Facebook Pixel Αποθέωση Καρέλη από Kαρπετόπουλο!
| 2015-04-29 16:00:00

Αποθέωση Καρέλη από Kαρπετόπουλο!

Αποθέωση Καρέλη από Kαρπετόπουλο!

Ο ΠΑΟ κέρδισε την Ξάνθη, διότι ο Νίκος Καρέλης δεν διαλέγει παιχνίδια.

Ο Μπεργκ έλειπε, ο Πέτριτς έπαιζε μακριά από την περιοχή, ο Ατζαγκούν δεν πλησίαζε. Ο ΠΑΟ κέρδισε την Ξάνθη, διότι ο Νίκος Καρέλης δεν διαλέγει παιχνίδια. Δίνει ό,τι έχει και κάνει ένα σπουδαίο πρωτάθλημα.

Ενα από τα λίγα για τα οποία μπορεί να χαμογελά ο Παναθηναϊκός καθώς η σεζόν τελειώνει, είναι η μεγάλη πρόοδος του Νίκου Καρέλη. Πρόοδο έχουν σημειώσει κι άλλοι μικροί του ΠΑΟ. Ο Λαγός έγινε καλύτερος σίγουρα: παίζει λιγότερο σκληρά, δοκιμάζει να παίξει περισσότερο κάθετα, σουτάρει. Ο Χουχούμης επίσης βελτιώθηκε: έμαθε να αμύνεται καλύτερα, αποδεικνύει ότι το βασικό είναι να ξέρεις μπάλα -η άμυνα μαθαίνεται. Ο Δώνης επίσης έκανε ένα βήμα μπροστά: έμαθε να παίζει δυο θέσεις, δεν ξοδεύεται σε άσκοπο τρέξιμο, είναι πιο σίγουρος στις μεταβιβάσεις του. Αλλά την πιο μεγάλη πρόοδο την έχει κάνει ο Καρέλης, ειδικά αν συγκριθεί η δική του σεζόν με αυτές που κάνουν δυο άλλοι Ελληνες κυνηγοί, δηλαδή ο Κλωναρίδης κι ο Ντίνας. Ο ένας δεν αξιοποιεί τις πολλές ευκαιρίες κι ο άλλος ψιλοχάθηκε.

 

Εντεκα

Ο Καρέλης έχει πετύχει φέτος έντεκα γκολ στο πρωτάθλημα κι έφτασε να παίξει και στην Εθνική. Συγκρίνοντας τα κατορθώματά του με όσα έκανε στην ηλικία του ο Μήτρογλου καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής μπορεί να γίνει. Ο Καρέλης είναι 23 ετών. Στα 23 του ο Μήτρογλου, για να δείξει την εκτελεστική του δεινότητα, έπρεπε να φύγει από τον Ολυμπιακό και να πάει δανεικός αρχικά στον Πανιώνιο και στη συνέχεια στον Ατρόμητο. Στον Πανιώνιο ο Μήτρογλου πέτυχε 8 γκολ σε 11 ματς και στον Ατρόμητο 17 σε 34. Ο Καρέλης μπορεί φέτος να βάλει 15, αλλά παίζοντας στον Παναθηναϊκό. Είναι λογικό να τραβήξει την προσοχή ξένων συλλόγων. Στο ματς με την Ξάνθη ήταν άνθρωποι τριών σοβαρών ξένων αντζέντηδων που τον παρακολουθούσαν.

 

Προτάσεις

Μπορεί να πάρει πολλά χρήματα από μια πιθανή παραχώρησή του ο ΠΑΟ; Παραδόξως, και μολονότι και η ηλικία του παίκτη και η καλή του σεζόν συνηγορούν προς το αντίθετο συμπέρασμα, οι πιθανές προτάσεις δεν θα προβλέπουν χρήματα σπουδαία: δεν έχω ακούσει κανέναν να ισχυρίζεται ότι μπορεί να δοθούν πάνω από 2 ή 2,5 εκατ. ευρώ για τον νεαρό στράικερ -χρήματα που θεωρώ πολύ λίγα γιατί αντίστοιχα δόθηκαν για τον Μαυρία, που τέτοια σεζόν στον ΠΑΟ δεν έχει κάνει ακόμα. Τι φρενάρει όσους τον παρακολουθούν; Πρώτον ότι δεν είναι καθαρότατη η θέση του και δεύτερον ότι οι παίκτες που έχουν φύγει τελευταία από τον ΠΑΟ δεν έχουν κάνει στο εξωτερικό τίποτα το σπουδαίο.

 

Στράικερ

Στην Ευρώπη πληρώνονται πολλά χρήματα για τριών λογιών ποδοσφαιριστές: τους βιρτουόζους, που μπορεί να ξεσηκώσουν ένα γήπεδο με ατομικές ενέργειες, τους σέντερ φορ, που έχουν δείξει σε διεθνείς διοργανώσεις κυρίως τις εκτελεστικές τους δυνατότητες και τους γρήγορους και δυνατούς στόπερ. Ο Καρέλης θα πρέπει να συγκινήσει μια ομάδα που να ψάχνει ένα στράικερ που θα ζητάει την μπάλα, παίζοντας κατά κανόνα μακριά από την περιοχή και ελεύθερος: παλιά, πριν από τη δικτατορία του 4-2-3-1, όταν οι καλές ομάδες αγωνίζονταν με δυο κυνηγούς, θα ήταν πιο εύκολο να ξετρελαθούν μαζί του. Επίσης θα ήταν πιο εύκολο, αν κάποιος παίκτης του ΠΑΟ από τους πολλούς που τελευταία φύγανε έκανε κάτι εξαιρετικό.

