Αναλυτικά:

Για το γεγονός ότι ο προπονητής της Φινλανδίας είπε πως η Ελλάδα είναι το φαβορί: «Δεν ξέρω αν είναι διπλωματικό τρικ. Τα ρόστερ και οι ποδοσφαιριστές δείχνουν πως είναι αλήθεια. Δεν ξέρω όμως αν αποσκοπεί κάπου. Αν η Εθνική παίξει όπως ξέρει, θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Τα λόγια από την πράξη όμως έχουν διαφορά και θα δούμε αύριο αν μπορούμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν η νίκη αποτελεί μονόδρομο: «Θα έλεγα ότι μία απώλεια σε αυτό το ματς θα είναι άσχημη και θα μας φορτώσει με άγχος. Αυτό όμως θα μας κάνει να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Το ένστικτο επιβίωσης... Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάρουμε την πρόκριση στο τέλος, ακόμη και αν πάρουμε ισοπαλία».

Για το αν η μάχη της μεσαίας γραμμής θα κρίνει το ματς και το αν είναι έτοιμοι για αυτή: «Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε την μάχη σε όλες τις γραμμές. Σίγουρα είμαστε ανώτεροι αμυντικά. Την μάχη του κέντρου είμαστε προετοιμασμένοι να την κερδίσουμε όλοι όσοι είναι να παίξουμε. Είμαι αισιόδοξος. Μένει όμως να φανεί και στο γήπεδο. Ωραία τα λέμε εδώ, αλλά πρέπει να φανούν στο γήπεδο. Έχουμε έρθει για να παίξουμε ένα δύσκολο ματς, αλλά η νίκη που έκαναν με τα Νησιά Φερόε έχουν σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης. Το να λέμε ότι δεν έχουμε άγχος θα ήταν ψέμα».

Για το πόσο έχει αλλάξει η ομάδα σε σχέση με το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Δεν έχουμε αλλάξει αρκετά. Δύο τρεις παίκτες λείπουν. Οι νέοι καταλαβαίνουν το πώς σκεφτόμαστε... Κατά την γνώμη μου είμαστε πιο δυνατοί και καλύτεροι από πλευρά φυσικής κατάστασης, από ότι ήμασταν στο Μουντιάλ. Τα επόμενα χρόνια θα εμφανιζόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι και ελπίζω αυτό να αρχίσει να φαίνεται από το ματς με την Φινλανδία».

Για το αν τον ικανοποιεί ενδεχόμενη ισοπαλία: «Ισοπαλία με ισοπαλία διαφέρει, αλλά όχι δεν θα είμαι ικανοποιημένος. Αν ισοφαρίσουμε στο 90' ή παίξουμε με 10 παίκτες μπορεί. Εδώ όμως έχουμε έρθει για τη νίκη. Αν δεν επιτευχθεί δεν πιστεύω ότι θα είναι κανείς ικανοποιημένος».

Για τις διαφορές σε σχέση με την Ρουμανία: «Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι δεν είχαμε αγωνιστικό ρυθμό με την Ρουμανία. Αυτό δεν υπάρχει τώρα. Θα δούμε άλλο ρυθμό από την Εθνική. Θα δούμε πιο σφιχτή ομάδα, που θα τα κάνει όλα μαζί. Και επίθεση και άμυνα. Θα δούμε την Εθνική περισσότερο ως ομάδα. Δεν λέω ότι με την Ρουμανία δεν είμαστε, αλλά επειδή δεν είχαμε παιχνίδια μας επηρέασε. Αυτή η εβδομάδας μας βοήθησε να δούμε την φιλοσοφία του Κλαούντιο Ρανιέρι. Άρα, θα δούμε μία ομάδα που θα ταιριάζει περισσότερο στην φιλοσοφία του».

Για το αν βλέπει διαφορές του Κλαούντιο Ρανιέρι σε σχέση με τον Φερνάντο Σάντος: «Σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Σε αγωνιστικό επίπεδο δεν μπορούν να γίνουν αμέσως αλλαγές. Δεν νιώθω μεγάλη διαφορά. Όση επικοινωνία είχα με τον κύριο Σάντος έχω και με τον κύριο Ρανιέρι. Με τον καιρό θα γίνει πιο φιλικός, αλλά τώρα είναι αρχή και δεν μπορούμε να δούμε τις συμπεριφορές των δύο. Θα ήταν άσχημο βέβαια να μπούμε σε συγκρίσεις».

Για την γκρίνια που υπήρχε μετά την ήττα από την Ρουμανία: «Την κριτική δεν την έζησα έντονα. Δεν πολυασχολούμαι με τον Τύπο, αλλά η αλήθεια είναι ότι ξέρουμε τι γίνεται. Το θεωρώ φυσιολογικό μέχρι ένα σημείο. Αν η κριτική μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα, είναι σκληρή και αφορά το αγωνιστικό μέρος, είναι θεμιτή. Είναι μέρος του επαγγέλματος. Όταν πάει όμως στο προσωπικό είναι πολύ άσχημο. Είναι ασέβεια, δυστυχώς όμως έχουμε αρχίσει να το συνηθίζουμε και αυτό. Είναι δεδομένη η σκληρή κριτική μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Μετά τις νίκες πανηγυρίζουμε, μετά τις ήττες γκρινιάζουμε. Έτσι είμαστε σαν λαός. Αυτή είναι η δύναμή και η αδυναμία μας μαζί. Είναι φυσιολογικό».