Ο 35χρονος Γιώργος Κομίνης από την Ηγουμενίτσα, ο οποίος (παίζοντας 100-0 υπέρ του Αρη στο α' ημίχρονο) έκανε διψήφιο(!) αριθμό λαθών στον πειθαρχικό έλεγχο στο «Βικελίδης» (συνολικά μέτρησα 12 κάρτες που χάρισε στους γηπεδούχους και δύο που δεν έβγαλε στον ΠΑΟΚ), είναι στη Super League για 3η σεζόν.
Αντί οποιουδήποτε άλλου σχολίου, ας μιλήσει ο ίδιος για τον εαυτό του. Αναδημοσιεύω αποσπάσματα από μακροσκελή συνέντευξή του στον Παναγιώτη Κουτάκο προ διετίας στο περιοδικό «REFEREE» (ολόκληρη μπορείτε να την απολαύσετε στο www.diaitisia.gr/arthrografia/articles-ref/6242-kominis-referee.html):
«Είμαι πτυχιούχος ηλεκτρονικός, αλλά δεν άσκησα ποτέ το επάγγελμα αυτό. Διατηρώ εδώ και αρκετά χρόνια μια καφετέρια στο κέντρο της πόλης. Σαν παίκτης στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μου, τον ΠΑΣ Λαδοχωρίου, τη σεζόν 1998-99 αποβλήθηκα σε έναν αγώνα με συνέπεια να τιμωρηθώ με 4 αγωνιστικές»…
-Τι μπορεί να γίνει για να σταματήσει η νοοτροπία ότι στην Ελλάδα φταίει πάντα ο διαιτητής;
«Η έννοια του αθλητισμού ανέκαθεν ήταν συνυφασμένη εκτός από τη σωματική καλλιέργεια και με τον σεβασμό του άλλου, είτε του συναθλητή είτε του αντιπάλου, με την τήρηση κανόνων και τη συλλογική προσπάθεια στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι. Δυστυχώς, στις μέρες μας η έννοιά του έχει αλλοιωθεί. Οι διαιτητές θα πρέπει κάθε φορά να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο, να προσπαθούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και ακριβοδίκαιοι»…
-Η βία ήταν πάντα ένα μεγάλο πρόβλημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι δύσκολες εποχές που ζούμε σας κάνουν να ανησυχείτε για τυχόν ξέσπασμα και στα γήπεδα;
«Η βία στα γήπεδα είναι ένα πρόβλημα που απαντάται παγκοσμίως και, δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις και στον τόπο μας. Βεβαίως είναι κάτι που με ανησυχεί, μια και πλέον η παρακολούθηση ενός αγώνα έχει λάβει χαρακτήρα εκτόνωσης. Το φαινόμενο σίγουρα ενισχύει η γενικότερη τρέχουσα νοσηρή κοινωνικοπολιτική κατάσταση και το γεγονός ότι οι άνθρωποι νιώθουν να λυτρώνονται μέσα από το μαζικό και συχνά ακραία βίαιο ξέσπασμά τους στα γήπεδα»…
Και συμπληρώνει ο Κομίνης: «Είναι υποχρέωσή μας να διατηρούμαστε σε υψηλό επίπεδο τόσο όσον αφορά στη σωματική-φυσική μας κατάσταση όσο και στο γνωσιολογικό μέρος, αυτό του κανονισμού. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από την ΕΠΟ και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στον τομέα της προετοιμασίας μας… Η εκπαίδευση έχει βελτιωθεί με συχνά και εντατικά σεμινάρια, πρακτική εξάσκηση στο γήπεδο, εξετάσεις και πολλές καινοτόμες πρακτικές επιμόρφωσης στα πρότυπα της UEFA»…
-Τι θα λέγατε σ' ένα παιδί που ξεκινάει τώρα τη διαιτησία;
«Καταρχήν, θα το καλωσόριζα στη μεγάλη αυτή οικογένεια και θα του έλεγα να χαίρεται κάθε στιγμή του στο γήπεδο, να κλείσει τα αυτιά του σε όσα τον αποσυντονίζουν από τον σκοπό του και το έργο του σε κάθε αγώνα, να σφίξει το στομάχι του και να οπλιστεί με όση δύναμη έχει»…
ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΟΒΑΣΙΛΗΣ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΚΑΠ
Η ασυδοσία των περισσοτέρων παραγόντων στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει όριο. Αδιαφορούν πλήρως για τους κανονισμούς, βέβαιοι πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα γλιτώσουν τελικά από τις προβλεπόμενες, βάσει κανονισμών, κυρώσεις. Τελευταίο κρούσμα η ετσιθελική απαγόρευση από τον Γιώργο Χριστοβασίλη της εισόδου στους Ζωσιμάδες χτες το μεσημέρι του ανταποκριτή αυτής της εφημερίδας, του Sentra 103,3 και του www.sentragoal.gr, Νίκου Σκούμπου, για το ματς ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός!
Μέχρι πρότινος, ο κ. Χριστοβασίλης επικαλούμενος το τυπικό που θέλει να μπαίνουν απρόσκοπτα στο γήπεδο για να δουλέψουν μόνο τα μέλη του ΠΣΑΤ δεν επέτρεπε στον συνάδελφο (επειδή δεν αντέχει την κριτική του) την είσοδο. Ο Νίκος Σκούμπος έγινε προ εβδομάδων μέλος και του ΠΣΑΤ (απέκτησε δηλαδή και τα τυπικά, εκτός από τα ουσιαστικά προσόντα), αλλά και πάλι του απαγορεύτηκε η είσοδος! Η συνέχεια; Στον αθλητικό δικαστή, καθώς βάσει κανονισμών κανένας Χριστοβασίλης δεν είναι υπεράνω του ΚΑΠ (άρθρο 29, παράγραφος 5α και 5ζ)…
Πηγή: Goal