Ο «βοηθός» είναι τέτοια κατάρα που υπάρχουν προϊστάμενοι Μέσων που δεν παίρνουν ποτέ άδεια από τον φόβο ότι ο αναπληρωτής τους θα μάθει τη δουλειά και θα τους φάει τη θέση. Το ίδιο πρέπει να ισχύει σε κάθε χώρο. Ετσι την μέρα που ανακοινώθηκε ότι στον Παναθηναϊκό αναλαμβάνει ο Τάκης Φύσσας, οι μέρες του Νίνου Νταμπίζα ήτανε μετρημένες.

 

 

Ακόμα χειρότερα επειδή ο Τάκης Φύσσας δεν μπήκε σαν βοηθός του Νταμπίζα, αλλά σαν συνδετικός κρίκος με τη διοίκηση. Ενας ευφημισμός για το «δεν μιλιούνται και τα λένε μέσω τρίτων». Ενα χρόνο που ο Αλαφούζος συνεργαζόταν με τον Νταμπίζα δεν χρειαζόταν συνδετικός κρίκος. Τι λοιπόν προέκυψε και έπρεπε να υπάρχει ενδιάμεσος ; Είτε δεν μιλιόντουσαν, που δεν ισχύει, είτε ο Αλαφούζος ήθελε τη γνώμη του Φύσσα για το ποδοσφαιρικό τμήμα, γιατί του Νταμπίζα δεν του ήταν αρκετή. Το τέλος ήταν σίγουρο όταν ανακοινώθηκε η πρόσληψη του Λεωνίδα Βόκολου. Ο Παναθηναϊκός που έχει οικονομικά προβλήματα να προσλαμβάνει άτομα και μετά να σκέφτεται τι θα κάνουν είναι δύσκολο. Τη στιγμή που είχε προσληφθεί ο Βόκολος είχε αποφασιστεί η λύση της συνεργασίας με τον Νταμπίζα. Η κίνηση ολοκληρώθηκε, το τρίο Αναστασίου, Νταμπίζας, Σαραβάκος είναι παρελθόν και αναλαμβάνει το ντουέτο της Εθνικής. Υπάρχει βέβαια το ερώτημα αν ο Αναστασίου είχε συμφωνήσει από πριν στην αλλαγή, αλλά όπως και στις εφημερίδες έτσι και στις ομάδες αυτοί που δουλεύουν ξέρουν ότι ο διπλανός τους σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Και η ζωή συνεχίζεται.

 

Τώρα για την κριτική στις μεταγραφές υπάρχει μεγάλη δόση αλήθειας. Από τις φετινές μεταγραφές του Νταμπίζα εκτός του Στιλ που πάει να βγει τώρα, οι υπόλοιπες πήγανε άπατες. Ιδιαίτερα με τον Μπούρμπο αντί να βρεθεί δεξί μπακ βρέθηκε ένας για να μουρμουράει η κερκίδα «τι μας τον κουβαλήσανε!». Τώρα αν εκτός του Στιλ θα κρατήσει τους παίκτες ο Παναθηναϊκός δεν είναι μόνο θέμα του, αφού υπάρχουν και τα συμβόλαια. Οταν όμως κατηγορούν τον Νταμπίζα για τις μεταγραφές είναι σαν να κατηγορούν και τον Αναστασίου που συνεργαζόντουσαν στενά. Η αδικία είναι να κατηγορούν τον Νταμπίζα ότι όταν χάλασε η μεταγραφή του Αμπέντ δεν χρησιμοποίησε τα λεφτά που θα δινόντουσαν για μεταγραφή άλλου ποδοσφαιριστή. Αν δεν υπήρχε παίκτης που να βοηθούσε, τι έπρεπε να κάνει ο Νταμπίζας; Να πάρει τον πρώτο που θα έβρισκε μπροστά του; Νομίζω ότι αντί να τον κατηγορούν, θα έπρεπε να τον επαινούσαν που γλίτωσε τα λεφτά και τώρα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο Βόκολος.

 

Το φάγωμα του Νταμπίζα είναι ένα ακόμα κεφάλαιο στο «Εκπαιδεύοντας τον Αλαφού». Η εποχή που πίστευε ότι δεν υπάρχει ζωή χωρίς Ζεσουάλντο Φερέιρα με το σήμερα που τρώει τον τεχνικό διευθυντή, γιατί δεν του βγήκανε οι μεταγραφές, δεν μπορούν να συγκριθούν. Το επόμενο βήμα θα είναι ο πρώτος δικός του παίκτης με μεταγραφή. Το επόμενο βήμα θα είναι να σταματήσει τα διοικητικά συμβούλια. Μπορεί να φανταστεί τον Γιώργο Βαρδινογιάννη να κάνει διοικητικό συμβούλιο για να αποφασίσουν αν πρέπει να φύγει ο Γιάννης ο Καλογεράς; Θα προτιμούσε να του ξυρίσουν το μουστάκι.

 

 

Αστα να πάνε...

 

Στην κόντρα του Υφυπουργείου Αθλητισμού με την ΕΠΟ, οι συνηθισμένοι ρόλοι αντιστράφηκαν. Συνήθως οι ομοσπονδίες ζητάνε λεφτά και το υφυπουργείο δεν έχει, αλλά τώρα το Υφυπουργείο έλεγε ότι θέλει να δώσει λεφτά στις ομάδες και δεν μπορεί να τα δώσει επειδή η ΕΠΟ δεν έχει φορολογική ενημερότητα λόγω των χρεών στην αστυνομία. Επειδή λοιπόν ΕΠΟ και φορολογικές ενημερότητες πάνε φούστα μπλούζα, ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο.

 

Πράγματι η ΕΠΟ χρωστάει 800 χιλιάδες στην αστυνομία για την αστυνόμευση των αγώνων. Το ποσόν μαζεύτηκε με τα χρόνια αφού οι πρόεδροι δεν το αντιμετώπιζαν σαν προτεραιότητα. Δημιουργήθηκε όμως το θέμα με τη φορολογική ενημερότητα και όπως λένε στην ΕΠΟ έβαλαν το χρέος σε ρύθμιση και μπόρεσαν να την πάρουν. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι απλό. Είτε η ΕΠΟ έχει φορολογική ενημερότητα, είτε δεν έχει είτε την πήρε την ώρα που το υφυπουργείο έβγαζε την ανακοίνωση οπότε όλοι έχουν δίκιο. Το συμπέρασμα όμως είναι ότι ΕΠΟ και Υφυπουργείο έχουν μια σχέση άστα να πάνε.

 

Το σημείο σύγκρουσης είναι ο νέος νόμος περί αθλητισμού. Η ΕΠΟ έχει στείλει τις απόψεις της που οι περισσότερες έχουν να κάνουν με το αυτοδιοίκητο και κάποιες λιγότερες με θέματα όπως το ιδιώνυμο. Ο τόνος όμως στο αυτοδιοίκητο δεν είναι τσαμπουκαλεμένος, του τύπου «μην κάνετε μαγκιές, γιατί θα τρέχετε να παρακαλάτε στη Νιόν, όπως παρακαλάγανε ο Εξαρχος και ο Φλωρίδης». Διακριτικά πράγματα. Οπότε έχουμε ανάμεσα σε Ανδριανό και Σαρρή ασυμφωνία χαρακτήρων ή πολιτική ασυμφωνία. Νομίζω ότι ισχύει το δεύτερο.

Για τον νόμο περί αθλητισμού νομίζω ότι μπορεί η φασαρία να γίνεται τζάμπα. Επειδή και ο Αγραφιώτης στη Σούπερ Λίγκα δεν έχει ενημερωθεί για το τι ακριβώς λέει το σχέδιο νόμου μέχρι να το δώσουν, μέχρι να συζητηθεί, μέχρι να κόψουν και να ράψουν, αμφιβάλλω αν προλάβουν την ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Επίσης εκτός από τα θέματα της ΕΠΟ υπάρχουν και θέματα που αφορούν τις ομάδες και τους οργανωμένους τους. Παράδειγμα το ιδιώνυμο που και παλιότερα είχε γίνει χαμός μέχρι να κάνει νόμο και να το καταργήσει ο Ιωαννίδης. Δεν πιστεύω ότι η Ν.Δ. θέλει να πλακωθεί με κόσμο, αφού αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να μην περάσει δικό του νόμο. Συμπέρασμα το θέμα είναι καλό για να περνάμε τις βαρετές μέρες πριν από παιχνίδια της Εθνικής, αλλά τίποτα περισσότερο.

Πηγή: sday.gr