Η Γουέστ Χαμ κατάφερε σε όλο το πρώτο 45λεπτό και δημιούργησε πολλά προβλήματα αμυντικά στην Μάντσεστερ Σίτι και στο 28΄ άγγιξε το 2-0 με τον Ντάουνινγκ. Οι «πολίτες» επιθετικά ήταν καλοί, αλλά στις τελικές τους ενέργειες αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Με την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ο Ντάουνινγκ είχε πάλι μια καλή ευκαιρία για την Γουέστ Χαμ, όμως μετά το 60΄ η Σίτι έγινε η πρωταγωνίστρια του ματς και έψαξε την ισοφάριση εξαπολύοντας επικίνδυνες κατά κύματα.

Καλύτερη στιγμή για την περσινή πρωταθλήτρια Αγγλίας ήταν στο 65΄με τον Αγουέρο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και στην συνέχεια τον Αντριάν να μπλοκάρει το σουτ του Τουρέ.

Ο Σακό προειδοποίησε με ένα σουτ που έφυγε άουτ στο 72΄ και ο Σενεγαλέζος επιθετικός ήταν εκείνος που έκανε το 2-0 για την Γουέστ Χαμ στο 75΄ και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας του που σκοράρει σε έξι σερί ματς.

Στο 77΄ ο Νταβίντ Σίλβα κατάφερε εν τέλει και μείωσε σε 2-1 για την Σίτι με ένα πολύ ωραίο τέρμα και στην συνέχεια οι «πολίτες» πίεσαν ασφυκτικά τους γηπεδούχους, με τον Αντριάν να κάνει μια εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Γιόβετιτς στο 90+3΄.