Με τον χειρότερο τρόπο, δηλαδή με ήττα εντός έδρας στο άδειο λόγω τιμωρίας «Γ. Καραϊσκάκης» ξεκίνησε το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδος στα προκριματικά του Euro 2016, αφού με μέτρια εως κακή εμφάνιση το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 1-0 από τους Ρουμάνους.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι λοιπόν, στο ντεμπούτο του, ξεκίνησε με το αριστερό, γεγονός για το οποίο ευθύνεται και ο ίδιος, αφού έκανε κάποια λάθη, τα οποία αποδείχθηκαν πολύ σημαντικά για την πορεία του αγώνα. Ο Ιταλός τεχνικός, φάνηκε από τις επιλογές του, πως ακόμα δεν γνωρίζει καλά το ρόστερ και τους παίκτες που έχει στη διάθεσή του.

Για παράδειγμα, ο Ρανιέρι σήμερα έκανε δύο σημαντικά λάθη, καθώς η απόφασή του να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα μαζί τους ανέτοιμους Κώστα Μήτρογλου και Γιώργο Σαμαρά, φάνηκε στο χορτάρι πως δεν του βγήκε. Ο άσος του Ολυμπιακού δεν είχε «τρεξίματα» και κουράστηκε σχετικά γρήγορα, αφού ακόμα δεν έχει προλάβει να μπει σε φουλ ρυθμούς στον Πειραιά, ενώ ο «Sam» μη έχοντας κάνει καθόλου προετοιμασία, ήταν πάρα πολύ πίσω σε φυσική κατάσταση.

Με τους δύο λοιπόν καλύτερους μας επιθετικούς εκτός μάχης, ήταν πολύ δύσκολο να γυρίσουμε το ματς, αφού δε χθήκαμε πρώτοι γκολ. Θα ήταν μάλλον προτιμότερο ο Ρανιέρι να κράταγε και τους δύο στον πάγκο (ή έστω έναν από τους δύο) και να τους έριχνε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν πιο φρέσκοι και πιο έμπειροι θα μπορούσαν να δώσουν το γκολ που ψάχναμε.

Βέβαια, επειδή ο Ιταλός κόουτς δεν είχε μόνο... στραβά στο ματς αυτό, αξίζει να σταθούμε και στα θετικά, όπως ήταν η απόφασή του (και το ρίσκο) να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα τον Πέτρο Μάνταλο. Ο νεαρός άσος της ΑΕΚ, που «τυπικά είναι παίκτης Football League», τα πήγε εξαιρετικά όσο έπαιξε (65 λεπτά) και απέδειξε ότι δικαίως κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο ματς του Ρανιέρι και σίγουρα στα επόμενα θα παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμος, αφού θα έχει χρόνο να δουλέψει με τους παίκτες του, αλλά και να τους μάθε καλύτερα. Περιμένουμε λοιπόν από τον Ιταλό να μας εκπλήξει ευχάριστα και να παρουσιάσει ένα καλύτερο πρόσωπο...

Διαβάστε κι αυτό! Τρελό παρασκήνιο από τη μεταγραφή Αβραάμ!