Facebook Pixel UEFA σε Κοντονή: «Θα επανέλθουμε...!»
| 2015-03-30 19:55:00

UEFA σε Κοντονή: «Θα επανέλθουμε...!»

UEFA σε Κοντονή: «Θα επανέλθουμε...!»

Μπορεί ο Σταύρος Κοντονής να δήλωσε αισιόδοξος για συμφωνία, μετά την συνάντηση του με εκπροσώπους της UEFA και της FIFA, όμως η απέναντι πλευρά κάνει λόγο για «προβλήματα», «ερωτήματα» και «προστασία της ΕΠΟ»...

Περίπου δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τον τον νέο ΓΓΑ, Ιούλιο Συναδινό, τους εκπροσώπους της FIFA και της UEFA αλλά και της ελληνικής Ομοσπονδίας για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το νέο Νομοσχέδιο.

Ο κύριος Κοντονής σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση τόνισε πως ζήτησε βοήθεια από FIFA και UEFA και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για τα μέτρα που θέλει να περάσει. (Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του ΕΔΩ)

Οι άνθρωποι της
UEFA όμως και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ξεκαθάρισαν στις δηλώσεις τους πως παρότι το κλίμα είναι θετικό, υπάρχουν ακόμα προβλήματα και απορίες, ενώ τόνισαν με νόημα πως πρέπει να διατηρηθεί η προστασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Θεοδωρίδης: «Θα επανέλθουμε με ερωτήματα»

Εκπροσωπώντας την UEFA ο Δημήτρης Θεοδωρίδης μετά τη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή επεσήμανε πως υπάρχουν ερωτήματα τα οποία χρίζουν απάντησης και θα ζητηθούν διευκρινήσεις τις επόμενες ημέρες.

 

«Είχαμε μία συζήτηση με τον Υφυπουργό και την Ομοσπονδία. Όπως είπε ο συνάδελφός μας. Το επόμενο δεκαήμερο θα επανέλθουμε με τα ερωτήματα που έχουμε πάνω στο νόμο. Αυτή η ομάδα εργασίας η τετραμελής έχει 40 μέρες μπροστά της για να κοιτάξει τι μπορεί να κάνε για τα θέματα που έχουν τεθεί πάντα προστατεύοντας το ΔΣ της ΕΠΟ. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό από τις τέσσερις πλευρές. Είμαι αισιόδοξος και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», είπε αρχικά ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Για το που διαφωνεί πάνω στο νομοσχέδιο, απάντησε: «Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη λογική. Κάναμε μερικά σχόλια πάνω σε αυτό, μπορεί να είναι μικρές λεπτομέρειες κάποια πράγματα που θα αλλάξουν. Θα υπάρξουν τοποθετήσεις το επόμενο δεκαήμερο. Θέλω να είμαι αισιόδοξος. Είναι σαφέστερα πιο επείγον το τωρινό νομοσχέδιο από κάθε άλλο. Μπορεί να μπούμε σε άλλα θέματα τις επόμενες ημέρες. Μην με βάζετε να σχολιάσω δηλώσεις άλλων, εμείς είπαμε όπως και ο συνάδελφος από τη FIFA τα σχόλιά μας και τις προτάσεις μας. Μπορεί οι διαφορές να είναι μικρές. Θέλω να είμαι αισιόδοξος».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και οι δηλώσεις του διευθυντή Εθνικών Ομοσπονδιών της FIFA, Τιερί Ρεζνά, ο οποίος επεσήμανε: «Συζητήσαμε με τους συναδέλφους από την UEFA και με τους ανθρώπους της ΕΠΟ και τον Υπουργό. Υπάρχουν προβλήματα και συζητήσαμε κυρίως για τη βία, τη διαιτησία και την ασφάλεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

ΕΠΟ: «Δεν προλάβαμε να το διαβάσουμε...»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης υποστήριξε πως ο νέος αθλητικός νόμος έχει αρκετά θέματα που πρέπει να συζητηθούν στο άμεσο μέλλον.
 

«Ανταποκριθήκαμε στην πρόκληση του Υπουργού με παρούσα της UEFA και FIFA. Ήταν υποχρέωσή μας να έρθουμε να συζητήσουμε για το νόμο τον οποίον θα δούμε στη συνέχεια μέχρι να πάει στη Βουλή για ψήφιση. Θα ακουστούν απόψεις γραπτώς σε πρώτη φάση της FIFA, της UEFAκαι της Ομοσπονδίας. Θέλει χρόνο. Είναι ένα νομοσχέδιο που ούτε καν προλάβαμε να δούμε. Εγώ ήμουν με την Εθνική ομάδα. Χρειάζεται λίγος χρόνος να το δούμε για να εκφράσουμε την άποψή μας πάνω σε όλα τα άρθρα. Υπάρχουν και άλλα θέματα τα οποία θα συζητηθούν στη συνέχεια μέχρι να εξαντλήσουμε τα όρια διαπραγμάτευσης και συμφωνίας που απασχολούν το ποδόσφαιρο».

Για  το πού διαφωνεί με το νέο νόμο: «Δεν είναι στιγμή να σας πω για διαφωνίες. Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Θα εμφανιστούν εγγράφως για να καταλήξουμε εκεί που πρέπει. Θα κατατεθούν οι πρώτες απόψεις και στη συνέχεια θα είμαστε διαθέσιμοι να συναντηθούμε όταν πρέπει.. Ο Υπουργός έχει τη δική του άποψη και εμείς τη δική μας και θα τοποθετηθούμε».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags