Facebook Pixel Ο Στέφενς θα αφήσει αμανάτι το... παλτό!
| 2014-03-02 13:50:00

Ο Στέφενς θα αφήσει αμανάτι το... παλτό!

Ο Στέφενς θα αφήσει αμανάτι το... παλτό!

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Άκη Τσόπελα, για μία μεταγραφική επιλογή του τεχνικού του ΠΑΟΚ!

H αλήθεια είναι ότι όταν πρωτοάκουσα ότι ο ΠΑΟΚ παίρνει από τα…αζήτητα της Σεβίλλης, τον Μαντούρο για παίκτη ενδεκάδας που θα έπαιζε αμέσως, η πρώτη αίσθηση ήταν ότι μάλλον την είχε «πατήσει» παίρνοντας έναν ποδοσφαιριστή που είχε όλη και όλη μία συμμετοχή στη σεζόν και αυτή στις 8 Αυγούστου στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ.


Είχε παίξει στο Μαυροβούνιο σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε προπόνηση για την Σεβίλλη (6-1 την Ποντγκόριτσα) και από εκεί και ύστερα ο Γιουνάϊ Έμερι τον έβαλε στον πάγο.
Η πείρα με έχει διδάξει να μην βγάζω βιαστικά συμπεράσματα σε τέτοιες περιπτώσεις. Συγκρατήθηκα και περίμενα. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να το βγάλω από μέσα μου.

Τα χνώτα λοιπόν του Ολλανδού είχαν ταιριάξει απόλυτα με τον Μίτσελ αλλά όταν τον Ιανουάριο του 2013 ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού απολύθηκε και ήρθε στην Ελλάδα αμέσως μετά, ο 29χρονος μέσος είχε αρχίσει να χάνει έδαφος.


Ο Έμερι τον κράτησε έως το τέλος της περσινής σεζόν βασικό αλλά με το ξεκίνημα της νέας τον έθεσε στο περιθώριο και ο Στέφενς έχοντας στο μυαλό του τον σπουδαίο χαφ που ήξερε στα ντουζένια του σε Άγιαξ και Βαλένθια, τον έφερε στον ΠΑΟΚ.

Στο διάστημα της αδράνειας ο Μαντούρο ίσως να αφέθηκε, ίσως να έχασε το κίνητρο αλλά ότι και να έγινε αυτός που βλέπουμε να φορά την φανέλα του «Δικεφάλου» δεν έχει καμία σχέση με ότι ξέραμε…

Τον είχα χαρακτηρίσει …πρώην ποδοσφαιριστή βλέποντας τον στη Λεωφόρο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Βαρύς ο χαρακτηρισμός και κάπου το είχα μετανιώσει.
Βλέποντας τον όμως στη συνέχεια από την τηλεόραση και ειδικά στα ματς με την Μπενφίκα, εκείνος ο χαρακτηρισμός επανήλθε στην σκέψη μου…

Στη Λισσαβώνα ήταν μακράν ο χειρότερος, έτσι μου φάνηκε τουλάχιστον γιατί στο γήπεδο η εικόνα είναι διαφορετική και η τηλεόραση παραπλανά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πείστηκα όμως ακούγοντας τον Μιχάλη τον Τσώχο που με αρκετό τακτ στην περιγραφή του, το άφηνε να εννοηθεί κάθε φορά που ο Ολλανδός από την Αρούμπα «σημάδευε» αντίπαλο αντί για συμπαίκτη στις μεταβιβάσεις του.

Τέλος πάντων η ουσία είναι ότι ο Στέφενς που μπορεί να μην βγάλει την χρονιά όπως πάει το πράγμα «φόρτωσε» ένα «παλτό» τον ΠΑΟΚ έως τον Ιούνιο του 2017 (αν έχω σωστή πληροφόρηση για την διάρκεια του συμβολαίου του).

Αν δεν επρόκειτο για μεταγραφή του Ιανουαρίου και είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι, θεωρώ βέβαιο ότι τώρα αν δεν έκανε παρέα στον…Τζιόλη στην Τουρκία ή κάπου άλλου θα έπινε την μπυρίτσα του στην πλατεία Αριστοτέλους ή όπου αλλού στην πανέμορφη Θεσσαλονίκη την ώρα του αγώνα στο Ντα Λουζ.

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags