Facebook Pixel Κάτι τελείωσε, πολλά αρχίζουν…
| 2014-05-16 18:18:00

Κάτι τελείωσε, πολλά αρχίζουν…

Κάτι τελείωσε, πολλά αρχίζουν…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου καταγράφει τις επιτυχίες και τις αποτυχίες του φετινού ΠΑΟΚ, γράφει για την συσπείρωση που υπάρχει πλέον στην Τούμπα και εξηγεί γιατί γίνεται το συλλαλητήριο.

Τελευταίο ματς αύριο σε μία πολύ γεμάτη αλλά κακή σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Μία σεζόν όπου αν αρχίσεις να μετράς τις αποτυχίες θα χρειαστείς πολλές ώρες, ενώ για τις επιτυχίες αρκούν λίγα δευτερόλεπτα… Μέσα στις επιτυχίες (όπως και αν ήρθε αυτή) είναι και η σημερινή εικόνα στην Τούμπα.
 
Όλος ο ΠΑΟΚ εκεί, οργανωμένος και συσπειρωμένος για να ετοιμάσει το πρώτο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που αφορά τρία γνωστά θέματα.
 
Πόσα χρόνια είχε να προκύψει μία τέτοια ΠΑΟΚτσήδικη εικόνα. Εκεί ο ΑΣ, η ΠΑΕ, η ΚΑΕ, οι βετεράνοι και φυσικά οι εκπρόσωποι των συνδέσμων. Αν αυτή η εικόνα μπορεί να αποτελέσει την απαρχή της νέας αγωνιστικής περιόδου και ταυτόχρονα μία περιόδου σύμπνοιας και συνεργασίας για τα του ΠΑΟΚ, τότε… κάτι έγινε.
 
Ο ΠΑΟΚ διαμαρτύρεται αύριο: Για το ότι χρόνια τώρα προσπαθεί και δείχνει ειλικρινή διάθεση να πληρώσει τα χρέη του, αλλά δεν παίρνει απαντήσεις (ούτε καν αρνητικές) στις προτάσεις που καταθέτει. Διαμαρτύρεται γιατί θέλει να κατασκευάσει αθλητικό κέντρο και κάποιοι υπάλληλοι του δημοσίου εφευρίσκουν εμπόδια για να καθυστερήσουν ένα έργο 25 εκατομμυρίων ευρώ. Διαμαρτύρεται βέβαια και για τα… δικά μας. Την διαφθορά στο ποδόσφαιρο, για την οποία... από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις.
 
Το σίγουρο είναι ότι ενωμένος και συσπειρωμένος ο ΠΑΟΚ, μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα. Θα φανεί και στο σημερινό (17:00) συλλαλητήριο στην Καμάρα.
 
Ποδοσφαιρικά τώρα, κλείνει μία χρονιά με αμέτρητες αποτυχίες και λίγες καλές στιγμές.
 
Ένα μόνο πράγμα για να αντιληφθούμε τι έκανε και πέτυχε φέτος ο ΠΑΟΚ. Η πιο μεγάλη ποδοσφαιρική επιτυχία λοιπόν, δεν καταγράφηκε μέσα σε αγωνιστικούς χώρους, αλλά σημειώθηκε στις αίθουσες των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, όταν πέρυσι το καλοκαίρι ο Δικέφαλος κατάφερνε να πάρει την θέση της Μέταλιστ στα play of  του Champions League! Και όμως… Αυτή η νίκη εκτός γηπέδων, οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα ματς με την Σάλκε και εξασφάλισε για τα ταμεία της ΠΑΕ ποσό άνω των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα (τα πέντε εκατομμύρια των ομίλων του Europa League δηλαδή) που εμείς πιστεύουμε ότι θα έχανε ο ΠΑΟΚ, γιατί ΔΕΝ θα προκρίνονταν επί της δυνατής Μακάμπι Τελ Αβίβ με την οποία είχε κληρωθεί στα play off του Europa League.  
 
Αν τώρα αρχίσουμε να καταγράφουμε τις αποτυχίες, με πρώτη αυτή των αναμετρήσεων με την Σάλκε, θα μελαγχολήσουμε. Άλλη ώρα…
 
Αλλά το ακόμη χειρότερο είναι ότι περνάει αυτή η σεζόν και ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ εκτός από έξι-εφτά καλούς παίκτες (Αθανασιάδη, Βίτορ, Κάτσε, Τζαβέλλα, Γλύκο, Κίτσιου,Σκόνδρα και Σαλπιγγίδη, προφανώς και τον Τζιόλη) δεν έχει για να κρατήσει ως βάση για την επόμενη χρονιά τίποτα άλλο! Όλα θα γίνουν ξανά από την αρχή και γίνεται αντιληπτό ότι όσες περισσότερες αλλαγές κάνεις, τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα λάθους.   
 
Η πρώτη αλλαγή πάντως σημειώθηκε και έτσι απομακρύνθηκε ο Τσιστιακόφ που είχε μεγάλη ευθύνη για την μέχρι τώρα αναποτελεσματικότητα. Προφανώς δεν ήταν και ο μόνος, αλλά κι’ αυτό έπρεπε να γίνει. Πρόκειται για τον άνθρωπο που… έρχονταν πριν ενάμισι χρόνο και πανηγύριζε η μισή Θεσσαλονίκη μια και θα… τα άλλαζε όλα. Κανείς δεν σκέφτηκε ότι… όταν αλλάζεις κάτι, δεν είναι αυτονόητο ότι θα το κάνεις καλύτερο. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να «πετύχεις» κάτι χειρότερο. 
 
Τελειώνουν και τα πλέι οφ αύριο και ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να χάσει και την δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με τον Αστέρα γιατί οι φωστήρες της λίγκας (μεταξύ τους και ο ΠΑΟΚ βεβαίως) έχουν ψηφίσει και έχουν αποφασίσει ότι στα κριτήρια ισοβαθμίας δύο ματς των πλέι οφ και τα αποτελέσματά τους, υπερτερούν σε σχέση με τις 34 αγωνιστικές πρωταθλήματος. Φοβερά πράγματα. Άκρως ποδοσφαιρικά…
 
* Με πόση αγωνία και περιέργεια περιμένουμε αυτά τα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές…

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags