Facebook Pixel Γκιρτζίκης: "Βρισκόμαστε σε ρευστή περίοδο μέχρι τις 30 Απριλίου"
| 2015-04-16 20:47:00

Γκιρτζίκης: "Βρισκόμαστε σε ρευστή περίοδο μέχρι τις 30 Απριλίου"

Γκιρτζίκης: "Βρισκόμαστε σε ρευστή περίοδο μέχρι τις 30 Απριλίου"

Με αφορμή την συνέντευξη Τύπου του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στην οποία ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει το άρθρο 29 που υπάρχει στον αθλητικό νόμο του 2006 και αφορά το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργος Γκιρτζίκης.

"Παρακολουθούμε τις πολλές συνεντεύξεις, τις πολλές τοποθετήσεις και αναμένουμε. Η δική μας θέση είναι γνωστή και έχει κατατεθεί γραπτώς στην αθλητική ηγεσία.

Είπαμε να κρατήσουμε σοβαρή στάση. Οι δικές μας θέσεις είναι γραπτές. Η ΕΠΟ έχει υπογράψει διεθνή σύμβαση με FIFA και UEFA και πρέπει να την τηρήσει. Σε όλο τον κόσμο, όσοι θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο εκτός των συνόρων τους αυτό κάνουν. Βρισκόμαστε σε μια ρευστή περίοδο. Ούτως ή άλλως ο κ. υφυπουργός έχει δώσει ένα χρονικό όριο ως τις 30 Απριλίου και ως τότε δεν ξέρουμε τι μπορεί να αλλάξει", δήλωσε ο κ. Γκιρτζίκης στο ΑΜΠΕ.

"Κύκλοι" της ΕΠΟ κινήθηκαν σε υψηλότερους τόνους από αυτούς του προέδρου λέγοντας για την ΕΠΟ υπάρχει ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα μέχρι τέλος Απριλίου όπου υποτίθεται ότι είχε συμφωνηθεί ότι θα εξελιχθεί ένας ολόκληρος διάλογος.

Ο διάλογος αυτός εκ των πραγμάτων φαίνεται να ναρκοθετείται με την έννοια ότι όταν η UEFA απορρίπτει το σχέδιο νόμου στο σύνολο του σχεδόν, είναι πρακτικώς αδύνατο να δεχθεί να συζητήσει ένα καινούργιο στο οποιο έχει προστεθεί ακόμη ένα άρθρο το οποίο καταργεί απολύτως το άρθρο για το αυτοδιοίκητο. Όταν απορρίπτουν και τα 15 άρθρα του νομοσχεδίου, θα συζητήσουν ένα άρθρο που είναι χειρότερο και από τα 15.

Η ΕΠΟ θα ενημερώσει FIFA και UEFA για την συνέντευξη του κυρίου Κοντονή με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτήν.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags