Facebook Pixel Το σχόλιο του "Κάρπετ" για Σαββίδη
| 2015-05-16 17:52:00

Το σχόλιο του "Κάρπετ" για Σαββίδη

Το σχόλιο του "Κάρπετ" για Σαββίδη

Να πούμε ένα μπράβο στον Ιβάν Σαββίδη που πλήρωσε 11 εκατ. ευρώ περίπου, σβήνοντας τα χρέη του ΠΑΟΚ. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος

Είναι ο πρώτος πρόεδρος του ΠΑΟΚ που κάνει κάτι τέτοιο κι ένας από τους ελάχιστους στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δεν ακολουθεί το αξίωμα του Μάκη Ψωμιάδη που έλεγε ότι «ο επόμενος πληρώνει τον προηγούμενο, οπότε γιατί να πληρώσει ο τωρινός». Ο Σαββίδης αποδεικνύεται ευεργέτης του ΠΑΟΚ.

Αλλά δεν χρειάζεται να κοροϊδεύουμε και τον κόσμο: η πληρωμή των χρεών δεν αλλάζει επίπεδο στον ΠΑΟΚ. Επίπεδο αλλάζεις όταν δυναμώσεις την ομάδα σου, κερδίσεις τίτλους, αποκτήσεις αξιοσέβαστο όνομα στην Ευρώπη, γίνεις μια οικονομικά εύρωστη και σοβαρή επιχείρηση που παρουσιάζει μια ομάδα που ικανοποιεί τον κόσμο. Το να μη χρωστάς στο Δημόσιο είναι υποχρέωση.

Είναι πολύ σημαντικό ότι ο Σαββίδης εξόφλησε τα χρέη του ΠΑΟΚ, ενώ έχει προηγηθεί ένα όργιο από φήμες αποχώρησής του. Τα χρήματα για τα χρέη, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή του γιου του δείχνουν ότι ο ομογενής επιχειρηματίας ήρθε για να μείνει και να φτιάξει έναν σπουδαίο και δυνατό ΠΑΟΚ. Αυτό δυστυχώς, ως στόχος, είναι πολύ δυσκολότερος από την πληρωμή των χρεών: τα χρέη αν πληρώσεις και βρεις και μια βολική Νάντια Βαλαβάνη να σου σβήσει τις προσαυξήσεις, τα σβήνεις. Η δημιουργία μιας δυνατής ομάδας χρειάζεται, εκτός από χρήματα, και σχέδιο και ανθρώπους κι όλα αυτά στην περίπτωση του ΠΑΟΚ αναζητούνται.

Εύχομαι πάντως στα πλέι οφ ο κόσμος του ΠΑΟΚ να γεμίσει την Τούμπα και να σταθεί αλληλέγγυος στον μεγαλομέτοχο. Ο Σαββίδης δεν έχει φτιάξει ακόμα έναν μεγάλο ΠΑΟΚ και τα λάθη του υπήρξαν πολλά. Αλλά πληρώνοντας τα χρέη της ομάδας, και μάλιστα σε τέτοιες εποχές, έκανε κάτι ιστορικό. Αληθινά αξιέπαινο και σπουδαίο.    

*Το σχόλιο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Sportday" την Παρασκευή 15/5  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags