Facebook Pixel Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο γήπεδο και στον Μελισσανίδη!
| 2015-01-08 16:30:00

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο γήπεδο και στον Μελισσανίδη!

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στο γήπεδο και στον Μελισσανίδη!

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εξελίσσεται για μία ακόμα φορά το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ. Γράφει ο Ανδρέας Δημάτος.

Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, εξελίσσεται για μία ακόμα φορά το ζήτημα του γηπέδου της ΑΕΚ καθώς από τη μία γίνεται αντιληπτό ότι για την πλατιά μάζα των φιλάθλων της Ενωσης αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θέμα στο οποίο απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις και από την άλλη πλευρά υπάρχει σημαντικό κομμάτι εντός του κόμματος, που πολιτεύεται στη λογική του... «ναι στο γήπεδο, όχι στο γήπεδο του επιχειρηματία Μελισσανίδη» το οποίο όμως ξεκάθαρα αποτελεί ουτοπία.

Αυτή η λογική φάνηκε και από τη στάση του διευθυντή της «Αυγής», Νίκου Φίλη, κατά την παρουσία του στην πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» και με τα όσα είπε και αποδείχτηκαν παντελώς αστήρικτα για το πλοίο συμφερόντων Μελισσανίδη, αλλά και το περίφημο πλέον... «ούτε φράγκο τσακιστό» για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Εδώ ακριβώς έγκειται το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί βεβαίως με την προσφυγή στο ΣτΕ που κατέθεσε το στέλεχός του και δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας, Αρης Βασιλόπουλος. Οτι για τους οπαδούς της ΑΕΚ δεν υπάρχει κανένας Μελισσανίδης. Υπάρχει μόνο το μεγάλο όνειρο της επιστροφής της ομάδας τους στην ιστορική της έδρα. Ακόμα και όσοι δεν τρέφουν τη μεγαλύτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη καταλαβαίνουν ότι αν τα όποια προβλήματα δεν ξεπεραστούν και με αυτόν στη διοικητική ηγεσία της ομάδας τους, τότε το όνειρο της Νέας Φιλαδέλφειας σβήνει οριστικά και είναι κάτι που θα το χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Μελισσανίδης αποφεύγει προσεκτικά να... πολιτικοποιήσει το ζήτημα, παρά το γεγονός ότι είναι δεδομένες οι καλές του σχέσεις με τον νυν πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Εχει παρασκηνιακά γραμμή επικοινωνίας με το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, κάτι που είναι γνωστό τοις πάσι (πέραν βεβαίως της μήνυσης που ετοιμάζει εναντίον του Νίκου Φίλη, ενώ προσπάθησε να παρέμβει στην εκπομπή του Star που ήταν μαγνητοσκοπημένη και όχι ζωντανή), η θέση του είναι ότι «δεν μπλέκω την ΑΕΚ με κανένα κόμμα και αυτό φάνηκε από το ότι δεν ασχολήθηκα με τις εκλογές στον δήμο», προσπαθεί να εξηγήσει ότι το πρότζεκτ του γηπέδου θα του στοιχίσει προσωπικά 15 εκατ. ευρώ και εκτιμά ότι έχει μπει στο στόχαστρο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ λόγω της επανόδου του στην επικαιρότητα με την επαναδραστηριοποίησή του στα διοικητικά της Ενωσης.

Η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους παλαίμαχους-σημαίες της ΑΕΚ αποτελεί ένδειξη ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να χειριστεί με μεγαλύτερη πολιτική επιδεξιότητα το όλο θέμα αντιλαμβανόμενος ότι παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις όχι λόγω της απαράδεκτης έντασης που καλλιεργείται καθημερινά στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά από μηνύματα αντιδράσεων που φτάνουν καθημερινά στην Κουμουνδούρου κυρίως από τοπικές οργανώσεις του κόμματος στην Περιφέρεια.

Δεν θα είναι εύκολη η αποστολή του απέναντι στις κορυφαίες προσωπικότητες της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας που θα επιχειρήσουν να του αποσπάσουν ξεκάθαρη δέσμευση και όχι απλώς να φωτογραφηθούν μαζί του εθιμοτυπικά και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στις εκλογές.

Δεν είναι μεγάλα τα περιθώρια ελιγμών για τον Αλέξη Τσίπρα, ακόμα και αν θεωρεί ότι το όλο θέμα του δημιουργεί ένα απροσδόκητο και μη αναμενόμενο πρόβλημα από το πουθενά. Και δεν είναι η πρώτη φορά, αφού ανήκε σε εκείνους που είχαν ταχθεί υπέρ του γηπέδου, αλλά είχε υποστεί εσωκομματική ήττα στην πολιτική γραμματεία του κόμματος και στην ψηφοφορία για την τελική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ρυθμιστικό σχέδιο και στο επίμαχο άρθρο για την «Αγια-Σοφιά».

Εδώ που φτάσαμε όμως καλείται να πάρει ξεκάθαρη θέση χωρίς υπεκφυγές. Κόστος θα υπάρχει σε κάθε περίπτωση...

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags