Facebook Pixel Η καλή λειτουργία των Νίνη, Κλωναρίδη, Καρέλη έκανε τη διαφορά
| 2015-05-11 15:32:00

Η καλή λειτουργία των Νίνη, Κλωναρίδη, Καρέλη έκανε τη διαφορά

Η καλή λειτουργία των Νίνη, Κλωναρίδη, Καρέλη έκανε τη διαφορά

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Τσάρλυ για τον Παναθηναϊκό!

Ο Αναστασίου χρησιμοποίησε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τον Σωτήρη Νίνη στη βασική ενδεκάδα και μπροστά του τους Κλωναρίδη, Καρέλη. Τριάδα που λειτούργησε καλά, υπήρχε διάθεση, αλλαγή χώρων, τρεξίματα και πίεση στην αντίπαλη άμυνα. Ο Κλωναρίδης στο 4ο λεπτό πέρασε όμορφα τον Ναδάλες και άνοιξε το σκορ.

Στην επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός δέχτηκε την ισοφάριση από μία φάση που δέχεται συχνά στη σεζόν. Τρέξιμο με την μπάλα του Στούρνα ανάμεσα στον χώρο που πρέπει να καλύψουν ο Πράνιτς και ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού, και με πάσα στο κόψιμο του Ιλιτς έγινε το 1-1. Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό, διάθεση, αλλά τα αμυντικά λάθη και η έλλειψη σκληράδας όταν η μπάλα έφθανε στον χώρο κάλυψης των μεσοαμυντικών ποδοσφαιριστών, δεν έδιναν τη δυνατότητα στους παίκτες του Αναστασίου να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Στα πρώτα 45 λεπτά δεν υπήρχε αναχαίτιση και οι παίκτες του ΠΑΣ έφθαναν εύκολα σε θέση βολής. Στην επανάληψη η εικόνα των ποδοσφαιριστών του Πετράκη ήταν διαφορετική. Τρεξίματα δεν υπήρχαν και εγκλωβιζόντουσαν εύκολα στην πίεση των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός πίεσε με συνέπεια, πέτυχε το δεύτερο τέρμα από κεφαλιά του Καρέλη μετά από κόρνερ του Πράνιτς και το 3-1 από φάση που δημιούργησε ο Λαγός από δικό του κλέψιμο και τελείωσε ο ίδιος.

Ουσιαστικά, στο 60ό λεπτό επιβραβεύτηκε ο Παναθηναϊκός για το πρέσινκ που έβγαζε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Αναστασίου πρέπει να έμεινε ευχαριστημένος με τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες του και τον τρόπο που λειτούργησε η τριάδα των Νίνη, Κλωναρίδη, Καρέλη. Ο Νίνης είχε καλά τρεξίματα, του έλειψαν σε κάποιες στιγμές οι καλές τελικές επιλογές με την μπάλα, αλλά όσο πέρναγε ο χρόνος η επαφή του με την μπάλα γινόταν όλο και καλύτερη.

Κυνήγησε ο ίδιος ένα γκολ και θα μπορούσε να το πετύχει στο 82ο λεπτό, όπου ένα όμορφο πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι. Η διάθεσή του πάντως έκανε επιθετικό τον Παναθηναϊκό για μεγάλο διάστημα. Θετικό που ο Αναστασίου τον χρησιμοποιεί σε θέσεις που του επιτρέπουν να πατά την αντίπαλη περιοχή, αλλά πάνω από όλα ότι έχει φανερά βελτιώσει τα τρεξίματά του και το αρχικό του σπριντ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags