Πρώτος πήρε τον λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ο οποίος τόνισε τη σημασία που θα έχει η μαζική παρουσία της Ολυμπιακής οικογένειας στο γήπεδο, αφού τα έσοδα από το ματς με την Μπιλμπάο θα δοθούν εξ' ολοκλήρου στη UNICEF. Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Βρέντζος τόνισε τα μεγάλα βήματα προόδου και καταξίωσης του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στη μεγάλη επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε και βέβαια το μεγάλο κίνητρο για τους οπαδούς.

Την παρουσίαση του Ερίκ Αμπιντάλ ανέλαβε ο Κριστιάν Καρεμπέ. Ο Ο Σύμβουλος Στρατηγικής της Διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, τόνισε: "Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για μας. Πρώτον για τον Αμπιντάλ και δεύτερον για το φιλικό με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ο Ερίκ Αμπιντάλ δεν χρειάζεται εκτενή ανάλυση, διότι όλοι ξέρετε την πορεία του. Θα μοιραστούμε όμως ένα πολύ μεγάλο γεγονός, το φιλικό με την Μπιλμπάο, ενώ θέλω να σταθώ στο ότι ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα παίζει στον Ολυμπιακό. Το πρώτο σημαντικό θέμα είναι η UNICEF, μετά η παρουσίαση του Αμπιντάλ και η συμμετοχή μας στο τουρνουά της Αμερικής.

Μέσα από το Σικάγο, η συνεργασία μας με τη UNICEF παγκοσμιοποιείται και μαζί με τον κύριο Μαρινάκή θα συνεχίσουμε αυτό το μεγάλο έργο. Σήμερα θέλω να δηλώσω πόσο υπερήφανοι είμαστε που ανήκουμε στην οικογένεια του Ολυμπιακού. Θέλω να καλοσωρίσω σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού τον Αμπιμτάλ. Έχει να προσφέρει όχι μόνο τη μεγάλη του αξία, αλλά και τις συμβουλές του, τα ηθικά του διδάγματα.

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλη κοινωνική δράση και μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κύριο Βρέντζο και τον κύριο Βαλβέρδε για την συμμετοχή του σε αυτό το φιλικό. Ερίκ, καλωσήρθες στην οικογένεια του Ολυμπιακού"

Κατά την παρουσίαση του, ο Ερίκ Αμπιντάλ, τόνισε:

«Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό. Η ομάδα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ποδοσφαίρου. Θέλω να βοηθήσω με την εμπειρία μου, τις γνώσεις και να συμβάλλω από την πλευρά μου προς αυτή την κατεύθυνση. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κ. Μαρινάκη. Θα δώσω τα πάντα και θα ιδρώσω τη φανέλα».

Για τους στόχους του με την ομάδα: «Έχω κερδίσει πολλά τρόπαια, αλλά και εδώ θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της. Θέλω να βάλω το δικό μου λιθαράκι και ξέρω ότι είμαστε νέα ομάδα, αλλά θέλω να συμβάλω με την εμπειρία μου. Πάντα ψάχνω τη νίκη, είμαι επαγγελματίας, μου αρέσει η δουλειά μου, αλλά έχω πολλή όρεξη για δουλειά. Θα αποσυρθώ όταν δεν έχω όρεξη».

Για το πως ένιωσε όταν σήκωσε στο Γουέμπλεϊ πρώτος το Champions League και για το αν πιστεύει ότι θα πάρει και άλλο ευρωπαϊκό κύπελλο στην καριέρα του: «Ναι, το 2011 έζησα μια πολύ μεγάλη στιγμή. Είμαι πάρα πολύ τυχερός που ήμουν μέλος μια τόσο μεγάλης ομάδας. Έγιναν και άλλα πολλά στα παρασκήνια τότε, που δεν τα είδατε εσείς. Γιατί όχι και με τη νέα μου ομάδα να ζούσα τέτοιες στιγμές».

Για τις εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό και για όλο την υποδοχή που συνάντησε στις ΗΠΑ: «Όπως σας είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Ολυμπιακό. Ένας από τους λόγους που ομορφαίνει το επάγγελμά μας, είναι πού δίνουμε χαρά στον κόσμο. Θέλω να μάθω ελληνικά, αν και είναι δύσκολο. Όσο για το δεύτερο σκέλος, εξεπλάγην που συνάντησα τόσους φίλους του Ολυμπιακού και στην Αμερική. Όπου και αν πηγαίνουμε, να έχουμε αυτή την αγάπη από τον κόσμο».

Στην συνέχεια υπήρξε ερώτηση προς τον κ. Βρέντζο σχετικά με το αν είναι πιο εύκολο πια να προσελκύσει μεγάλα ονόματα ο Ολυμπιακός:

«Σίγουρα η πορεία του Ολυμπιακού βοηθά στο να έρχονται προσωπικότητες σαν τον Αμπιντάλ ή τον Μίτσελ. Πλέον αρκετοί ποδοσφαιριστές καταλαβαίνουν πως ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με εμπειρίες και φιλοδοξίες στην Ευρώπη, ενώ μπορεί να αποτελέσει και σκαλοπάτι για κάτι καλύτερο. Αυτό δεν αφορά φυσικά τον Έρικ αλλά άλλους νεότερους παίκτες. Βέβαια η κατάσταση του ελληνικού πρωταθλήματος και πολλών άλλων ομάδων δεν βοηθά. Μέλημά μας είναι να βελτιωθεί η κατάσταση και να μπορέσουμε να προσελκύσουμε ακόμη καλύτερους παίκτες στο μέλλον».