Facebook Pixel Ντιέγκο είναι μόνο ...ένας!
| 2014-06-24 20:54:00

Ντιέγκο είναι μόνο ...ένας!

Ντιέγκο είναι μόνο ...ένας!

Ποιος Μαραντόνα και ποιος Φορλάν! Ντιέγκο Γκοντίν, ο άνθρωπος των "τελικών"! Ο αρχηγός της Ουρουγουάης σκόραρε στο 81΄ κι έδωσε τη νίκη-πρόκριση 1-0 επί της Ιταλίας που αποχαιρέτησε το Μουντιάλ.

Ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης είχε σκοράρει φέτος στον "τελικό" του πρωταθλήματος Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα και τον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ!

Σε ένα ματς που είχε πολύ ξύλο, μία κόκκινη στην Ιταλία στον Μαρκίζιο στο 59' και φωνές των Ιταλών για κόκκινη στον Σουάρες για κουτουλιά (ή δάγκωμα) εκτός φάσης, η Ουρουγουάη πήρε τη νίκη με 1-0 και μαζί την πρόκριση για τους «16» του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσει τον πρώτο από τον όμιλο της Ελλάδας.

Λίγες φάσεις, πολύ ξύλο...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι πρόθυμες να παίξουν δυνατά μέχρι τα όρια του... βρώμικου. Από τα πρώτα υπήρχαν δυνατές μονομαχίες και χτυπήματα εκτός φάσης, ενώ οι ευκαιρίες ήταν... είδη προς εξαφάνιση. Στο 12' ο Πίρλο απείλησε με μακρινό φάολ, που έδιωξε ο Μουσλέρα, ενώ στο 29' ο Ιμπόμπιλε από καλή θέση εντός περιοχής σούταρε ψηλά άουτ. Αυτές ήταν και οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, όπου είδαμε πολύ... ξύλο και τον Μπαλοτέλι να αποχωρεί με πρόβλημα τραυματισμού και να δίνει την θέση του στον Παρόλο.

Κόκκινη για... εγκληματική κλωτσιά!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ουρουγουάη να πιέζει και την Ιταλία να αμύνεται, δείχνοντας πρόθυμη να «κάτσει» πάνω στην ισοπαλία, που θα της έδινε την πρόκριση. Στο 51' πάντως οι Ουρουγουανοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι του Μπονούτσι πάνω στον Καβάνι (φάνηκε να τον τραβάει εντός περιοχής), ενώ στο 58' οι Ροντρίγκες-Σουάρες συνεργάστηκαν άψογα, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή αλλά το διαγώνιο σουτ έφυγε πολύ άουτ. Και κάπου εκεί υπήρξε η φάση που άλλαξε όλο το παιχνίδι. Στο 59' ο Μαρκίζιο πήγε με τις τάπες στο γόνατο του Ρίος και ο διαιτητής έδειξε αμέσως κόκκινη κάρτα, αφού ήταν δίπλα.

Οι κόκκινες και το γκολ με την... πλάτη!

Στο τελευταίο μισάωρο η Ιταλία γύρισε πίσω και προσπάθησε με διπλή άμυνα ζώνης να κρατήσει το 0-0. Η Ουρουγουάη πήρε την κατοχή, κυκλοφόρησε την μπάλα και προσπάθησε να διασπάσει την ιταλική άμυνα, με τον Σουάρες στο 66' να χάνει τεράστια ευκαιρία και τον Μπουφόν να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση σε τετ α τετ. Κι ενώ το ματς είχε πάρει... φωτιά, στο 79' υπήρξε μία φάση που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Ο Σουάρες έριξε εκτός φάσης κουτουλιά στον Κιελίνι (ίσως προσπάθησε να τον δαγκώσει) και ο Ιταλός αμυντικός απάντησε με αγκωνιά. Ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και έδωσε τις δύο κόκκινες ως όφειλε...

Το ματς συνεχίστηκε με τους Ιταλούς να είναι έξαλλοι (θεωρούσαν πως ήταν κόκκινη μόνο για τον Σουάρες) και τελικά στο 81' η πίεση της Ουρουγουάης απέδωσε. Μετά από κόρνερ ο Ντιέγκο Γκοντίν πήδηξε πιο ψηλά από όλους και με την... πλάτη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπουφόν για το 1-0. Αυτό ήταν και τελικό σκορ της αναμέτρησης, παρά την φοβερή πίεση της Ιταλίας στο τελευταίο δεκάλεπτο, αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Η Ουρουγουάη πήρε τη μεγάλη πρόκριση στους «16» και περιμένουν τον πρώτο από τον όμιλο της Ελλάδας!
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags