Facebook Pixel Αποκλίσεις στη συνάντηση Κοντονή και Γκιρτζίκη...
| 2015-02-12 20:16:00

Αποκλίσεις στη συνάντηση Κοντονή και Γκιρτζίκη...

Αποκλίσεις στη συνάντηση Κοντονή και Γκιρτζίκη...

Στην συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη το μεσημέρι της Πέμπτης (12/2) υπήρξαν σημεία συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ σε κάποια άλλα διαφώνησαν.

Τα θέματα που υπήρξε ταύτιση απόψεων καταγράφονται στην επίσημη ενημέρωση της ΓΓΑ. Από την άλλη, τα σημεία που διαφώνησαν οι δύο πλευρές έχουν να κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, με το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ και σε θέματα διαφθοράς που η Ομοσπονδία πρωταγωνιστεί.

Μάλιστα, λίγο πριν την συνάντηση των δύο ανδρών ο κ. Κοντονής είχε δηλώσει ότι "το αυτοδιοίκητο δεν μπορεί να είναι υπεράνω της λαϊκής κυριαρχίας".

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΓΓΑ:

"Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Στην αναλυτική συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε

πολλά θέματα, όπως:

- η στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και η εξεύρεση πηγών χρηματοδότησης

- η καταπολέμηση της βίας τόσο με την εφαρμογή του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου όσο και με τη θέσπιση νέων κανόνων, στους οποίους θα συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς

- η επιβολή ενός σαφούς πλαισίου με νομοθετικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση της μη χειραγώγησης των αγώνων.

- η ανάγκη αναδιάρθρωσης των κατηγοριών

Σε επιμέρους ζητήματα που παρατηρήθηκαν αποκλίσεις συμφωνήθηκε να υπάρξουν και άλλες διεξοδικές συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Υφυπουργός ζήτησε από τη διοίκηση αναλυτικό υπόμνημα για όλα τα θέματα, ενώ τονίστηκε ότι θα ακολουθήσουν επαφές του Υφυπουργού με τις διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, UEFA και FIFA".

"Δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα όπως διεκπεραιώνεται μέχρι τώρα"

Για την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή μίλησε ο Γιώργος Γκιρτζίκης μετά την ολοκλήρωσή της.

"Ηταν μια συνάντηση σε πολύ εγκάρδιο κλίμα. Ευχαριστώ τον Υπουργό για την ευκαιρία να συζητήσουμε. Θα συνεχίσουμε να έχουμε επαφές και σε τεχνοκρατικό επίπεδο, για να δώσουμε λύσεις σε θέματα που λιμνάζουν (στο ποδόσφαιρο)", ήταν τα πρώτα λόγια του προέδρου της ΕΠΟ, ενώ στην συνέχεια για τις εν εξελίξει υποθέσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο πρόσθεσε τα εξής:

"Δεν ήταν κάτι που θα έπρεπε να αναλυθεί σήμερα, είναι λεπτό θέμα. Ολοι μας βλέπουμε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα όπως διεκπεραιώνεται μέχρι τώρα. Συζητήσαμε ακόμα πως θα χρηματοδοτηθούν οι ενώσεις και τα σωματεία. Ήταν κάτι που μας απασχόλησε έντονα.

Μπορούμε να συνεργαστούμε άνετα σε όλα τα θέματα. Υπήρχε κατανόηση σε κάθε κατεύθυνση. Είπαμε πολλά με τον κ. Υπουργό. Δρομολογούμε τις εξελίξεις που πρέπει για να βελτιώσουμε πάρα πολλά πράγματα.

Μπήκαν όλα τα θέματα στο τραπέζι. Υπήρξε συνεννόηση και έμεινε ανοιχτό να ξαναβρεθούμε. Ο Υφυπουργός έχει δεχθεί πρόκληση να είναι παρών σε ένα από τα επόμενα διοικητικά συμβούλια. Έχει πολλά θέματα να λύσει, παρόλα αυτά το αποδέχθηκε να παραστεί όταν οριστεί το συμβούλιο". 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags