Διαβάστε την Συνέντευξη που παραχώρησε ο αμυντικός του Δικεφάλου στο inpaok.com:
 

-Τι σημαίνει για σένα το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην 1η θέση μετά από 15 αγωνιστικές;

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτό. Δουλέψαμε σκληρά για να το πετύχουμε από την προετοιμασία. Δικαιώνει τους κόπους και τις προσπάθειες μας το γεγονός ότι μείναμε στην κορυφή με διαφορά 3 βαθμών από τον Ολυμπιακό. Δεν επιτρέπεται όμως να σταθούμε σ΄ αυτό. Οφείλουμε όλοι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας και να συνεχίσουμε να προσπαθούμε σκληρά για να διατηρήσουμε την ομάδα στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και τους μήνες που μεσολαβούν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

-Είναι δίκαια ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα;

«Πιστεύω ότι όχι μόνο είμαστε δίκαια πρώτοι αλλά και ότι έπρεπε να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά βαθμών από τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει κάθε εβδομάδα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, έχει βγάλει τα συμπεράσματα του και καταλαβαίνει τι εννοώ. Θα μπορούσαμε να έχουμε μεγαλύτερη διαφορά αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Συνεχίζουμε να προσπαθούμε αντλώντας δύναμη από το χειροκρότημα του κόσμου που αναγνωρίζει την προσπάθεια μας και μας στηρίζει. Αυτό μας ενδιαφέρει όλους στα αποδυτήρια. Να είναι ικανοποιημένος ο κόσμος του ΠΑΟΚ».

-Σε κατηγορούν ότι «πουλάς»… οπαδιλίκι. Δέχεσαι κριτική πολλές φορές. Τι απαντάς;

«Θα σας πω ότι δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε κανέναν. Ξέρω ποιος είμαι και δεν με αγγίζουν όσα λέγονται ή γράφονται. Τα έχω καλά με τον εαυτό μου και δεν με επηρεάζουν ότι κι αν κάνουν. Τα «παπαγαλάκια» δεν πρόκειται με επηρεάσουν. Θα έχουν τους λόγους τους να ασχολούνται μαζί μου, αλλά μου είναι αδιάφοροι. Όσο για το οπαδιλίκι θα σας πως ότι εγώ σας άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής αντλώ δύναμη από το χειροκρότημα του κόσμου. Δεν θα είχα όμως κανένα πρόβλημα κι αν με αποδοκιμάσουν σε κάποιο παιχνίδι εφόσον δεν έχω καλή απόδοση. Η… γιούχα υπάρχουν περιπτώσεις που έχει θετικά αποτελέσματα. Σε μένα προσωπικά τουλάχιστον. Δεν έχω ανάγκη να «πουλήσω» οπαδιλίκι σε κανέναν. Είμαι χαρούμενος που ζω στη Θεσσαλονίκη και ανήκω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Κάθε μέρα το ζω και το ζω έντονα. Το απολαμβάνω. Έτσι είμαι σας χαρακτήρας. Ξέρω επίσης σε ποια ομάδα αγωνίζομαι. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ έχει ιδιαιτερότητες σαν ομάδα. Το ήξερα πριν έρθω στην Τούμπα και τώρα το βιώνω πολύ καλά».

-Το θέμα που δημιουργήθηκε με τον αποκλεισμό από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τελείωσε;

«Το θέμα αυτό έχει τελειώσει από καιρό. Ευτυχώς ο προπονητής με προστάτεψε και δεν με άφησε να παίξω σ΄ αυτό το παιχνίδι. Θα πάθαινα μεγάλη ζημιά. Είχα μεγάλη τρέλα για το συγκεκριμένο μας. Τόσο πολύ που θόλωσα και δεν έβλεπα καθαρά την κατάσταση. Τρεις μήνες με ταλαιπωρεί ο τραυματισμός. Αν αγωνιζόμουν στο Καραισκάκης θα πάθαινα ζημιά και θα έμενα πολύ καιρό έξω. Όταν ηρέμησα, είδα την κατάσταση διαφορετικά. Δεν υπάρχει πλέον κανένα θέμα. Στόχος όλων μας είναι κοινός και το εννοώ. Δεν δίνω απαντήσεις για να αρέσουν σε κάποιους. Λέω πάντα και μόνο αυτό που πιστεύω».

-Πως θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ να διατηρηθεί στην κορυφή;

«Όπως έφτασε σ΄ αυτή. Χαμηλά το κεφάλι, σκληρή δουλειά και ομαδική προσπάθεια. Προχωράμε βήμα-βήμα και δεν ξεφεύγουμε από το στόχο. Είμαστε ενωμένοι στα αποδυτήρια και στηριζόμαστε ο ένας στον άλλο. Έτσι αντιμετωπίζουμε τις κακοτοπιές που αντιμετωπίζουμε και δεν είναι λίγες».

-Τι εννοείς;

«Όλοι είδαμε τι έγινε στη Λιβαδειά. Θα έρθουν κι άλλα τέτοια παιχνίδια. Θα ξαναβρεθούμε στην ίδια θέση. Δυστυχώς για το ποδόσφαιρο είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να ετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε».

-Θεωρείς ότι περιμένουν τον ΠΑΟΚ στη γωνία;

«Έχουνε δει πολλά τα μάτια μας. Όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια. Είμαστε υποψιασμένοι. Αν είμαστε σωστά προετοιμασμένοι θα αντιμετωπίσουμε με μεγαλύτερη ευκολία κάθε κακοτοπιά. Όπως είπα και πριν είμαστε μια ομάδα ενωμένη στα αποδυτήρια και με τη βοήθεια του κόσμου μας θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία».

- Ο αποκλεισμός από το Europa League σας κόστισε;

«Πολύ. Πάρα πολύ. Ήμασταν μια ανάσα από την επόμενη φάση. Θέλαμε πολύ να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Να παίξουμε και τον Φεβρουάριο. Κάθε ευρωπαικό παιχνίδι είναι μια γιορτή. Θέλαμε να συμμετέχουμε. Μας πίκρανε το γεγονός ότι με μια νίκη θα τα καταφέρναμε και δεν την πετύχαμε. Ήταν άσχημο βράδυ για όλη την ομάδα. Ξέρουμε πόσο πικράθηκε ο κόσμος κι αυτό είναι το χειρότερο. Δεν μπορούμε όμως να κοιτάμε πίσω. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι στην ομάδα να κοιτάξουμε μπροστά και να αφιερωθούμε στους στόχους μας».

-Στο Κύπελλο για παράδειγμα;

«Ναι, στο Κύπελλο. Είναι ένας σοβαρός στόχος για εμάς το Κύπελλο. Θέλουμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε ως το τέλος της διοργάνωσης. Μπορεί να είναι δύσκολο να τα συνδιάσουμε με το πρωτάθλημα αλλά για ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ δεν επιτρέπεται να λέμε ότι κάτι είναι δύσκολο. Να ξέρετε ότι με την επιστροφή όλων των παικτών από τον Ιανουάριο κι ενδεχομένως με την ενίσχυση που ακούω ότι θα γίνει, θα δείτε ένα ΠΑΟΚ πολύ καλύτερο. Η ομάδα έχει πολλά ακόμα να δείξει φέτος».

-Έχεις μετανιώσει για κάτι σε σχέση με τη χρονιά που φεύγει;

«Οχι. Δεν μετανιώνω γενικότερα, εύκολα. Είμαι πολύ καλά. Νιώθω ευτυχισμένος που αποτελώ μέρος αυτής της ομάδας. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας».