Facebook Pixel O Α. Πανούτσος για Γκατούζο και Αναστασίου
| 2014-10-29 12:50:00

O Α. Πανούτσος για Γκατούζο και Αναστασίου

O Α. Πανούτσος για Γκατούζο και Αναστασίου

Με το φτωχό μου το μυαλό ...λέω εγώ!

Το επιβεβαίωσε παίρνοντας πίσω την παραίτησή του «μετά την αγάπη που μου έδειξε γενικά η πόλη του Ηρακλείου και οι φίλαθλοι της ομάδας, κάνω ένα βήμα πίσω και ξεκινάμε από την αρχή αυτή την προσπάθεια πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι από ποτέ». Η οποία αγάπη δεν είχε αμφισβητηθεί στην παραίτηση αλλά ο σεβασμός των παικτών, υποθέτω επειδή έμεναν απλήρωτοι. Τέλος πάντων καλά να είμαστε και αν στις επτά πρώτες αγωνιστικές ο Γκατούζο έχει προλάβει να πει ότι θα μείνει στο Ηράκλειο μέχρι να τον διώξουν, έχει παραιτηθεί αλλά ξεπαραιτηθεί μετά την αγάπη της πόλης, μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα προλαβαίνει να αλλάξει γνώμη καμιά δεκαριά φορές.

 

Επίσης ο Αναστασίου να ’ναι καλά η ομάδα στο Κύπελλο προλαβαίνει να διαμαρτυρηθεί άλλες 35 φορές για τη διαιτησία. Δεν σημαίνει ότι ο Καλογερόπουλος σφύριξε Ολυμπιακό. Σπόρι δεν άφησε να πέσει προς την μεριά του Παναθηναϊκού και μια φετούλα καρπούζι την έκοψε στο χέρι που σφύριξε στον Πέτριτς. Αλλά ο Καλογερόπουλος λίγο επηρέασε το αποτέλεσμα. Ας πούμε ότι το αποτέλεσμα θα είχε αλλάξει αν ο Καλογερόπουλος στο 93’ δεν σταμάταγε τη φάση για χέρι και ο Ατζαγκούν νικούσε τον Ρομπέρτο και ισοφάριζε το ματς. Μιλάμε όμως για φάση που ο Ατζαγκούν που δεν είναι και κανένας φοβερός σκόρερ έβαζε γκολ στον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος και αν γινόταν αυτό, το ματς θα είχε τελειώσει ισόπαλο. Το ότι θα μπορούσε να κερδίσει ο Παναθηναϊκός μόνο ο Αλαφούζος ξέρει τον τρόπο και το είπε. Ας πούμε ότι θα τον κέρδιζε αν ο Ατζαγκούν είχε ισοφαρίσει, ο Ολυμπιακός έχανε την μπάλα στη σέντρα και ο Παναθηναϊκός έβαζε και δεύτερο γκολ. Εκεί όμως μπορεί να πει ο Σάββας «και ο Ολυμπιακός να κάνει τη σέντρα και να σουτάρει ο Μήτρογλου να βάλει και τρίτο γκολ». Και να έχουμε μια πανδαισία ποδοσφαίρου στα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων όταν στα 93’ είχαμε ένα γκολ, μία καλή απόκρουση του Στιλ, ένα πέναλτι και τίποτα άλλο.

 

Επειδή όμως τέτοια σταματήσαμε να λέμε όταν περάσαμε τα οκτώ μερικές μαύρες αλήθειες. Προφανώς καμιά ομάδα δεν έχει υποχρέωση να είναι τόσο καλή ώστε να κερδίζει τον αντίπαλο μαζί με τον διαιτητή. Γίνεται αλλά δεν έχει και υποχρέωση. Το ματς όμως του Καραϊσκάκη δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Τι να αναφέρει ο Παναθηναϊκός; Το φάουλ που έδωσε στον Ζέκα δίπλα στην πλάγια γραμμή ο Καλογερόπουλος από το οποίο ήρθε το γκολ; Είκοσι τέτοια φάουλ να δώσει ο διαιτητής αν το στόπερ κάνει καλά την δουλειά του γκολ δεν μπαίνει. Αν δεν τα καταφέρνει και ένα αμφισβητούμενο πλάγιο άουτ να δώσει ο διαιτητής και το στόπερ να πέσει κάτω και κάποιος να το κολλήσει, κρίσιμη απόφαση θα είναι. Το πρόβλημά σου όμως παραμένει το στόπερ και όχι ο διαιτητής.

 

Ακούσατε όμως τον Αναστασίου να μιλάει για λάθος κάποιου παίκτη; Ούτε ακούσατε, ούτε και θα ακούσετε. Χθες στην προπόνηση ο Αναστασίου είπε: «Είναι ξεκάθαρο πως μας φοβούνται γι’ αυτό και έχουν αυτή τη συμπεριφορά». Ρωτάω λοιπόν και εγώ με το φτωχό μου το μυαλό. Να πει «μας μισούνε» να το δεχτώ, αλλά το «μας φοβούνται» από πού προκύπτει; Στο μόνο που θα μπορούσαν να φοβούνται τον Παναθηναϊκό είναι με την μπάλα που έπαιζε να τους ξεκάνει όλους από την βαριεστημάρα.

 

Μου έμεινε η περιέργεια τι σήμαινε αυτό το «καθιστώ την κυβέρνηση υπεύθυνη» που είπε ο Αλαφού μετά την ήττα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι αν δεν στείλει στην φυλακή τον Μαρινάκη και τον Σαρρή ο Σαμαράς θα αλλάξει γραμμή ο ΣΚΑΪ και θα σταματήσει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags