Δύο μέρες πριν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Μπενφίκα "έφευγε" ο Στέφενς και δύο μέρες πριν τον Μπενφίκα-ΠΑΟΚ "έρχεται" ο Σάντος. Μεγάλε ΠΑΟΚ… Μόνο εσύ μπορείς να τα κάνεις αυτά!

Ο ΠΑΟΚ διανύει μία τρομακτικά κρίσιμη περίοδο. Όλα κρέμονται από …μία κλωστή. Οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές και το μόνο που χρειάζεται είναι ηρεμία και νίκες! Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αποτελέσματα για να βρει την ηρεμία και την αυτοπεποίθησή του. Δεν τα κατάφερε στη Λεωφόρο (εκεί δεν πρέπει να κατέβηκε…) δεν τα κατάφερε στην Τρίπολη, τον έκλεψαν με την Μπενφίκα! Ό,τι και αν συνέβη πάντως, ο ΠΑΟΚ μέτρησε -πάλι- τρεις συνεχόμενες ήττες σε δύσκολα και κρίσιμα παιχνίδια που επιδείνωσαν την κατάσταση.

Η κρίσιμη περίοδος συνεχίζεται και ο Σαββίδης αυτό που κατάλαβε (100% από μηνύματα που πήρε μέσα από την ομάδα) είναι ότι χωρίς συσπείρωση σε όλα τα επίπεδα (κυρίως με τον κόσμο) δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Ο ΠΑΟΚ παραμένει διασπασμένος, "πουλάει" οτιδήποτε κακό για την ομάδα και δεν απασχολεί κανείς εχθρός, το γήπεδο είναι συνήθως μισοάδειο και οι παίκτες βγαίνοντας για προθέρμανση δεν αισθάνονται ότι παίζουν σε μία μεγάλη ομάδα. Πώς θα τα αλλάξει όλα αυτά ο μεγαλομέτοχος;

Και πάνω στην κρίσιμη ώρα που όλα είναι τόσο οριακά, να και ο Σάντος με μία "πληροφορία" ότι …μετά την εθνική θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ! Εξυπνάδες και κουτοπονηράδες μαζί. Γιατί;

Το πρώτο σενάριο της ενδεχόμενης άρνησής του στην εθνική, το ξέρει η …μισή Ελλάδα. Τέλος πάντων το ξέρουν όσοι είναι κοντά στον ίδιο και σε αυτή την ομάδα. Και στο κάτω-κάτω …όταν ένας προπονητής ζητάει αναβολή στην αναβολή τι περιμένουμε; (Ακόμη βέβαια δεν ανακοινώθηκε και πρέπει να περιμένουμε…).

Από την άλλη, το δεύτερο σενάριο περί ΠΑΟΚ, δεν βασίζεται πουθενά! Κανένα στοιχείο, καμία ένδειξη, καμία πληροφόρηση, μόνο υποψίες και σενάρια που θα "πουλήσουν". Ο ΠΑΟΚ όμως δεν έχει ιδέα, δεν έχει κάνει το παραμικρό προς αυτή την κατεύθυνση.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ΠΑΟΚ πέφτει θύμα και δεν πρόκειται να ηρεμήσει σε καμία περίπτωση.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πάντως θα δημοσιοποιήσει όσα έχει κάνει εδώ και μήνες για την κατάσταση στο ποδόσφαιρό μας και θα αποδείξει ότι δεν κοιμάται... Θα περιμένουμε όλα όσα θα αποκαλυφθούν, κινήσεις δηλαδή προς αυτή την κατεύθυνση. Κινήσεις που φυσικά δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, αλλά...

Η δημοσίευση αποδεικνύει ότι κατάλαβαν πως η σιωπή και η μυστικοπάθεια δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα (κανένα σύστημα δεν καταρρέει όπως είπε τον Δεκέμβριο ο Σαββίδης) και τώρα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον θόρυβο που έκαναν άλλοι, για να αποδείξουν ότι πράγματι στην Ελλάδα επικρατεί ποδοσφαιρικό μπάχαλο.

Σε κάθε περίπτωση κάθε καταγγελία χρήσιμη είναι… Η σιωπή και η απάθεια έχουν οδηγήσει την κατάσταση εδώ που είδαμε την περασμένη Κυριακή…

* Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός με τέτοιες εμφανίσεις μπορεί να κερδίσει και τη Λίβερπουλ! Σίγουρα και την Τότεναμ από τους (πραγματικά) μεγάλους του φετινού αγγλικού ποδοσφαίρου. Το γεγονός ότι παντού υπήρχαν ερυθρόλευκες φανέλες, λέει πολλά για τους φουκαράδες από το Μάντσεστερ που προκαλούν λύπηση… Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός δεν σταματάει (προς το παρόν) πουθενά και αυτό είναι εντυπωσιακό!