Tο tweet του Ερίκ Αμπιντάλ: «About the informations published about my future, I continue being an @olympiacos_org player and I haven't made statements about this» έχει δύο ενδιαφέροντα σημεία. Πρώτον, θα το ζήλευε βετεράνος διπλωμάτης, αφού δεν λέει αν θα μείνει ή θα φύγει από τον Ολυμπιακό, αλλά ότι δεν έχει κάνει δηλώσεις αν θα μείνει ή θα φύγει και δεύτερον, πρέπει να το έγραψε ο ίδιος ή κάποιος που η μητρική του γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά. Δύο φορές «about» στην ίδια πρόταση και το informations (sic) στον πληθυντικό δείχνουν γέννημα-θρέμμα froggie.

 

Οι ενδείξεις είναι ότι ο Αμπιντάλ θα πει Au revoir. And none too soon που λένε και στο χωριό μου αφού έχω την εντύπωση ότι με το ένα πόδι πάταγε στον Πειραιά και με το άλλο στη Βαρκελώνη. Κάτι σαν «θα είναι μια όμορφη εμπειρία πριν κρεμάσω τα παπούτσια μου». Οσο για τη γυναίκα του, που όπως λένε τον πιλατεύει να φύγει από την Ελλάδα, να πω ότι είναι σκληρό καρύδι. Και μόνο ότι τον έπεισε να γίνει μωαμεθανός δείχνει ποιο είναι το αφεντικό στην οικογένεια.

 

Οχι βέβαια ότι αν είσαι ορθόδοξος σκίζεις από επιλογή. Χθες συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος και αποφάσισε ότι αυτοί που θα αποτεφρώνονται θα χάνουν την ευκαιρία να έχουν το πλήρες σετ αποδημίας εις Κύριον με νεκρώσιμο ακολουθία και μνημόσυνο και θα πρέπει να βολεύονται με ένα τρισάγιο, που και αυτό θα είναι στη διακριτική ευχέρεια του μητροπολίτη. So far so good αφού πιστεύω ότι αν είσαι θρήσκος και η θρησκεία σού πει ότι πρέπει να φοράς το σώβρακο πάνω από το παντελόνι σαν τον Σούπερμαν, κάνεις μόκο και το φοράς ή αλλάζεις θρησκεία. Το τελευταίο πράγμα που βασίζονται οι θρησκείες είναι στη λογική. Εκτός αν υπάρχει άλλος θεσμός που θα μπορούσε να λέει ότι ένας ηλικιωμένος κύριος με μούσι μπορεί να μιλάει με μια φλεγόμενη βάτο, η βάτος να του δίνει εντολές και εσύ να συνεχίζεις να παίρνεις τον θεσμό στα σοβαρά. Εκεί που έχω αντίρρηση είναι στις ταρζανιές για να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα. Την έλλειψη «σεβασμού καί φροντίδος προς το ανθρώπινο σώμα» που λέει η ανακοίνωση δεν την έχουν αυτοί που θα λειτουργήσουν το κρεματόριο. Την έχουν εκείνοι που εκμεταλλεύονται τα νεκροταφεία των μεγάλων πόλεων που επειδή είναι κορεσμένα, δεν υπάρχει πλήρης αποσύνθεση και οι συγγενείς υποχρεώνονται να πάρουν ολίγον από τον πεθαμένο ή να πληρώνουν τα κέρατά τους για να μείνει στον τάφο του.

 

Οσο είμαστε στο εύθυμο θέμα των τάφων, να προσθέσω ότι άγνωστοι βεβήλωσαν το βράδυ της Πέμπτης το μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα. Επειδή έχω την εντύπωση ότι η αστυνομία δεν θα βάλει την ανεύρεση των δραστών σε προτεραιότητα να πω ότι τέτοιες παραβάσεις όταν μένουν ατιμώρητες οδηγούν σε μεγαλύτερες αφού δίνουν την εντύπωση ότι ούτε αυτές θα τιμωρηθούν. Ας γίνει μια σοβαρή προσπάθεια να βρεθούν οι δράστες για να γλιτώσουμε χειρότερα στο μέλλον.

 

Η δυσκολία σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι τόσο μεγάλη αφού οι δράστες κατά κάποιο τρόπο υπογράφουν την πράξη τους. Το ίδιο δηλαδή που γίνεται και με τους χούλιγκαν όταν κολλάνε αυτοκόλλητα στις ταμπέλες σήμανσης. Θα πάω σύντομα για μια ακόμα φορά σε ένα θέμα που αποτελεί ντροπή για την πόλη και την αστυνομία της. Είναι δυνατόν μια ταμπέλα που στην πίσω πλευρά της γράφει «δύο χρόνια φυλάκιση σε περίπτωση καταστροφής» να καλύπτεται από τα αυτοκόλλητα των διαφόρων club; Είναι δυνατόν στα χρόνια που γίνεται αυτό το αίσχος να μην έχει συλληφθεί ούτε ένας, να πέσει μια ποινή και ο επόμενος να έχει στο μυαλό του ότι αυτό που κάνει μπορεί και να του δημιουργήσει πρόβλημα;

Το γράφω όχι επειδή ο Αντώνης Σαμαράς έχει μια ευαισθησία στην εικόνα της Αθήνας. Στο παρελθόν στο twitter ακολουθούσα τον οργανισμό που ελέγχει πού κολλιούνται οι αφίσες στους δρόμους. Από την εποχή της Green Tina, στην Αθήνα έχει γίνει μεγάλη πρόοδος με την παράνομη αφισοκόλληση. Μόνο που θα πρέπει να το βοηθήσουν και τα κόμματα. Χθες έβλεπα έναν εργολάβο αφισοκόλλησης με έναν Πακιστανό να κολλάνε αφίσα του ΠΑΜΕ για συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Την κολλάγανε σε στύλο της διαχωριστικής νησίδας ακριβώς απέναντι από την Πύλη του Αδριανού. Ας πούμε ότι γραμμένο τον έχουν τον Αδριανό και την Πύλη του, αλλά να ρωτήσω κάτι άλλο. Με όλες τις αφίσες τρεις και ο κούκος μαζεύονται στις συγκεντρώσεις. Αν δηλαδή δεν τις κρεμάγανε, τι θα γινότανε; Δεν θα πήγαινε ούτε ο εύζωνας;

Πηγή: SportDay