 

Παθήματα

Το πρόβλημα του Καρέλη είναι τα παθήματα των άλλων -ειδικά των άλλων μικρών. Ο Καπίνο θα δοθεί κάπου δανεικός, ακούγεται πολύ ότι θα πάει στη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας- φέτος έπαιξε ελάχιστα. Ο Νίνης πήγε στην Πάρμα και δεν ακούμπησε την μπάλα -μετάνιωσε και που πήγε. Ο Μαυρίας πήγε με όνειρα πολλά στην Αγγλία και γύρισε αγνώριστος: η παραμονή στο νησί δεν του έκανε καλό. Για να μη λέμε μόνο για τους Ελληνες, φεύγοντας από τον ΠΑΟ, ελάχιστα έκαναν για διαφορετικούς λόγους και φίρμες όπως ο Σισέ, ο Γκοβού, ο Λέτο, ο Σισοκό κλπ. Οι δύο που κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία να κάνουν καριέρα είναι ο Χριστοδουλόπουλος και ο Καρνέζης: υπέφεραν πολύ ως αναπληρωματικοί, αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν. Οχι τυχαία, κυρίως ιταλικές ομάδες παρακολουθούν και τον Καρέλη.

 

Βιασύνη

Αν του έδινα μια συμβουλή, θα του έλεγα ότι δεν χρειάζεται να βιαστεί. Οι πιο πολλοί Ελληνες παίκτες, στην ηλικία του Καρέλη, βιάζονται να πάνε στο εξωτερικό, νομίζουν ότι στη ζωή τους προτάσεις θα έχουν λίγες, θέλουν να πάρουν γρήγορα χρήματα -ίσως πιέζονται και λιγάκι από τις οικογένειές τους που βιάζονται να τους δουν οικονομικά αποκατεστημένους. Οποιος βιάζεται, ως γνωστόν, σκοντάφτει: στο ποδόσφαιρο, σχεδόν πάντα...

 

 

Αντίο «Εργο»

Ο Εργοτέλης είχε κάποιες ελάχιστες ελπίδες να σωθεί με 40 βαθμούς: έπρεπε να ελπίζει ο Πανθρακικός να μη κερδίσει κανένα από τα εναπομείναντα παιχνίδια του και την ίδια στιγμή να τον ευνοήσουν και κάποιες πιθανές ισοβαθμίες -δύσκολα πράγματα. Η Κέρκυρα ήταν που έπαιζε μια κατηγορία στο Παγκρήτιο: έχοντας να παίξει στη συνέχεια με τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα στην Τρίπολη, το να κερδίσει στο Ηράκλειο ήταν βασικό της μέλημα.

 

Το κατάφερε με δυο γκολ σε πέντε λεπτά, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0, το οποίο είχε διαμορφωθεί με ένα ωραίο γκολ του Μπρούνο Χαλκιαδάκη. Ο Ντιμιτρόφσκι, ύστερα από μια λάθος έξοδο του Σαράνοφ και κυρίως ο Κόντος, σε μια αντεπίθεση, βρήκαν τα γκολ της σωτηρίας της: φτάνοντας στους 43 πιστεύω πως μπορεί να νιώθει άνετα, αφού ένα βαθμό σε δυο ματς μπορεί να τον βρει. Μαζί της πανηγυρίζει και ο Λεβαδειακός. Θα βρει τον Εργοτέλη αδιάφορο την τελευταία αγωνιστική και χωρίς ηθικό, αφού και μαθηματικά η ομάδα του Ηρακλείου δεν έχει πλέον ελπίδες: αν ο Πανθρακικός δεν κερδίσει τη Βέροια την Κυριακή, η μάχη για τη σωτηρία δεν θα έχει φινάλε με χτυποκάρδια.

 

Προφανώς μέτρησε πολύ στο τέλος η απουσία της Νίκης Βόλου και του ΟΦΗ: μέτρησε κυρίως το γεγονός ότι κάποιες ομάδες, όταν αυτές οι ομάδες ήταν ακόμα ζωντανές, έχασαν στα παιχνίδια μαζί τους βαθμούς. Στη βαθμολογία του Πανθρακικού π.χ. μετράει πολύ η ήττα στο Βόλο στον πρώτο γύρο: αν είχε αυτούς τους βαθμούς η άτυχη ομάδα της Κομοτηνής, θα ήταν σχεδόν εκτός κινδύνου. Βέβαια ακόμα δεν υποβιβάστηκε και ας μην της κάνουμε το μνημόσυνο. Αλλά η νίκη στη Βέροια, που θέλει μάλιστα βαθμούς για να σωθεί και μαθηματικά, δεν είναι εύκολη υπόθεση...

 

 

Σιγά τα ωά

Ακούγεται εντυπωσιακό ότι ο εισαγγελέας κ. Ανδρεάδης επέβαλε στον Γιάννη Κομπότη «απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο» μέχρι την οριστική απόφασή του, αφού αυτός απολογήθηκε. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πρακτικά απολύτως τίποτα. Ο Κομπότης δεν ήταν πρόεδρος του Λεβαδειακού, αλλά μεγαλομέτοχος: τις μετοχές του ακόμα θα τις έχει. Η θητεία του στο Δ.Σ. της ΕΠΟ λήγει σε μια εβδομάδα και είχε ζητήσει να μην ανανεωθεί. Η όλη αυτή ποινή σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να πηγαίνει στις συνεδριάσεις της Λίγκας. Σιγά τα ωά, που λένε...

Πηγή: SportDay
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags