Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Γαλλοαλγερινός μέσος θα κριθεί στα φιλικά προετοιμασίας της Νιούκαστλ. Θα επιστρέψει, δηλαδή, στην Αγγλία, θα πάρει ευκαιρίες στα ματς και ο αγγλικός σύλλογος θα αποφασίσει εν συνεχεία τι θα κάνει.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, μάλιστα, φιλοξενείται δήλωση του παίκτη που έκανε και μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ, όπου μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «πρόοδευσα στον Παναθηναϊκό τόσο ως άνθρωπος όσο και ως ποδοσφαιριστής, ήταν μία φανταστική σεζόν».

Αναλυτικά το ρεπορτάζ των Αγγλων ανέφερε:

«Θα δοθεί η ευκαιρία στον Αμπέντ να δείξει στη Νιούκαστλ πόσο πολύ προόδευσε στο 12μηνο επιτυχημένο δανεισμό του στον Παναθηναϊκό. Η Νιούκαστλ έχει συνεχή ενημέρωση για την εξέλιξη του Αμπέντ από τον πρώην ποδοσφαιριστή της, Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος είναι τεχνικός διευθυντής στους Έλληνες γίγαντες (σ.σ. έτσι χαρακτηρίζει τον Παναθηναϊκό). Ο Αμπέντ έχει ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο και με δεδομένη τη φυγή αρκετών παικτών από τη Νιούκαστλ φέτος το καλοκαίρι, ο Αμπέντ θα μπορούσε να πάρει ευκαιρίες στα φιλικά προετοιμασίας και να επιτρέψει στις "καρακάξες" να αποφασίσουν πόσο προόδευσε την τελευταία χρονιά».