Το 42ο ήρθε πιο δύσκολα από πολλά προηγούμενα. Συνέβη αυτό γιατί ο φετινός Ολυμπιακός, ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά, στη συνέχεια άρχισε να ρετάρει χάνοντας βαθμούς και εντυπώσεις. Η επικράτηση του Ολυμπιακού κι αυτή τη χρονιά ήταν δίκαιη. Το συμπέρασμα προκύπτει από την αγωνιστική αδυναμία των αντιπάλων του να τον απειλήσουν σε διάρκεια χρόνου.

 

Ο φετινός Ολυμπιακός προσφερόταν για καταδίωξη και ανατροπή. Ομως, οι αντίπαλοί του, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός δεν μπόρεσαν να έχουν μια σταθερότητα στην απόδοση, ώστε να μείνουν κοντά του στη βαθμολογία.

 

Ο ΠΑΟΚ που δημιούργησε προσδοκίες, προδόθηκε από το μικρό του ρόστερ μετά τους τραυματισμούς Κάτσε και Τζιόλη. Οσοι τα φορτώνουν όλα στον Αναστασιάδη, ξεχνώντας ότι η ομάδα ξεχαρβαλώθηκε με την μακρά απουσία των δύο βασικών χαφ, κάνουν μεγάλο λάθος. Τώρα που επανήλθαν, ο ΠΑΟΚ συμμορφώθηκε αγωνιστικά.

 

Ο Παναθηναϊκός σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο πλήρωνε τα λάθη στο κέντρο της άμυνάς του, χάνοντας βαθμούς που δεν δικαιολογούσε η γενικότερη αγωνιστική παρουσία του. Με την προσθήκη του Ταυλαρίδη έπαψε η αμυντική αιμορραγία και μαζεύτηκαν αρκετοί βαθμοί. Στα τελευταία παιχνίδια, κάτι η έλλειψη στόχου, κάτι οι πειραματισμοί του Αναστασίου, τον έφεραν αναπάντεχα πίσω από τον ΠΑΟΚ.

 

Χθες, ο Κύζας ήταν υπερβολικός και στις δύο κάρτες που έδειξε στον Μπούρμπο, αφήνοντας τους «πράσινους» με δέκα παίκτες. Καλός Παναθηναϊκός, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε στην Κομοτηνή και η νέα ήττα ήρθε και ως αποτέλεσμα τραγικών σφαλμάτων, με πιο χαρακτηριστικό αυτό του Στιλ που χάρισε το πρώτο γκολ του Πανθρακικού.

 

Ο Περέιρα είναι πραγματιστής τεχνικός. Ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα και μετά για όλα τα άλλα. Ο Μίτσελ ήθελε θέαμα, κόσμο να χειροκροτεί, εφημερίδες να γράφουν. Ο Πορτογάλος θέλει εργάτες να τρέχουν. Του στοίχισε πολύ ο τραυματισμός του ακάματου Μανιάτη. Στράβωσε με την έπαρση του Κασάμι και στράφηκε στον αντιτουριστικό Ντιγκά παίζοντας με δύο αμυντικά χαφ, ακόμα και μέσα στο Φάληρο, όπως έκανε και χθες. Ο Φρανκ Χάρα παίζει σταθερά βασικός γιατί μαρκάρει τους σέντερ μπακ. Κι είναι σκυλί του πολέμου. Εργάτης, δηλαδή. Ο Ντοσεβί βρήκε θέση στην ενδεκάδα και αποκαταστάθηκε μια αδικία που είχε διαπράξει στο πρόσωπο τού Γάλλου εξτρέμ ο Μίτσελ.

 

Κάπου εδώ τελειώνουν χωρίς κάτι εντυπωσιακό οι παρατηρήσεις για τον Περέιρα. Πιστεύω ακράδαντα ότι και με τον Μίτσελ στον πάγκο, ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε το 42ο. Οπως πιστεύω ότι με οποιονδήποτε προπονητή θα ξεκινήσει ως φαβορί για να πάρει το επόμενο.

 

Οσοι είδαν προσεκτικά το πρώτο εικοσάλεπτο του χθεσινού αγώνα με τον Λεβαδειακό, αντιλαμβάνονται ότι η ομάδα θέλει γερή ανανέωση. Εχει παντού ελλείμματα ποιότητας. Αλλοι μιλούν για την επίθεση και άλλοι για την άμυνα. Δίκιο έχουν...

 

Βλέποντας προσεκτικά το πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, καταλήγω σε άλλα συμπεράσματα. Απίθανο να βρεθεί Καρεμπέ, δύσκολο να βρεθεί Στολτίδης, ακόμα και Σαμπανάτζοβιτς. Τουλάχιστον, ας βρεθεί ένας Ορμπάιθ...

Πηγή: Sportday