Facebook Pixel Το κέντρο του Ολυμπιακού με Κασάμι
| 2014-07-14 14:00:00

Το κέντρο του Ολυμπιακού με Κασάμι

Το κέντρο του Ολυμπιακού με Κασάμι

Ο Αντώνης Σαούλης γράφει για το τι αλλάζει η παρουσία του 22χρονου Ελβετού στον Ολυμπιακό.

Τα περισσότερα τα γράψαμε χθες. Ηταν τόσο πληθωρική η παρουσία του Παϊτίμ Κασάμι στην πρώτη του προπόνηση που και τα μισά να βγάλει από όσα μας έδειξε θα μιλάμε για μια επιτυχημένη 100% μεταγραφή. Είναι δεδομένο πως ο Ελβετός υπολογίζεται για τον άξονα (θα αναλύσουμε τους λόγους) και πως ο Μίτσελ τον προορίζει για τη βασική 11άδα με τη λογική να λέει πως μπροστά του (ή δίπλα του) θα είναι ο Τσόρι και πίσω του ο Ντινγκά. Και μπορεί τα άλλα 2/3 να είναι τα ίδια στα χαφ, αλλά η ποιότητα του Κασάμι είναι τέτοια που μπορεί να ανεβάσει όλη την ομάδα. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

 

 

Α) Ο Κασάμι δεν μπορεί να παίξει εξτρέμ. Εχει παίξει στο παρελθόν στις πτέρυγες, αλλά εξτρέμ είναι. Με μπόι 1,88 μ. και βαρύ σκαρί δεν έχει τη σπιρτάδα για τη γραμμή. Υπό προϋποθέσεις μπορεί να παίξει μόνο δεξιά για να συγκλίνει και να χρησιμοποιεί το καλό του πόδι.

 

 

Β) Ετσι όπως τον έβαλε ο Μίτσελ φαίνεται να «κουμπώνει» εξαιρετικά στη θέση «8». Και αμυντικό χαφ και δημιουργικό χαφ. Και ο Κασάμι μπορεί να αντεπεξέλθει και στα δύο. Είναι ιδιαίτερα σκληρός και μαχητικός στην άμυνα και φυσικά τρομερά δυνατός. Ο Αυλωνίτης τον έπιασε από τη φανέλα για 10 δευτερόλεπτα και δεν μπόρεσε να τον ρίξει κάτω. Ταυτόχρονα νίκησε σε κάθε προσωπική μονομαχία όταν αμυνόταν.

 

 

Γ) Ζήταγε πρώτη μπάλα στα χαφ. Δεν την κουβαλούσε (δεν φαίνεται να έχει και την ικανότητα να το κάνει), αλλά έφτιαχνε παιχνίδι. Εψαχνε παίκτη στην πτέρυγα για να κάνει κίνηση στον χώρο και να γεμίσει την περιοχή.

 

 

Δ) Απειλούσε. Με την πρώτη ευκαιρία ήθελε να οπλίσει το αριστερό του πόδι. Καλό, δυνατό σουτ. Και πατάει και περιοχή. Προτιμά ωστόσο να δημιουργεί φάσεις έξω από αυτήν.

 

 

Ε) Γνωρίζει εξαιρετικά τακτική. Εχει δουλέψει σε Ιταλία (Πάρμα) και σε Αγγλία (Φούλαμ). Και με το που μπήκε στην ομάδα κατάλαβε τι ζητάει ο Μίτσελ, με αποτέλεσμα να το ζητάει κι αυτός στους συμπαίκτες του.

 

 

Συνολικά ο Κασάμι φαίνεται να έχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για τα χαφ του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά δείχνει ο παίκτης που μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα όλο τον άξονα της ομάδας. Να δώσει ανάσες στον Ντινγκά και ποιότητα στον Τσόρι. Ταυτόχρονα. Δείχνει ότι μπορεί να το κάνει…

 

 

Τα είπε ξανά με τον Μίτσελ

Ο Κασάμι κράτησε σε μια άσκηση περισσότερη ώρα απ' όση θα έπρεπε την μπάλα στα πόδια του. Ο Μίτσελ τού εξηγούσε τι ακριβώς θέλει. Ο Κασάμι έδειχνε διατεθειμένος να μπει ξανά στην άσκηση. Εκεί ο Ισπανός έγινε πιο αυστηρός και τον έπιασε και φάνηκε να του λέει: «Οταν θα σου μιλάω θα με κοιτάς».

 

 

Ψάχνει για τον «κολλητό»

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα δεν έχει βρει τον συμπαίκτη που θα «κολλήσει» περισσότερο. Ψάχνεται ο Κασάμι ακόμα στην ομάδα και είναι λογικό. Μόλις δυο μέρες είναι στο Ζέεφελντ. Και για την ώρα φαίνεται να μιλάει περισσότερο με τα παιδιά από την Κ-20 του Ολυμπιακού. Μην ξεχνάτε πως ο Ελβετός είναι μόλις 22 ετών.

 

2 μήνες είχε να κάνει προπόνηση ο Κασάμι. Οπότε είναι λογικό να βρίσκεται στο 4ο γκρουπ όσον αφορά τη φυσική του κατάσταση.

 

4 χρόνια συμβόλαιο υπέγραψε ο Ελβετός με τον Ολυμπιακό. Οπερ σημαίνει πως αυτό εκπνέει το καλοκαίρι του 2018.

 

3ος παίκτης που φέρνει ο Ραϊόλα. Πρώτος ήταν ο Βάις ο οποίος και πουλήθηκε, δεύτερος ο Γκαζαριάν και τώρα ο Παϊτίμ Κασάμι.

 

7 είναι η έβδομη μεταγραφή που ανακοινώνεται από τον Ολυμπιακό για την καλοκαιρινή περίοδο των μεταγραφών.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags