρη την σειρά και πραγματικά το θεωρώ το χειρότερο που έχει βγάλει η Turn 10 Studios.

Η εκδήλωση για τα BAFTA 2014 διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου και περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο επίσημο site: bafta.org/games/awards.
Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail. 
[Χρήστος από Αθήνα]
- Μάνο στο Football Manager 2014 πραγματικά έχω αγανακτήσει. Ενώ στα πρώτα παιχνίδια είχα συνεχώς νίκες, μετά με πήρε η κάτω βόλτα κι άρχισα να κάνω συνεχώς γκέλες με αποτέλεσμα να με διώξει ο πρόεδρος στον Παναθηναϊκό. Μάλλον φταίει η προπόνηση και οι παίκτες. Σε παρακαλώ δώσε μου μια ενδεκάδα ή 23άδα γιατί θέλω να διώξω όλους τους παίκτες. Χρειάζομται παίκτες που να έρχονται στον Παναθηναϊκό που να είναι πολύ καλοί και να ξεκινήσω καινούργιο game. Επίσης με την προπόνηση διάβασα ότι έχεις γράψει στο Sportdog. Αν έχεις κάτι νέο δώσε καμιά συμβουλή. Θέλω παίκτες με προοπτική για Ευρώπη και κατάκτηση ελληνικού πρωταθλήματος. Ευχαριστώ.

Καταρχήν για την προπόνηση ότι ήταν να γράψω το έγραψα. Αυτό που χρειάζεστε είναι έναν coach σε κάθε άσκηση. Η διοίκηση δέχεται έναν συγκεκριμένο αριθμό από coaches οπότε θα σου φτάσουν...παρά έναν. Στην προκειμένη περίπτωση κάνεις update τον Janjanin από τους νέους στην πρώτη ομάδα. Πέραν αυτού, θα σου πω τι έχω κάνει και είδα αποτελέσματα την πρώτη χρονιά.

Προσέλαβα:
Apostolis Terzis (GK Coach)
Andreas Lagonikakis (Coach)
Spyros Zisis (Physio)
Nektarios Pantazis (Fitness Coach, regenerated)
Meletis Persias (Assistant Manager)
Giorgos Vamvakas (Fitness Coach, regenerated)
Giannis Atmatsidis (Physio, regenerated)
Έδιωξα Γιάννη Αναστασίου, Γιάννη Βονόρτα, Βασίλη Οικονομίδη και Youssef Vos.
Προτείνω επίσης να κατεβάσεις το πρόγραμμα FM Genie Scout από το FMScout.com και να ψάξεις μέσω αυτού έλληνες που να θέλουν να έρθουν στο staff σου. Αναφέρει και πόσα αστεράκια αποδίδουν σε κάθε άσκηση προπόνηση. Κάποιοι ξέρω ότι θα το θεωρήσουν cheat αλλά πραγματικά ο περισσότερος κόσμος αρνείται να έρθει στην ομάδα λόγω της οικονομικής κατάστασης και δεν υπάρχει άλλη λύση.

Από παίκτες πήρα:
Apostolos Vellios (δανεικός από Everton)
Sotiris Kyrgiakos (must για δίδυμο με Schildenfeld, αν τον χάσεις αντίο ζωή)
Agyemang Opoku (Striker)
Ivan Obradovic (ελεύθερος, αργεί να προσαρμοστεί, αλλά για αριστερός μπακ ιδανικός)
Sigourney Bandjar (για πρώτη αλλαγή αμυντικός ή βασικός δεξιός μπακ)
Επίσης τον Ιανουάριο πήρα Mohamed Sissoko (DM/M C).

Από την ομάδα κρατάς τους τερματοφύλακες, Μαρινάκη, Zeca, Schildenfeld, Λαγό, Bajrami, da Silva, Nano, Berg, Τριανταφυλλόπουλο, Ajagun, Figueroa, Pranjic. Όλοι οι υπόλοιποι transfer list κι αν δεν πουληθούν σε ένα μήνα τότε Loan list (ακόμα και οι Under-19 για να γλιτώσεις χρήματα). Επίσης να εναλάσσεις Kαπίνο με Κοτσόλη. Ο μικρός έχει τρελό potential αλλά καμιά φορά τον θέλει τον πάγκο του.

Καλή τύχη.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags