Facebook Pixel "Κάρπετ": Εφιάλτης πριν τη Λεωφόρο
| 2015-02-20 21:47:00

"Κάρπετ": Εφιάλτης πριν τη Λεωφόρο

"Κάρπετ": Εφιάλτης πριν τη Λεωφόρο

Δεν ξέρω γιατί, αλλά το χθεσινό ματς του Ολυμπιακού μού θύμισε λίγο εκείνο το προ διετίας κόντρα στη Λεβάντε.Και τότε υπήρχε ένας καινούργιος προπονητής -ήταν ο Μίτσελ, στο ντεμπούτο του σε ευρωπαϊκό ματς του Ολυμπιακού. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Και τότε ο Ολυμπιακός ήταν φαβορί (στο μυαλό του) πριν το ματς αρχίσει. Και τότε ήταν στο γήπεδο ένας διαιτητής που τον αδίκησε. Οσο αδίκησε και ο Ολυμπιακός τον εαυτό του.

Tο πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις. Η Ντνίπρο έπαιζε με τρεις γρήγορους κυνηγούς που σπάνια επέστρεφαν στην άμυνα (ο Κονοπλιάνκα, ο Ζοζούλια και ο Μάρκους) περίμεναν την μπάλα επιστρέφοντας το πολύ μέχρι τη σέντρα και ο Ολυμπιακός βγάζοντας παίκτες από τη μεσαία γραμμή προσπάθησε να πιέσει, όμως ούτε ο Τσόρι, ούτε ο Κασάμι, ούτε ο Αφελάι ολοκλήρωσαν σωστά τα πολλά που προσπάθησαν και το αποτέλεσμα ήταν ο Ολυμπιακός παρά την υπεροχή του να μη γίνει απειλητικός. Καλύτερος σταθερά από όλους στην αρχή ο κεφάτος Ντοσεβί, που και πρέσαρε και ζητούσε μπάλα, χωρίς όμως ποτέ να φτάσει σε θέση βολής. Ηταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός για να απειλήσει περισσότερο έπρεπε να κατεβάσει στη γραμμή της επίθεσης και τους Μασουακού και Ελαμπντελαούι, όταν όμως το έκανε, βρήκε χώρους ο Κονοπλιάνκα και μια-δυο επελάσεις του θύμισαν για ποιο λόγο αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται.

Τρόπος
Μετά το 25' ο Ολυμπιακός άφησε λίγο παραπάνω την μπάλα στους Ουκρανούς, ελπίζοντας ότι θα βρει χώρους αυτός στις αντεπιθέσεις, όμως οι Ουκρανοί δεν ανέβασαν ποτέ τους αμυντικούς τους. Οι δυο ομάδες δεν βρήκαν τρόπο να τρέξουν και το ημίχρονο κύλησε προς το τέλος χωρίς συγκινήσεις: παρά το τρέξιμο, που το τσουχτερό κρύο επέβαλε, δεν υπήρξαν ευκαιρίες παρά μόνο κάποια σουτ εκτός περιοχής (του Ντοσεβί και του Μασουακού) και κάποιες σέντρες των Ουκρανών που απλά ζέσταναν τον Ρομπέρτο.

Απορία
Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Περέιρα έκρινε ότι όλα εξελίσσονταν καλώς: κάποιος άλλος θα ανησυχούσε από την ανικανότητα του Ολυμπιακού να απειλήσει, παρ' ότι είχε την μπάλα και τις προϋποθέσεις: αυτός όχι, αφού η πρόθεσή του ήταν να κρατήσει το μηδέν. Δυστυχώς προβληματίστηκε ο Μάρκεβιτς, που έστειλε στο γήπεδο έναν κυνηγό ακόμα, τον γερόλυκο Κάλινιτς αντί του κόφτη Μπεζούς, στέλνοντας στην ομάδα του το μήνυμα να ανέβει. Αν αναρωτιέστε αν η τύχη επιβραβεύει αυτόν που κάτι ρισκάρει, το χθεσινό ματς απαντά στην απορία. Η Ντνίπρο βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία και επιβραβεύτηκε πετυχαίνοντας δυο γκολ από κόντρες στην μπάλα που έκαναν άτσαλα ο Σαντάνα (που γύρισε αντί να πέσει στον αντίπαλο) και ο Σιόβας (που άπλωσε το πόδι ενώ δεν μπορούσε να διώξει). Ο Ρομπέρτο δέχτηκε δυο γκολ στα μοναδικά σουτ που του έγιναν στην εστία χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη, αφού η μπάλα αλλάζει πορεία: μιλάμε για την επιτομή της γκαντεμιάς.

Επίθεση
Αν η άμυνα πλήρωσε υπερβολικά την ελάχιστη πίεση που ασκήθηκε από την Ντνίπρο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η επίθεση δεν κατάφερε να κάνει τη δουλειά της. Σαφώς και υπάρχουν δυο-τρία σφυρίγματα του εδράκια Αυστριακού Σεργκενχόφερ που σηκώνουν πολλή συζήτηση (ειδικά το χέρι του Βραζιλιάνου Ετζίντιο στο 90' μοιάζει μαρς-πέναλτι), όμως συνολικά ο Ολυμπιακός έχει μια κακή επιθετική παρουσία, ειδικά όταν στο τελευταίο μισάωρο κυνήγησε το γκολ. Ο Περέιρα έβγαλε τον Σαντάνα κι έβαλε το Μιλιβόγεβιτς για να βρει έναν πιο σίγουρο πασέρ, ικανό να βγάλει την ομάδα σωστά στην επίθεση, όμως ο Σέρβος βοήθησε λίγο. Ο Ντουρμάζ, αντί του Ντοσεβί που έπεσε στην επανάληψη, δεν ολοκλήρωσε τίποτα, ο Αφελάι και ο Μήτρογλου πήραν ελάχιστα την μπάλα, δεν πέρασαν σχεδόν ποτέ τον προσωπικό τους αντίπαλο και δεν απείλησαν: ο Ελληνας φορ πέτυχε ένα γκολ στο 94' στη μοναδική φάση που ο Ολυμπιακός έστειλε την μπάλα στην αντίπαλη εστία, αλλά ο Σεργκενχόφερ του καταλόγισε παράβαση, ενώ μοιάζει να βουτάει ο μπακ που τον έχει χάσει. Οι Ουκρανοί είναι και διαιτητικά πολύ δυνατοί: ρωτήστε τους ανθρώπους της Σεντ Ετιέν.

Σημάδι
Ο Ολυμπιακός γυρνά στην Ελλάδα έχοντας ζήσει εφιάλτη. Εχασε από δυο αυτογκόλ, οι παίκτες του νιώθουν ότι αδικήθηκαν απο τη διαιτησία και πολύ φοβάμαι πως κανείς δεν θα σταθεί στην εμφάνιση που υπήρξε μετριότατη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε χωρίς πάθος, επιδιώκοντας να πάρει μια επαγγελματική ισοπαλία, μοιάζει να έχασε από μια ομάδα που έκανε σωστά τα απολύτως απαραίτητα. Κι αυτό είναι σίγουρα κακό σημάδι και εν όψει της ρεβάνς, που μοιάζει πολύ δύσκολη, αλλά και εν όψει του ντέρμπι στη Λεωφόρο. Ο ΠΑΟ αυτά τα απολύτως απαραίτητα τα κάνει καλύτερα από την Ντνίπρο…...

Πηγή: sday.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags