Facebook Pixel Ολυμπιακός για κλάματα, Σπάθας για γέλια
| 2014-11-02 15:51:00

Ολυμπιακός για κλάματα, Σπάθας για γέλια

Ολυμπιακός για κλάματα, Σπάθας για γέλια

Ο Κώστας Κουκουλάς γράφει στο blog του πως ο Ολυμπιακός μπλόκαρε ξανά σε ομάδα με κλειστή άμυνα, αν και ο ρέφερι από τον Πειραιά έκανε ό,τι μπορούσε για να την ανοίξει...

Ο βαθμός που πήρε χθες ο Αστέρας είναι ο πιο παλικαρίσιος που έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του στη Super League. Οχι γιατί αντιμετώπισε μία υπερομάδα (άλλωστε αυτός ο Ολυμπιακός τέτοια δεν είναι), αλλά γιατί είχε απέναντί του ένα διαιτητικό τρίο (τον Σπάθα και τους βοηθούς του, Σωτηρόπουλο και Κοντιζά) που είχε πάρει προσωπικά το παιχνίδι και με το... στανιό ήθελε να χρίσει νικητές τους «ερυθρόλευκους».

Μια αποβολή που ήταν ανακάλυψη, πέντε (!) καθαρές φάσεις που κόπηκαν, κακώς, ως οφσάιντ (μάλιστα για τις δύο του δευτέρου ημιχρόνου δεν χρειαζόταν καν το ριπλέι), φάουλ σε καθοριστικά σημεία έξω από την περιοχή του Αστέρα που μόνο ο Σπάθας είδε, συνέθεσαν το παζλ μιας κάκιστης διαιτησίας.

Ομως, για κακή τύχη τού -για γέλια- Σπάθα, ο Ολυμπιακός ήταν για κλάματα. Σε ένα ακόμα παιχνίδι, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι «ερυθρόλευκοι» εγκλωβίζονται όταν έχουν να αντιμετωπίσουν καλά κλειδωμένες άμυνες. Ο Μίτσελ αυτήν τη φορά θέλησε να παίξει από τα άκρα, ξεκίνησε με Ντοσεμί και Κασάμι και τον Φορτούνη σε ρόλο οργανωτή, όσο περνούσε η ώρα φόρτωσε ακόμα περισσότερο τα «φτερά» του με την είσοδο του Ντουρμάζ, ο Μαζουάκου και ο Ελαμντλαουί έγιναν... εξτρέμ (αφού ο Αστέρας ήταν στο μισό του... μισού γηπέδου) αλλά και πάλι προκοπή δεν είδε.

Τρεις χαμένες ευκαιρίες από τον Μήτρογλου και δύο σουτ από τον Φουστέρ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει ο Ολυμπιακός, που είχε μεν την καθολική υπεροχή (με τη βοήθεια, βέβαια, και των διαιτητικών αποφάσεων) αλλά γκολ δεν έβαλε. Το ότι δεν κινδύνεψε (όπως είχε γίνει για παράδειγμα στο ματς με τον Εργοτέλη) δεν οφείλεται στην αμυντική του λειτουργία, αλλά στο γεγονός ότι οι δύο βοηθοί (εναλλάξ ανά ημίχρονο), για άγνωστο ιατρικό λόγο, είχαν πάθει... αγκύλωση και δεν μπορούσαν να κατεβάσουν το χέρι που κρατούσε το σημαιάκι.

Βέβαια, επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, ο Μίτσελ σωστά το είπε στο τέλος, στην κάμερα της Nova, ότι για να παίξεις ποδόσφαιρο χρειάζεται και παίκτες. Ομως, επειδή ο Ολυμπιακός, φέτος, θυμίζει πολύ την ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Λεμονής με τα διπλά στην Ευρώπη αλλά με πολλά ίδια προβλήματα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος, μήπως ο Ισπανός είπε τη μισή αλήθεια; Γιατί οι παίκτες κάνουν αυτά που διδάσκονται στην προπόνηση. Και σηκώνει αρκετή κουβέντα το πόσο «δουλεμένη» ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, που γνώριζε εκ των προτέρων το πώς θα τον περιμένουν οι αντίπαλοί του εντός των συνόρων.

Πηγή: Sentragoal.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags