Facebook Pixel Μένει μέχρι να φύγει ο Χολέμπας;
| 2014-08-20 08:24:00

Μένει μέχρι να φύγει ο Χολέμπας;

Μένει μέχρι να φύγει ο Χολέμπας;

Τι γίνεται με τον άσο του Ολυμπιακού και το μέλλον του στο Λιμάνι; Διαβάστε εδώ...

Πριν από τέσσερις μήνες τέτοια εποχή ήταν δεδομένο. Ο Χοσέ Χολέμπας δεν θα συνέχιζε και για πέμπτη ποδοσφαιρική σεζόν στο μεγάλο λιμάνι. Ο ίδιος ήθελε πολύ μια νέα πρόκληση στην καριέρα του (και σε αυτές τις περιπτώσεις... ασορτί ένα καλύτερο συμβόλαιο), ο Ολυμπιακός δεν καίγονταν να τον κρατήσει με δεδομένη την εικόνα του στο φινάλε της περασμένης σεζόν, και κάπως έτσι έμοιαζε ότι ακολουθεί να είναι το φυσιολογικό.

Σήμερα λίγα 24ώρα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και δέκα ημέρες πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου η υπόθεση αυτή είναι καθόλα ανοιχτή. Και το... 100%-0% έχει γίνει 50%-50%. Η θεαματική παρουσία του διεθνούς μπακ στο Παγκόσμιο κύπελλο, η «μεταβολή» της τιμής του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου αλλά και το γεγονός ότι ουσιαστικά δεν έφτασε ποτέ κάποια πρόταση ικανή να βάλει τους πάντες σε διαδικασία πώλησης, έχουν φέρει τον 30άχρονο μπακ σε μια κατάσταση απόλυτα ρευστή. Μεγαλύτερη έκπληξη θα είναι πλέον να βρεθεί τις επόμενες ημέρες σε νέο ποδοσφαιρικό περιβάλλον, παρά να συνεχίσει στην ομάδα του.

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται ότι ενδιαφέρεται η Σεντ Ετιέν από την Γαλλία. Τον είδε λέει μάλιστα και άνθρωπος της, να παίζει λίγο αλλά να σκοράρει ένα υπέροχο γκολ με απευθείας φάουλ στο φιλικό με την Φενέρ στην Πόλη. Δεν νομίζουμε όμως ότι και η συγκεκριμένη ομάδα, όπως και όσες προηγήθηκαν (Μπορντό, Γουέστ Χαμ, Μπεσίκτας) θα βάλει στο τραπέζι περισσότερα από 1,5-2 εκατ ευρώ. Και με αυτό το ποσό ο Ολυμπιακός τον παίκτη δεν τον παραχωρεί. Θα το έκανε ίσως τον Μάη αν δεν υπήρχε η συμμετοχή του στο Μουντιάλ. Τώρα όχι. Πιο πιθανό είναι να του προσφέρει προσεχώς ένα καλύτερο συμβόλαιο για να τον έχει ακόμη περισσότερο ικανοποιημένο, παρά να κάνει ένα τέτοιο deal.

Από την άλλη αν ο Χολέμπας δεν φύγει τώρα για... κάτι καλύτερο, για ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό είναι δύσκολο να το κάνει στο μέλλον. Μπορεί ουσιαστικά να παίζει ποδόσφαιρο μια 4ετία σε υψηλό επίπεδο (υπενθυμίζουμε ότι στο λιμάνι έφτασε από την Β΄ Γερμανίας μέσω Λίνεν) αλλά 30άρισε. Και πλέον το να μπορέσει να συνδυάσει και την παρουσία του σε μια πιο ανταγωνιστική λίγκα, με ένα συμβόλαιο μεγαλύτερο από εκείνο που έχει στον Ολυμπιακό (700-750 χιλ. ευρώ) θα είναι απίθανο. Ίσως αυτό ακριβώς να είναι που τον κάνει ακόμη να έχει «ανοιχτό» στο μυαλό του, το ενδεχόμενο μιας μετακόμισης σε αυτές τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου. Παρότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη συνάντηση που είχαν οι δύο τους στο περιθώριο του φιλικού με την Μπιλμπάο του είπε «μείνε εδώ».

Αν ο Χολέμπας φύγει ο Ολυμπιακός πιθανότατα δεν καίγεται να βρει ούτε αντικαταστάτη. Θα πέσει το βάρος στον Μαζουακού, υπάρχει και ο Αμπιντάλ που μπορεί να παίξει σαν αριστερός μπακ, ίσως να... σωθεί και η θέση του Μπονγκ στο ρόστερ και αυτό θα είναι όλο τη δεδομένη χρονική στιγμή. Αν μείνει; Τότε η αριστερή πλευρά θα είναι σίγουρα πιο ισχυρή από πέρσι, η ανάδειξη του Μαζουακού θα γίνει με μεγαλύτερη άνεση χρόνου και ο ίδιος χωρίς να χρειαστεί να παίξει 40 ματς θα μπει σε εκείνη την «ειδική λίστα» των ποδοσφαιριστών της ομάδας που αποτελούν την ζώνη... ασφαλείας ολόκληρου του ρόστερ. Στη λίστα που συναντά κανείς το όνομα του Φουστέρ, του (αναγεννημένου όπως όλα δείχνουν) Αβραάμ, του Μανιάτη. Παίκτες που μπορεί να μείνουν στο μεγάλο λιμάνι ως το φινάλε...

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags