Facebook Pixel Ο Τσάρλυ αναλύει την Εθνική!
| 2015-03-30 11:38:00

Ο Τσάρλυ αναλύει την Εθνική!

Ο Τσάρλυ αναλύει την Εθνική!

Στη Βουδαπέστη έγινε ένα καινούριο ξεκίνημα. Ημασταν μεταμορφωμένοι, δεν είχε καμία σχέση η ομάδα μας με την εικόνα επί εποχής Ρανιέρι.

Κέρδος η δουλειά του Μαρκαριάν, αλλά και η ψυχή που έβγαλαν οι διεθνείς μας. Δεν πανηγυρίσαμε την πρώτη μας νίκη, αλλά σίγουρα πρόκειται για μία νέα αρχή.

Οι διεθνείς μας για 70 λεπτά ήταν λιοντάρια, κέρδιζαν όλες τις μονομαχίες, έβγαιναν πρώτοι στην μπάλα και έψαχναν με ηρεμία και σωστή μεταφορά μπάλας τον τρόπο που θα δημιουργούσαν ρήγμα στην άμυνα των Ούγγρων. Ελειπε σίγουρα ένας κεντρικός χαφ που θα μεταφέρει την μπάλα από τον άξονα και ένας στράικερ να ακουμπήσουμε την μπάλα πάνω του και να μας επιτρέψει να βάλουμε την μπάλα στην περιοχή.

Ο Μαρκαριάν, με την απόφασή του να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα τους Παπαδόπουλο, Μανωλά, Παπασταθόπουλο κατάφερε να εξασφαλίσουμε πίσω το μηδέν. Οι τρεις στόπερ κέρδισαν όλες τις μονομαχίες, άφησαν εκτός παιχνιδιού τον Σζαλάι και τον Γκέρα και μας επέτρεπαν να έχουμε μία ασφαλή κατοχή.

Πληρώσαμε που δεν είχαμε κάθετη ανάπτυξη, καθώς δεν υπήρχε ο ποδοσφαιριστής από τον άξονα που και να πασάρει σωστά, αλλά και να την κουβαλήσει, ενώ ο Αθανασιάδης έμοιαζε κρυμμένος απέναντι στα αντίπαλα στόπερ. Το πλάνο για να χτυπήσουμε ήταν ανέβασμα των δύο ακραίων μπακ και προσπάθεια ακουμπήματος μπάλας στους εξτρέμ.

Ειδικά στο διάστημα από το 45ο μέχρι το 70ό λεπτό γίναμε πολύ πιεστικοί και η μπάλα μπήκε σωστά από τα πλάγια μέσα στην περιοχή, δυστυχώς, παρότι υπήρχε διάθεση και από τα δεξιά βρίσκαμε χώρο για να αναπτυχθούμε, δεν καταφέραμε να τροφοδοτήσουμε σωστά τον Αθανασιάδη και κάποιες φορές και ο ίδιος να ελευθερωθεί.

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Μαρκαριάν έπαιξε το τελευταίο χαρτί, χωρίς να θελήσει να αλλάξει το στιλ που αγωνιζόμασταν. Εβαλε δύο φρέσκους εξτρέμ και τον Κατσουράνη, για να περάσει την τελική πάσα. Στο τελευταίο κομμάτι τού παιχνιδιού χάθηκαν μέτρα, ο Κατσούρ δεν ήταν καλά, δεν βοήθησε με τις επιλογές του, ενώ η κούραση από την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι μεσοαμυντικοί μας στέρησε τη σίγουρη αναχαίτιση. Ευτυχώς που ήταν καλά ο Καρνέζης και στο 88ο λεπτό απέκρουσε το σουτ του Πίντερ και μας γλίτωσε από μία καταστροφή και μία άδικη ήττα.

Η πρώτη νίκη δεν ήρθε, όμως ο Μαρκαριάν πέτυχε να μας ξανακάνει ομάδα. Ομάδα με αδυναμίες, αλλά με πλάνο, που ξέρει τον αντίπαλο και έχει ξεκάθαρο τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να το αποκτήσει. Είχαμε πλάνο, οι ποδοσφαιριστές έβγαλαν την ψυχή τους στο γήπεδο και για κάποιες λεπτομέρειες δεν καταφέραμε να φθάσουμε στη νίκη. Η εμφάνιση στη Βουδαπέστη σίγουρα είναι μία αφετηρία, για μία νέα αρχή.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags