Η αλήθεια είναι ότι στον Παναθηναϊκό ήθελαν να βαδίσουν πάνω στο περσινό στιλ σχεδιασμού της ομάδας: να κινηθούν γρήγορα και μεθοδικά, για να καλύψουν όλες τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση το ρόστερ.

Φέτος, όμως, είναι χρονιά Μουντιάλ και πολύ δύσκολα θα υπάρξουν εξελίξεις με ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στα γήπεδα της Βραζιλίας, αν δεν ολοκληρωθεί η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου.

Το ίδιο ισχύει, φυσικά και με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ, που από ό,τι μαθαίνει ο σκύλος από την πιάτσα, δεν σκοπεύει να απαντήσει στους "πράσινους" αν δεν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με την εθνική ομάδα της Κροατίας!

Ο 28χρονος άσος θέλει να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, αλλά αν προκύψει μία καλύτερη πρόταση για το μέλλον του, θέλει να περιμένει και να την διεκδικήσει! Με ποιον τρόπο μπορεί να το κάνει; Μα, φυσικά, μία καλή παρουσία στη Βραζιλία!

Για αυτό και καθυστερεί το θέμα της παραμονής του στο "τριφύλλι", στο βαθμό που εξαρτάται από εκείνον, παρότι θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό. Είπαμε όμως: θέλει παράλληλα να εξαντλήσει τις πιθανότητες να βρει ομάδα σε ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, που να του δίνει περισσότερα χρήματα...

Ο σκύλος, πάντως, τον συμβουλεύει να μην παίζει για πολύ ακόμα με τη φωτιά, γιατί στο "τριφύλλι" έχουν αρχίσει και χάνουν την υπομονή τους. Η στάση τους απέναντι στον παίκτη, όπως και σε κάθε παίκτη της ομάδας, είναι άριστη και θέλουν να έχουν την ίδια συμπεριφορά από εκείνους.

Στο κάτω-κάτω η ομάδα ίσως να αγωνίζεται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την ερχόμενη περίοδο και πρόθεση είναι να διατηρήσει τον ίδιο κορμό που διακρίθηκε φέτος. Δεν υπάρχει το ρίσκο του άγνωστου δηλαδή για τον Σίλντενφελντ και αυτό, ίσως, θα έπρεπε να το βάλει πάνω από όλα ο Κροάτης...