Facebook Pixel Τα πυρηνικά βλήματα και η σφεντόνα του Δαβίδ
| 2014-10-25 22:00:00

Τα πυρηνικά βλήματα και η σφεντόνα του Δαβίδ

Τα πυρηνικά βλήματα και η σφεντόνα του Δαβίδ

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για το αμέτρητος χάος των αιωνίων, το περσινό συμπτωματικό 0-3 μα και για τα ρόστερ που δεν παίζουν μπάλα και τη μέριμνα των Ερυθρολεύκων να μην (ξανά-)πάρουν οξυγόνο οι Πράσινοι!

Ο Ολυμπιακός θα ήταν πιο επίφοβος να μην ανταποκριθεί στις συνθήκες και τις απαιτήσεις του clasico της Κυριακής ή ακόμα και να επαναλάβει μια από τις πιο αλλοπρόσαλλες εμφανίσεις που θα μπορούσε να κάνει, σαν του περασμένου Μάρτη, αν ο Παναθηναϊκός θα τα είχε κάνει μαντάρα στην Ολλανδία.

Τους Ερυθρόλευκους στα «αιώνια ντέρμπι» να τους φοβάσαι κάθε που θα μπουν χαλαροί στο γήπεδο, με την ψευδαίσθηση ότι τους… έχουν μια χαψιά τους Πράσινους.

Εφόσον η Αϊντχόφεν είχε επαληθεύσει τον τίτλο της ως grande φαβορί και του είχε βάλει 2-3 γκολ του ΠΑΟ, θα ήμουνα ιδιαίτερα επιφυλακτικός για να πω ότι ο Ολυμπιακός θα έκανε την απλή κίνηση να… πατήσει με τις μύτες τα δάχτυλα στην άκρη τους ώστε τόσο εύκολα να «γκρεμοτσακιστεί» ο αιώνιος εχθρός, σπέρνοντας εσωτερικές διχόνοιες στις τάξεις του και ενεργοποιώντας λαϊκά δικαστήρια στο Απήλιον!

Ο φόβος και τρόμος των φίλων των πρωταθλητών είναι «να μην… αναστηθούν αυτοί», χάρη στην ακούσια συναίνεση των παικτών της ομάδας τους.

Να μην συμβάλλει (πάλι) άθελα του, ο Ολυμπιακός, στην ανάκαμψη του Παναθηναϊκού, να μη γίνει εφαλτήριο του. Όπως πέρυσι, που με αφετηρία το 3-0 στο Φάληρο οι Πράσινοι διέγραψαν μια άκρως υπερβατική – για τα δεδομένα και τις δυνατότητες τους – κατά γενική παραδοχή πορεία.

Με κατάκτηση Κυπέλλου και εξασφάλιση συμμετοχής στα προκριματικά του Champions League.

Ξέχωρα ότι ο Ολυμπιακός είναι πια… βαθιά «υποψιασμένος» από εκείνο το κάζο (διότι περί τούτου επρόκειτο) και από το ότι όλοι στον Πειραιά – ασφαλώς οι Έλληνες αλλά και οι ξένοι του ρόστερ – γνωρίζουν ότι σε τέτοια κλασικά ντέρμπι δεν διαγωνίζονται ούτε η απόσταση κλάσης, ούτε το αυτονόητο περί ακρίβειας των… πυρηνικών βλημάτων έναντι της… σφεντόνας του Δαβίδ!

Ούτε καν ακόμα η αγωνιστική κατάσταση ή το φορμάρισμα των αντιπάλων.

Κοντράρονται οι φανέλες και τα εμβλήματα, οι ιστορίες, ο εγωισμός των παικτών, η υπόληψη των οπαδών. Βάζουν γκολ οι αστάθμητοι παράγοντες, παίζουν μπάλα δεκάδες λεπτομέρειες, οι περιβόητοι αστάθμητοι παράγοντες, οτιδήποτε απρόβλεπτο. Η ψυχοσύνθεση μέσα στο γήπεδο, στην εξέλιξη και τη ροή του αγώνα.

Μισή… φάση ενδέχεται να κρίνει το αποτέλεσμα.

Φροντιστήριο και για Μίτσελ

Αποκλειστικά για το συγκεκριμένο ματς, εδώ που τα λέμε, προφανώς μαθημένος από την περσινή παλινωδία, πρόκειται να παρουσιαστεί και ο – καταπληκτικός στο διάβασμα του αντιπάλου - Μίτσελ.

Ώστε τούτη τη φορά να ξεκουράσει κάποιες μονάδες, να φρεσκάρει την ομάδα από την υπερπροσπάθεια, τα δεκάδες χιλιόμετρα και το στρες της περασμένης Τετάρτης αποφεύγοντας να ‘κατεβάσει’ την ίδια 11άδα της Γιουβέντους (που δεν έχει κανένα λόγο άλλωστε να το κάνει).

Δεν κάνω τον προπονητή, αλλά κάποιες λογικές απορίες προκύπτουν ως αβίαστα ερωτήματα:

* Γιατί να μην αρχίσουν το ματς ο Αφελάι, ο Φουστέρ, ο Ντουρμάζ;

* Γιατί να μην ξεκουραστεί τουλάχιστον ένας εκ των Μανιάτη, Εντινγκά, Μιλιβόγεβιτς;

Ο ΠΑΟ έκανε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση στην Ολλανδία την Πέμπτη και πηγαίνει στο Καραϊσκάκη με αναπτερωμένο ηθικό και προσδοκίες.

Όσο κι αν ο Ζέκα πάει να μπερδέψει τα πράματα υποστηρίζοντας δημόσια ότι δεν θα θυμούνται οι Πράσινοι πώς ήρθε το ανέλπιστο 3-0, εξυπακούεται ότι οδηγός και «ευαγγέλιο» τους είναι εκείνο το παιχνίδι.

Και είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό που συνέβη αυτό και που τώρα το Τριφύλλι δεν έρχεται… μαδημένο, αλλά ανθισμένο από την τελευταία πράξη του Europa League.

Ακόμα προτιμότερο για τους Ερυθρόλευκους, να είστε βέβαια, το λέω και το εννοώ, θα ήταν να έπαιζαν που λέει ο λόγος και οι δύο σπουδαίοι πρωταγωνιστές εκείνης της ονειρικής βραδιάς για τον ΠΑΟ: Ο Μπεργκ και ο Αμπέντ!

Ο Ολυμπιακός θα ήταν τότε ακόμα πιο «υποψιασμένος»…

Και εστιάζω όλο το άρθρο στον Ολυμπιακό γιατί και οι Παναθηναϊκοί το ξέρουν ότι ξανά, με αυτή τη διαφορά δυναμικότητας, αυτή την τεράστια απόσταση των ρόστερ – κι ας μην παίζουν αυτά μπάλα αλλά οι πραγματικές δυνατότητες των μελών του έμψυχου δυναμικού όπως και όταν αποτυπώνονται στο γήπεδο – στο κυριακάτικο ντέρμπι υπάρχει φαβορί.

Έστω και… στα σημεία όπως το λέμε. Και είναι ο αιώνιος αντίπαλος τους.

Από τον Ολυμπιακό εξαρτάται κατά βάση η έκβαση του μεγάλου αγώνα.

Κι αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και στο περασμένο πρωτάθλημα. Για να προκύψει αυτό το απίστευτο 0-3, έπρεπε να παίξει ο Παναθηναϊκός σούπερ και ο Ολυμπιακός να μην… βλέπεται.

Ειδικά όπως ήταν ύστερα από το ψυχολογικό σοκ με τον Ολαϊτάν…

Μην χάσετε κι αυτό: Η Γιουβέντους θέλει παίκτη του Ολυμπιακού!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags