Facebook Pixel Στο... bet ο Ολυμπιακός, no more bet οι άλλοι
| 2014-09-05 21:14:00

Στο... bet ο Ολυμπιακός, no more bet οι άλλοι

Στο... bet ο Ολυμπιακός, no more bet οι άλλοι

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης αναλύει τα πολλά και προφανή "στοιχήματα" της χρονιάς για Ολυμπιακό και Μίτσελ όταν Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν γίνεται να ποντάρουν κάπου λόγω ελλείψεως "κουμπαρά"

"Στοιχήματα" έχει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός. Ρίσκο και ποντάρισμα ανήκουν στον Μίτσελ. Τα υπόλοιπα, για τους άλλους, είναι... λόγια της πλώρης. Να 'χαμε να λέγαμε.
Από πού κι ως πού, αναρωτιέται κανείς με τα όσα ακούγονται τελευταία, παίζουν με ορισμένα... κλειστά χαρτιά ο Παναθηναϊκός και ο Αναστασίου, ο Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ;
Κουκιά μετρημένα - όσα και το ρόστερ - είναι και οι επιλογές τους! Ο νεαρός Μπερίσα και ο Μπούι που περίσσευε από το σχεδιασμό του Αλέγκρι και της Γιουβέντους, τι σόι στοιχήματα είναι;
Ή πάλι ο Φακούντο Περέιρα, ο οποίος δείχνει πράγματι ό,τι πιο ποιοτικό μπορεί να απέμεινε στη λίστα του Δικεφάλου του βορρά ύστερα από την αποψίλωση παικτών (Νάτχο, Στοχ, Λούκας) οι οποίοι τα γνώριζαν τα μυστικά της μπάλας, τι και πόση διαφορά να κάνει στο γήπεδο;
Ένας ή δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη...

Στοιχήματα... υψηλών αποδόσεων προβάλλονται στο... πανί φέτος από τον Ολυμπιακό. Ήδη ο Μίτσελ αναγκάστηκε να "κόψει" το Ντοσεβί από τον κατάλογο του Champions League και εγέρθηκαν οι πρώτες απορίες, προκλήθηκαν τα πρώτα σχόλια και οι "ερτζιανές" λογομαχίες.
Κατά τη γνώμη μου ο Ισπανός βρέθηκε στην περίπτωση της επιλογής Ντουρμάζ αντί του Ντοσεβί ενώπιον του πρώτου ισχυρού διλήμματος της χρονιάς.
Καθ' ότι η Ευρώπη και η συνέχιση της αναβάθμισης επιπέδων, της προόδου των Ερυθρολεύκων στον ουρανό των αστεριών, το ξέρουν όλοι ότι αποτελεί το μεγάλο "ποντάρισμα" τους στη σεζόν που μπαίνει πρακτικά στην αφετηρία στις 17 του μήνα, με την πρεμιέρα κόντρα στην περσινή φιναλίστ του θεσμού.

Γι' αυτό το παιχνίδι - απέναντι σε μια "γεμάτη" ομαδάρα όπως είναι η Ατλέτικο Μαδρίτης, το εναρκτήριο ενός τριγώνου καθοριστικού όπως έχω επισημάνει από την προηγούμενη Παρασκευή που έχει γίνει η κλήρωση, αφού η βαθμολογική "σούμα" κατόπιν της φιλοξενίας των δύο φαβορί του ομίλου στο Καραϊσκάκη και του ταξιδιού στο Μάλμε για την αναμέτρηση με το θεωρητικό πάντα αουτσάιντερ του γκρουπ θα σηματοδοτήσει εν πολλοίς τη μετέπειτα τύχη του Ολυμπιακού - σαφώς και ξέρει ο Μίτσελ παραπάνω από τον καθένα μας, ότι θα ήταν ευχής έργο να συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα, το οποιοδήποτε "εργαλείο" του που έχει μπολιαστεί με παραπάνω χρόνο και ματς στα πόδια, μέσα σε ένα γενικό περιβάλλον ανανεωμένο εκ βάθρων, με τόσα πολλά νέα πρόσωπα.
Φυσικά λοιπόν και δεν θα εξαιρούσε το Ντοσεβί αν δεν του τύχαινε ο τραυματισμός του Μανιάτη στο Αγρίνιο.

Το απρόοπτο αυτό περιστατικό του ανακάτεψε τον προγραμματισμό. Άγνωστο (και νομίζω δύσκολα) είναι αν θα προλάβει την Ατλέτικο ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων. Υπό την έννοια του βαθμού ετοιμότητας του για μια βραδιά πολύ υψηλών απαιτήσεων.
Οπότε ο Μίτσελ δεν γινόταν να προβεί σε... μαντεψιές και να θέσει υπό το πρίσμα σοβαρού ρίσκου την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του.
Επέλεξε λοιπόν να συμπεριλάβει στη "δήλωση" στην UEFA και Μανιάτη - παίξει εν παίξει στις 17 του μήνα αλλά θα είναι έτοιμος και απαραίτητος ασφαλώς για τη συνέχεια - και Εντινγκά και τον καινούργιο Μιλιβόγεβιτς, καθώς και τον Μπουχαλάκη, για το όνομα του οποίου απόρησαν πολλοί.
Κι όλο αυτό το πλαίσιο αποφάσεων για τη μεσαία γραμμή του, από την ώρα που είναι κομπλέ στον τομέα κρούσης, έχοντας στη διάθεση του πέρα από τον Σουηδό - στον οποίο εστιάστηκαν οι απορίες του "γιατί αυτός και όχι ο Ντοσεβί που ήταν και στο βασικό σχήμα των φιλικών αλλά και των δύο πρώτων επίσημων υποχρεώσεων στο πρωτάθλημα" - τον Αφελάι για το άλλο άκρο της επίθεσης, καθώς και το "πολυεργαλείο" Νταβίντ Φουστέρ, του οποίου η εμπειρία εξάλλου είναι ένα στοιχείο που ασυζητητί δεν είναι δυνατό να τον εξαιρέσει από τα πλάνα!

Ντουρμάζ και Ντοσεβί, Μανωλάς και Αμπιντάλ

Για να μπούμε ωστόσο και στην ουσία περισσότερο, αλλά και στις σκέψεις του Μίτσελ, η αλήθεια από όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα ο Ντοσεβί, είναι ότι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δραστήριο και ταχύ ακραίο κυνηγό, που όμως είναι "άσφαιρος".
Μια χαρά ελίσσεται, πολύ ωραία κινείται και ταλαιωρεί τα μπακ, σεντράρει και πλαγιοκοπεί ως ενός σημείου, όμως δεν πατάει συχνά περιοχή και δεν τελειώνει φάσεις. Του λείπει η ουσία, το γκολ. Όπως άλλωστε και στη συνολική καριέρα του μέχρι τώρα.
Θέλω να πω ότι ο Τζίμι Ντουρμάζ αποκτήθηκε ως πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, με διεθνείς παραστάσεις από την Εθνική Σουηδίας και σαφώς υποσχέσεις ανώτερου επιπέδου.
Συστάσεις, που όπως λένε εκείνοι που ζουν τις προπονήσεις στο Ρέντη, τις βγάζει ήδη σε "κλειστούς τοίχους" και θα τρίβουμε μάτια με όσα... έρχονται από την αφεντιά του σε σύντομο χρόνο (μη μου πείτε για την εμφάνιση του στο Αγρίνιο γιατί δεν περίμενε κανείς κάτι άλλο από έναν παίκτη που έπαιζε για πρώτη φορά με την ομάδα και μόλις "χθες" είχε γίνει μέλος της!).

Θέλω να πω όμως και για την κεντρική θωράκιση του φετινού Ολυμπιακού ύστερα από τις αλλαγές που έγιναν.
Εδώ όλοι παραδέχονται ότι προκύπτει ακόμα ένα "στοίχημα", το οποίο όμως η άποψη μου είναι ότι δεν σχετίζεται με την αξία των στόπερ του δυναμικού των πρωταθλητών, αλλά με την ευκινησία του διδύμου που θα παίζει και την αλληλοκάλυψη του.
Το "γκελ" που έκανε η άμυνα του Ολυμπιακού με τον Μανωλά "μέσα" δεν το βρίσκεις εύκολα πουθενά. Προφανέστατα και πέρα από την ηλικία του Έλληνα διεθνή και την προοπτική μέλλοντος του, γι' αυτό το σοβαρό λόγο, την σπάνια ταχύτητα που διαθέτει για στόπερ, "ακούμπησε" μια περιουσία η Ρόμα.
Φαίνεται ότι ο Ολυμπιακός θα υπολείπεται κάπως σ' αυτό τον τομέα, όμως το αντιστάθμισμα θα μπορεί να είναι η ποδοσφαιρική "σοφία" του "γερόλυκου" Ερίκ Αμπιντάλ.
Με τις εμπειρικές γνώσεις και το αυτοκρατορικό στυλ του Γάλλου στον ηγετικό ρόλο της άμυνας, γίνεται να προλαβαίνονται επικίνδυνες καταστάσεις με τη γέννηση τους και χωρίς να απαιτούνται σπριντ και αδιάλλειπτα τρεξίματα για να μπαλωθούν τρύπες.
Θα κλείνουν πριν ανοίξουν, προτού εγκυμονήσει απειλή ο αντίπαλος για την εστία του Ρομπέρτο...


Διαβάστε κι αυτό! Φοβερό: Δείτε πώς είναι σήμερα o «Χλαπάτσας»! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags