Facebook Pixel Ποδόσφαιρο για ανάπηρους στο μυαλό και στα μάτια...
| 2015-05-11 22:08:00

Ποδόσφαιρο για ανάπηρους στο μυαλό και στα μάτια...

Ποδόσφαιρο για ανάπηρους στο μυαλό και στα μάτια...

Η πειθαρχική δίωξη, που θα αρχίσει πλέον να τρέχει παράλληλα με την ποινική, για τους προέδρους, τους παράγοντες και τις ομάδες που βρέθηκαν ώς τώρα μπερδεμένες στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο, θα δείξει ώς ένα βαθμό πόσο μπορούμε να εμπιστευόμαστε την αθλητική Δικαιοσύνη. Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος

Τα δείγματα γραφής πολλών, που κατά καιρούς πέρασαν από τα πόστα των αθλητικών δικαστών, δεν είναι και τα καλύτερα. Αρκεί μόνο κάποιος να σκεφτεί ότι ορισμένοι από τους συναδέλφους τους είναι οι ίδιοι κατηγορούμενοι, ενώ κανένας δεν ξέρει αν υπάρχουν κι άλλοι που έχουν ξεφύγει και συνεχίζουν ανενόχλητοι.

Επιλεκτικές κλήσεις σε απολογία και ποινές με δύο -ή τρία- μέτρα και σταθμά σε ομοειδείς περιπτώσεις είναι τα πιο «αθώα» δείγματα γραφής μερικών.

Και το θέμα δεν είναι να καταδικαστεί ή να γλιτώσει οποιαδήποτε ομάδα ή οποιοσδήποτε παράγοντας, αλλά με τις αποφάσεις να δημιουργηθεί στον κόσμο η πεποίθηση ότι υπάρχει αθλητική Δικαιοσύνη που μπορούμε να την εμπιστευτούμε μια φορά, μέσα σ’ ένα ποδόσφαιρο που προορίζεται πλέον αποκλειστικά για ανάπηρους στο μυαλό και στα μάτια.

Μέχρι τώρα, αυτοί που θα δικάσουν δεν έχουν δείξει και τόσο μεγάλη διάθεση να δημιουργήσουν -σε όσους θέλουν να πηγαίνουν στο γήπεδο αλλά σιχαίνονται- τις συνθήκες που θα επέτρεπαν να υπάρχει καθαρός αέρας μέσα κι έξω από τις τέσσερις γραμμές του τερέν.

Το καλό της υπόθεσης είναι πως η δικογραφία για την ιστορία της «εγκληματικής οργάνωσης» είναι γνωστή σε όλους. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που τη διάβασαν, ξέρουν τα στοιχεία της και έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για το τι ακριβώς συνέβαινε και ώς ένα βαθμό εξακολουθεί να συμβαίνει. Αρα οι όποιες αποφάσεις θα κριθούν με μεγάλη αυστηρότητα από ένα τεράστιο ποδοσφαιρικό κοινό, το οποίο, χωρίς να διαθέτει ειδικές νομικές γνώσεις, θα καταλάβει αμέσως αν τα περιστατικά κουκουλώθηκαν για να τη γλιτώσουν παράγοντες και ομάδες.

Βέβαια, το θέμα κάνει τζιζ για οποιονδήποτε καθίσει να κρίνει και να δικάσει...

Τυχόν τιμωρία του Μαρινάκη συμπαρασύρει τον Ολυμπιακό.

Τυχόν τιμωρία του Σπανού τον Ατρόμητο.

Τυχόν τιμωρία του Κομπότη τον Λεβαδειακό.

Και τυχόν τιμωρία του Αρβανιτίδη τη Βέροια.

Είναι δύσκολο, δηλαδή, να βγουν τα κάστανα από τη φωτιά, αλλά, από την άλλη, οι συγκεκριμένοι δικαστές έχουν μια τεράστια ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν ζουν σ’ έναν ξεχωριστό δικό τους κόσμο, αλλά καταλαβαίνουν τι ακριβώς γίνεται γύρω τους...

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags