Ξέρουμε, επίσης, την τετράδα των πλέι οφ και ψάχνουμε να βρούμε τους άλλους τρεις που θα πέσουν μετά τη Νίκη Βόλου. Κατ' αρχήν να μη μας διαφεύγει ότι βρισκόμαστε ακόμα στην 5η αγωνιστική.

Κατά συνέπεια το μόνο σίγουρο είναι ότι η Νίκη Βόλου θα τερματίσει στη 18η θέση. Αυτό, όμως, δεν χρειαζόταν να αρχίσει το πρωτάθλημα για να το μάθουμε. Το ξέραμε από πριν. Δεν μπορείς να αγνοήσεις, όμως, το γεγονός ότι η Βέροια έχει 12 βαθμούς, αλλά ταυτόχρονα και πολύ καλή ομάδα. Οταν ο Λεβαδειακός έχει δύο.

Για να τον περάσει, δηλαδή, στη βαθμολογία ο Κομπότης θα πρέπει να κάνει τέσσερις παραπάνω νίκες. Τέσσερις νίκες για μία ομάδα των κυβικών του Λεβαδειακού είναι μία ζωή. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι αν εξαιρεθούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας, οι άλλοι 13 παίζουν για να συμπληρώσουν το καρέ με μοναδικό στόχο να σώσουν την παρτίδα, οι 12 πόντοι της Βέροιας είναι σαν να έχεις ύστερα από πέντε βόλτες στο κουμ καν τρεις τρίτες.

Τις κατεβάζεις και καθάρισες, Σωτήρης. Μεγάλο νούμερο και οι δέκα πόντοι Κέρκυρας και Καλλονής. Πάντα κάθε χρόνο στο πρωτάθλημα τουλάχιστον ένας νεοφώτιστος εντυπωσιάζει. Τα λέμε όλα αυτά γιατί εκεί είναι το ζουμί. Στην ουρά. Στην πρώτη πεντάδα δύσκολο, πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση: ο Αστέρας δείχνει ότι μπορεί να χωρέσει τα δύο καρπούζια στην αμασχάλη, ενώ ο Ατρόμητος με τον Πίντο και τη νίκη επί του Ολυμπιακού ήρθε στα ίσα του.

Στον Παναθηναϊκό πράγματι, όπως είπε ο Αναστασίου, έχουν κάνει καλύτερο ξεκίνημα από πέρυσι. Με δεδομένο, όμως, ότι όλες οι νίκες που κάνουν είναι οριακές, θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε μέχρι πού φτάνουν τα κουράγια τους. Από κει και πέρα, αρχίζει ο χορός των καταραμένων. Οταν μάλιστα στο τέλος της σεζόν υποβιβάζονται τέσσερις.

Στριμόκωλα είναι ο Λεβαδειακός, με δύο πόντους, αλλά αυτό το ζουλάπι ο Κομπότης την ξέρει τη δουλειά. Είναι κωλοπετσωμένος και μπορεί να βρίσκει κάθε φορά την άκρη. Σαφώς χειρότερος πέρυσι ο Παναιτωλικός. Εχει, όμως, την αβάντα της καλής έδρας. Λίγα πράματα ο Πλατανιάς. Ματς με ματς θα πηγαίνει και με την ψυχή στο στόμα. Για τον αποδυναμωμένο Εργοτέλη, η δουλειά μάλλον πάει στο πεπρωμένο φυγείν αδύνατον. Νοικοκυραίοι είναι στον Πανθρακικό, ξέρουν τι κάνουν κι αν ντε και καλά έβαζες στοίχημα, δεν θα ποντάριζες ότι θα πέσουν.

Τα Γιάννενα έχουν φανέλα, έχουν κόσμο, αλλά καθώς ο Χριστοβασίλης ζορίζεται οικονομικά, δεν θέλει και πολύ να μπλέξουν. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη της εφεύρεσης Γκατούζο στον ΟΦΗ. Οταν μάλιστα είναι στεγνοί, τους έχει αφαιρεθεί η άδεια και δεν θα μπορούν να κάνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο. Χάλια μαύρα η Σκόντα, λες κι ο Πανόπουλος το έχει κάνει τάμα σώνει και καλά να ξαναμπλέξει.

Η Καλλονή, αφού κατάφερε πέρυσι το ακατόρθωτο, με δέκα πόντους μέχρι τώρα είναι στο άλογο καβάλα. Δικαίωση για τον Γιάννη Ματζουράκη (φωτό). Επτάψυχος ο Πανιώνιος, έχει την πιο βαριά φανέλα από όλους τους άλλους, αλλά αν σωθεί θα πρόκειται περί θαύματος. Χωρίς λεφτά και με μικρό ρόστερ. Ακόμα έχουμε πολύ δρόμο, αλλά οι πέντε τελευταίοι συν Σκόντα, που δεν βλέπεται, και Πανιώνιο είναι για τα καλά στο γκεζί. Αυτά. 

Οι 12 πόντοι της Βέροιας είναι σαν να έχεις ύστερα από πέντε βόλτες στο κουμ καν τρεις τρίτες. Τις κατεβάζεις και καθάρισες. Σωτήρης

Ενα και μόνο είναι το ζητούμενο για τους δημοσιογράφους: Τα λεφτά

ΠΑΤΑΓΟΣ. Ο Αιμίλιος Λιάτσος πήγε και κατέθεσε στον εισαγγελέα για το θέμα της δωροδοκίας βουλευτών, προκειμένου να βρεθούν οι 180 και να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Εξερχόμενος από το γραφείο του εισαγγελέα, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος δήλωσε στους συναδέλφους του: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα, αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Συμπέρασμα: Αυτό που έχει γράψει ο Νίκος Γκάτσος: «Τ' άλογο, τ' άλογο Ομέρ Βρυώνη, φέρ' το τσεκούρι μου και το πριόνι». Τι έχει αποκαλύψει δηλαδή μέχρι σήμερα η δημοσιογραφική έρευνα στην Ελλάδα, ώστε να θεωρούνται οι δημοσιογράφοι αξιόπιστοι παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου; Ο μετρ του είδους, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος ή Ζούγκλας, έφτασε μέχρι την κρεβατοκάμαρα του Κορκολή. Παραπέρα δεν πήγε.

Ενα και μόνο είναι το ζητούμενο για τους δημοσιογράφους: τα λεφτά. Η κονόμα, μικρή ή μεγάλη ανάλογα με τα κυβικά του καθενός. Το γεγονός και μόνο ότι οι πλέον εκλεκτοί από δαύτους καταλήγουν στην πολιτική, τα λέει όλα. Τι να έχει πει δηλαδή ο Αιμίλιος Λιάτσος στον εισαγγελέα; Ο,τι είχαν πει οι αθλητικοί συντάκτες, με κορυφαίο τον Αρη Γάτα στην υπόθεση των στημένων: Τίποτα. Οταν τρέχανε να καταθέσουν για να πουν ότι «δεν ξέρω τίποτα». 

Παπούλιας - Ανδριανός: Μία υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρική συζήτηση

Ο κόσμος στην κυριολεξία καίγεται. Η οικονομία, δηλαδή, έχει γίνει μπουρλότο. Στο Χρηματιστήριο το αίμα τρέχει ποτάμι. Τα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα έχουν πάρει τον ανήφορο και δεν πέφτουν με τίποτα. Και δεν είναι μόνο η Αλαμουντίν που χτενίζεται. Μέσα σε αυτόν τον κατακλυσμό, ο ακάματος Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με τον Κάρολο Παπούλια, στη συνέχεια, να κάνει βαρυσήμαντες δηλώσεις.

Σχετικά, δηλαδή, με την ήττα της Εθνικής ομάδας από τη Β. Ιρλανδία: «Είχαμε μια ήττα, αλλά τα παιδιά αγωνίζονται, προσπαθούν, ακόμα δεν συντονίστηκαν, δεν είναι εύκολο να συναντηθούν, αλλά είναι ταλαντούχα». Κι άπαξ και ο Πρόεδρος πάρει φόρα, δεν τον σταματάει τίποτα. Σχολίασε και τα επεισόδια στο Σερβία - Αλβανία, τονίζοντας ότι «μερικοί εκμεταλλεύονται τον αθλητισμό, που η ιδεολογία του όμως είναι πάνω από τέτοιες καταστάσεις». Αφορμής δοθείσης μίλησε για τα επεισόδια στο Βελιγράδι και ο Ανδριανός: «Είναι θλιβερό αυτό που έγινε και θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί τα προβλήματα δημιουργούνται ακριβώς με τέτοιου είδους ενέργειες».

Πράγματι. Ολα αυτά δεν είναι προϊόντα φαντασίας. Κάποιο σκετς, δηλαδή, του Μάρκου Σεφερλή (φωτό), που επί τη ευκαιρία τους έχει πάρει τα σώβρακα στην πρωινή ζώνη. Ολα αυτά έγιναν. Και ειπώθηκαν. Δεν σχολιάζουν, δηλαδή, την Εθνική ομάδα μόνο ο Μπάμπης ο Ξηνταβελόνης από τα Σπάτα και ο Μήτσος ο Στραβοσουγιάς από τα Μέγαρα στις εκπομπές επικοινωνίας των αθλητικών ραδιοφώνων. Αφού η Δημοκρατία στην Ελλάδα είναι «ΟΚ» και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ο Πρόεδρος με τον Ανδριανό το έριξαν σε υψηλού επιπέδου ποδοσφαιρική συζήτηση.

Ερώτηση: Ποια μονομαχία έχει περισσότερο ενδιαφέρον; Σαμαρά-Τσίπρα ή Σεφερλή-Λιάγκα; 

Οι αγορές τρόμαξαν γιατί έρχονται οι παλαβοί στην εξουσία. -Αδωνις Γεωργιάδης

Πηγή: sentragoal.gr